AMD babamızın şirketi değil, Zen FX gibi olursa neden AMD tavsiye edelim ? İyi niyetiniz takdire şayan lakin kimse sırf AMD'ye destek olmak için performans vermeyen bir işlemci almaz(FX gibi olursa).
FX gibi olursa elbette ki alınmaz ve tavsiye de edilmez. Demek istediğim başarısız olsa bile destek çıkalım derken hani Intel'in biraz gerisinde kalırsa diye söyledim. Yani FX kadar bir başarısızlık beklemiyorum açıkçası. Zira sene 2016 oldu ve teknoloji gün geçtikçe gelişiyor. AMD, bu teknolojiyi takip edemeyecek kadar küçük bir firma değil. Başarısız olma ihtimalinden kastım Intel'i geçememesi olabilir. Birazcık gerisinde kalmasında bence bir mahsur yok.
Aslında işlemcide de durum, ekran kartlarındaki gibi olsa yeter, yani duruma göre intel yerine göre Amd alınacak şekilde. Ekran kartlarında durum böyle biliyorsunuz ikisininde bariz üstünlüğü yok birbirine, umarım işlemcide de aynısı olur.
Güncel bir sistem toplamak istiyorsanız şuan için FX serisi doğru bir tercih olmaz. Arkadaşlar mantık çerçevesinde yaklaşın AMD batarsa elinize ne geçecek, İntel batar sa ne geçecek? Sadece tekel olur ve fiyatlar tavan yapar. @ottomans58 Zen çıkmana önermenizi doğru bulmuyorum testler sonucunda karar verilmeli. Doğmamış çocuğa don biçmemek lazım. @18401 İntel ve AMD aynı malzemeyi kullanıyor transistör, bakır falan filan, ARGE ne oluyor o zaman.
Aslında işlemcide de durum, ekran kartlarındaki gibi olsa yeter, yani duruma göre intel yerine göre Amd alınacak şekilde. Ekran kartlarında durum böyle biliyorsunuz ikisininde bariz üstünlüğü yok birbirine, umarım işlemcide de aynısı olur.
Güncel bir sistem toplamak istiyorsanız şuan için FX serisi doğru bir tercih olmaz. Arkadaşlar mantık çerçevesinde yaklaşın AMD batarsa elinize ne geçecek, İntel batar sa ne geçecek? Sadece tekel olur ve fiyatlar tavan yapar. @ottomans58 Zen çıkmana önermenizi doğru bulmuyorum testler sonucunda karar verilmeli. Doğmamış çocuğa don biçmemek lazım. @18401 İntel ve AMD aynı malzemeyi kullanıyor transistör, bakır falan filan, ARGE ne oluyor o zaman.
Hocam haklısın da ben doğmamış çocuğa don biçmek kabilinden bir tavsiyede bulunmadım. "Zen çıktı hadi hemen gidip alalım!" gibi bir şey söylesem zaten öyle söylerdim. Dikkat edersen, "Zen başarılı olmasa bile yinede bir şans verelim." dedim. Zen'in başarılı olup olmaması da elbette ki test sonuçlarında ortaya çıkacak. Fakat dediğim gibi başarısız halinin bile FX kadar fiyasko çıkacağını sanmıyorum. Henüz ortada olmayan bir ürün için yorum yapmak doğru olmaz. Benim ki sadece tahmin. Bir de Zen hakkında ki haberlerden umutluyum. AMD Zen İşlemciler Daha Hızlı Olacak - Technopat AMD AM4 Anakartlar Mart Ayında Çıkabilir - Technopat
Yalnız AMD'yi ayakta tutan ekran kartları zaten. Siz çok yanlış gelmişsiniz. Asıl işlemcileri geri kalmış durumda ekran kartları Nvidia'yla başa baş gidiyor.
Fanboyluk değil benim ki. İntel fanı da değilim.
Ne kadar amd kart aldıysam bozuk çıktı hepsinin de sorunu aynıydı yüke girmiyordu.
1 kere nvidia aldım sorun yok çalışıyor düzgünce.
İşlemcilerine ise lafım yok ama tek çekirdek güçleri zayıf.
Beni amd den soğutan ekran kartları oldu.