AMD mi Intel mi?

AMD X870 anakart, anakart uyum listesinde olan RAM ve R7 7700 işlemcili sistem kurdum. Benimle aynı RAM ve anakart alıp ama işlemci 9800X3D kullanan arkadaşlar bıktı sorundan. Bende de oluyordu ama Allah'tan işlemcim 7700, 9800X3D öncesini destekleyen eski bios ile stabiliteyi sağladım.
AMD Ryzen 9000 için anakartlarda beta bios ile destek sağlıyor (X870 anakartlarda da beta) ve bu bioslar gerçekten beta. Intel'deyken beta bios sorun yapmazdı.
Ben öğretmenim, bilgisayarı oyun amaçlı kullanıyorum. Sorun olunca uğraşacak teknik bilgim var ama vakti veya yeterli bilgisi olmayan Intel en son nesile geçsin.

Farkındayım ama bende ama işte şu anakart başıma bela oldu hiçbir sorun bulunamadı ama 1 buçuk yıldır mavi ekran hatası alıyorum ve sorun bulunamadı o yüzden Intel alıp rahat edeyim diyordum ama görülen o ki herkes AMD devam diyor. AMD devam etsem bile bu anakartı satmaya çalışacağım o kesin.

Anlıyorum, istisna diyebilir miyiz o halde, ben aynı durumu yaşasaydım fikrim hala AMD yönünde olurdu. Karar tabii ki sizin.

AMD Ryzen 9 9900X kullanıyorum, çıktığı gün aldım, tabii ki AMD, 12 çekirdekle 5.6-5.8 GHz'yi zorlayıp 80 C dereceleri görüyorum: )

Yaz mevsimi dışında PBO ve CPB aktif ediyorum, CPU tabanlı oyunlarda 20 FPS kadar fark ediyor hatta daha fazla, R7 5700X ile. Sıvı soğutma kullanıyorken zaman zaman düşünüyorum artık bazı oyunlar çözünürlük arttığında dahi yüksek CPU gereksinimleri istiyor anlayamadım.

AMD X870 anakart, anakart uyum listesinde olan RAM ve R7 7700 işlemcili sistem kurdum. Benimle aynı RAM ve anakart alıp ama işlemci 9800x3D kullanan arkadaşlar bıktı sorundan. Bende de oluyordu ama Allah'tan işlemcim 7700, 9800x3D öncesini destekleyen eski BIOS ile stabiliteyi sağladım.
AMD Ryzen 9000 için anakartlarda beta BIOS ile destek sağlıyor (X870 anakartlarda da beta) ve bu BIOS'lar gerçekten beta. Intel'deyken beta BIOS sorun yapmazdı.
Ben öğretmenim, bilgisayarı oyun amaçlı kullanıyorum. Sorun olunca uğraşacak teknik bilgim var ama vakti veya yeterli bilgisi olmayan Intel en son nesile geçsin.

Ben 9900X kullanıyorum, hiçbir sorunla karşılaşmadım, Ryzen 9900 için normal BIOS güncellemesini yüklersin, betaları indirmene gerek yok, MSI da bu uyduruk hezeyanla hiç karşılaşmadım ben.

AMD X870 anakart, anakart uyum listesinde olan RAM ve R7 7700 işlemcili sistem kurdum. Benimle aynı RAM ve anakart alıp ama işlemci 9800x3D kullanan arkadaşlar bıktı sorundan. Bende de oluyordu ama Allah'tan işlemcim 7700, 9800x3D öncesini destekleyen eski BIOS ile stabiliteyi sağladım.
AMD Ryzen 9000 için anakartlarda beta BIOS ile destek sağlıyor (X870 anakartlarda da beta) ve bu BIOS'lar gerçekten beta. Intel'deyken beta BIOS sorun yapmazdı.

