AMD mi daha uzun ömürlü yoksa NVIDIA mı?

Muhammedsaçır

Decapat
Daha fazla  
Şu ana kadar gittiğim internet kafelerde hep NVIDIA ekran kartları görüyorum. Sadece 1 internet kafede AMD ekran kartı gördüm ama orası da daha yeni açılmıştı. Bu olay bana NVIDIA ekran kartları, AMD ekran kartlarından daha uzun ömürlü hissi yaşatıyor. Ben de 5070 Ti ile 9070 XT arasında kaldım. Beni bayağı uzun süre sorunsuz götürsün istiyorum. Hangisini tercih etmeliyim?

İkisinin de ömrü hemen hemen aynı. Eski NVIDIA kart kullananlar kadar eski AMD kullananlar da var şuan. İnternetlerin AMD kart kullanmaması tercih meselesi. Genellikle toplu aldıkları için onlara ucuza geliyor.

AMD, artık üst segment kart üretmiyor.

Chipset dışında biraz da üreticiyi bağlı bir durum gibi. Mesela Gigabyte markasının bir 2060 serisi vardı evlere şenlik soba. Farklı firmaların farklı modellerinde daha iyi 2060 kartlar da vardı mesela. Bütçen yetiyorsa 5070 yetmiyorsa 9070 bence. NVIDIA'nın oyun dışı kullanım senaryolarında avantajı var.

Şu ana kadar gittiğim internet kafelerde hep NVIDIA ekran kartları görüyorum. Sadece 1 internet kafede AMD ekran kartı gördüm ama orası da daha yeni açılmıştı. Bu olay bana NVIDIA ekran kartları, AMD ekran kartlarından daha uzun ömürlü hissi yaşatıyor. Ben de 5070 Ti ile 9070 XT arasında kaldım. Beni bayağı uzun süre sorunsuz götürsün istiyorum. Hangisini tercih etmeliyim?

5070 Ti'a bütçe yetiyorken 9070XT'nin yüzüne bakmam şahsen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı