AMD mi Intel mi?

PunkiesT

Hectopat
Daha fazla  
Elimde AMD Ryzen 5 7600 X göre anakart mı(upgrade) alsam yoksa 14. nesil işlemcili tercihen Intel i5 14600KF veya 14600k uyumlu bir anakart alıp upgrade edip bir sistem mi kursam? Yoksa elimde bulunan Ryzen 5 7600X başka bir anakart alıp anakart güncellemesi mi yapsam?

Anakart = ASUS Prime B650M-A Wi-Fi ( değiştirelecek)
Ekran kartı = ASUS Dual 6700XT.
RAM = iade.
SSD = Samsung 980 Pro 1 TB.
İşlemci soğutucu = ID-Cooling FrostFlow X240 Lite snow 4 pın PWM 240mm sıvı sogutucu.

Son zamanlarda olan olaylarla birlikte şu soru AMD'ye hakaret olur. Ki 14. nesil soketi ölü. AMD en iyi tercih olacaktır.

Ben olsam AMD'ye yatırım yaparım işlemci kısmında.

1 buçuk senedir Mavi Ekran sorunu yaşıyorum 2 kere Anakart servise gitti işlemci ve RAM servisler Anakart bazlı arıza gözüküyor dediği için Bellekleri en son iade ettim fırsat buyken Intel mi dizeyim dedim. En son Anakart servisi uyumlu bellek alın dedi hiçbir arıza bulunmadı o yüzden Intel mi geçeyim diye sordum.

1 buçuk senedir mavi ekran sorunu yaşıyorum 2 kere anakart servise gitti işlemci ve RAM servisler anakart bazlı arıza gözüküyor dediği için bellekleri en son iade ettim fırsat buyken Intel mi dizeyim dedim. En son anakart servisi uyumlu bellek alın dedi hiçbir arıza bulunmadı o yüzden Intel mi geçeyim diye sordum.

Intel şu anda en kötü dönemlerini yaşıyor.

Intel şu anda en kötü dönemlerini yaşıyor.

Farkındayım ama bende ama işte şu Anakart başıma bela oldu hiçbir sorun bulunamadı ama 1 buçuk yıldır Mavi Ekran hatası alıyorum ve sorun bulunamadı o yüzden Intel alıp rahat edeyim diyordum ama görülen o ki herkes AMD devam diyor. AMD devam etsem bile bu Anakartı satmaya çalışacağım o kesin.

AMD Ryzen 9 9900x kullanıyorum, çıktığı gün aldım, tabii ki AMD, 12 çekirdekle 5.6-5.8 ghz yi zorlayıp 80 c dereceleri görüyorum : )

Technopat Haberler

Geri
Yukarı