İşlemcim maşallah Uğur derin dondurucu gibi çalışıyor ve tctl CPU sıcaklığı verisi, 48 C dereceyi aşmamış hiç, kaldı ki sabah akşam Doom 3, Alien vs. Oynuyorum, PC yedi yirmi dört açık, işteyken bile :) MSI'ın Ryzen 9000 serisi için sunduğu BIOS güncellemesi de iddia ettiğin gibi beta sürüm falan değil.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2024-12-09 19-31-35.png
    Ekran Görüntüsü - 2024-12-09 19-31-35.png
    48 KB · Görüntüleme: 25
  • Ekran Görüntüsü - 2024-12-09 19-31-58.png
    Ekran Görüntüsü - 2024-12-09 19-31-58.png
    102,8 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran Görüntüsü - 2024-12-09 19-34-37.png
    Ekran Görüntüsü - 2024-12-09 19-34-37.png
    139,2 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam AMD'ye yatırım yaparım işlemci kısmında.

Diğer yazdığım mesajları okursan neden yükseltmek isteidğimi anlarsın 1 buçuk yıldır sayısız format Mavi ekran oyun kasma donma sorunu yaşadım. Anakart 2 diğer hepsi servise gitti sorun yok denildi. İşlemci ve RAM servisleri Memtest86 sonuçlarına göre anakart arızalı diyordu. Anakartta uyumlu bellekler almamı söyleyince bu Anakarttan kurtulmaya karar verdim. Büyük ihtimal Anakart değişimi yapmayı düşünüyorum.

Anakartımın bios linki:
Dikkat ederseniz 9809X3D işlemcisini belirttim.
Sorun yaşayanların konuları:

Anlıyorum, istisna diyebilir miyiz o halde, ben aynı durumu yaşasaydım fikrim hala AMD yönünde olurdu. Karar tabii ki sizin.

Yaz mevsimi dışında PBO ve CPB aktif ediyorum, CPU tabanlı oyunlarda 20 FPS kadar fark ediyor hatta daha fazla, R7 5700X ile. Sıvı soğutma kullanıyorken zaman zaman düşünüyorum artık bazı oyunlar çözünürlük arttığında dahi yüksek CPU gereksinimleri istiyor anlayamadım.

Sorunun kaynağınıda bulamadılar en son Anakarta uyumlu bellek dediler şimdi alsam aynı sorunları verse RAM'lerde boşa alınmış olacak. Aynı sorunu yaşamamak için özellik AM5 sistem kurdum kasma donma yaşamayayım cayır cayır kullanayım diye ama elimde olan bu. Anakart değişimi yapacağım gibi görünüyor yani herkes AMD diyor zaten son Intel fiyaskolarından sonra.

Ben 9900X kullanıyorum, hiçbir sorunla karşılaşmadım, Ryzen 9900 için normal BIOS güncellemesini yüklersin, betaları indirmene gerek yok, MSI da bu uyduruk hezeyanla hiç karşılaşmadım ben.

İşlemcim maşallah Uğur derin dondurucu gibi çalışıyor ve tctl CPU sıcaklığı verisi, 48 C dereceyi aşmamış hiç, kaldı ki sabah akşam Doom 3, Alien vs. Oynuyorum, PC yedi yirmi dört açık, işteyken bile :) MSI'ın Ryzen 9000 serisi için sunduğu BIOS güncellemesi de iddia ettiğin gibi beta sürüm falan değil.
Arkadaş okuduğunu anlamıyor, hakaret ediyor ve gözü dönmüş bir fanboy. Lütfen gerekli şikayeti yapalım.

Uzun süredir hem işlemci hem de ekran kartı olarak AMD kullanıyorum ve böyle devam ederim muhtemelen.

Şuan Gigabyte'ın x670 serisinden bir anakartı kullanıyorum ve işlemci olarak 7800x3D ile kullanıyordum şimdi ise 9800x3D kullanıyorum bugüne kadar bir sorun yaşamadım ve umarım yaşamam.

Anakart olarak X870 serisinden bazı modellerin problemleri var ve bir kısmında bu sorunlar çözüldü, mesela uzun BIOS süresi ya da portlarla ilgili arızalar veya 8000 MHZ RAM'lerin stabil olmaması gibi.

Benim tavsiyem AMD sistemde kalmanız olur yaşadığınız problem anakart özelinde olabilir, şuan kullanmış olduğunuz anakart ile 2026-2027 yılında çıkacak yeni bir AMD işlemciyi kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı