AMD neden kötüleniyor ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
AMD her zaman en kullanışlı ve en güvenilir marka INTEL Skylake işlemcileri ile hem pahalı hemde dertli... PCB bükülüyor soğutucu seçiminde dikkatli olman gerek, işlemcide yazılımsal kusur var BIOS güncellemesi yüklemezsen bazı testlerde donuyor. + Intel botları var yorumunu beğenmezlerse ceza verdirtiyorlar.

Gerçekten kötü de ondan.
AMD ile INTEL bir elmanın yarısı gibi olduğunu farketmedin mi? INTEL kurulduktan 1 sene sonra AMD kuruldu kurucusu INTEL'den ayrılan kurucu üyelerdendi... İlk ürünleri ile şimdikileri kıyaslarsan INTEL'den de soğursun...

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD her zaman en kullanışlı ve en güvenilir marka INTEL Skylake işlemcileri ile hem pahalı hemde dertli... PCB bükülüyor soğutucu seçiminde dikkatli olman gerek, işlemcide yazılımsal kusur var BIOS güncellemesi yüklemezsen bazı testlerde donuyor. + Intel botları var yorumunu beğenmezlerse ceza verdirtiyorlar.
Bu yazılanların ekran kartı için olduğunu farzetmek istiyorum çünkü işlemci içinse saçmalamışsınız demektir.

Fanboyluk yapmanıza ve bu kadar hararetli konuşmanıza gerek yok :). Açıkca nedenlerini anlatırsanız daha yararlı olacaktır.

Fanboyluk değil benim ki. İntel fanı da değilim.
Ne kadar amd kart aldıysam bozuk çıktı hepsinin de sorunu aynıydı yüke girmiyordu.
1 kere nvidia aldım sorun yok çalışıyor düzgünce.
İşlemcilerine ise lafım yok ama tek çekirdek güçleri zayıf.
Beni amd den soğutan ekran kartları oldu.

Fanboyluk değil benim ki. İntel fanı da değilim.
Ne kadar amd kart aldıysam bozuk çıktı hepsinin de sorunu aynıydı yüke girmiyordu.
1 kere nvidia aldım sorun yok çalışıyor düzgünce.
İşlemcilerine ise lafım yok ama tek çekirdek güçleri zayıf.
Beni amd den soğutan ekran kartları oldu.
Yalnız AMD'yi ayakta tutan ekran kartları zaten. Siz çok yanlış gelmişsiniz. Asıl işlemcileri geri kalmış durumda ekran kartları Nvidia'yla başa baş gidiyor.

Konuyla bağlantılı şöyle bilgilendirici bir video var. İzlemenizi tavsiye ederim. YouTube

Arkadaşlar bence İşlemci konusunda da AMD'ye bir şans verilmeli. Düşünüyorum da Zen mimarisi beklediğimiz gibi başarılı çıkmasa bile yeni sistem toplayacaklara Zen tavsiye edelim. Biz de yeni sistem toplayacak olursak Zen alalım. Eğer ki Zen İşlemcilerini alırsak, aldırırsak piyasada rekabet söz konusu olacak. Bu da Intel'in (mecburen) fiyatlarını düşürmesine sebep olacak ve tek el olarak kalmasının önüne geçilecektir. Zira Intel piyasada tek başına kaldığı taktirde fiyatların halini sizler de görüyorsunuz...

Asla AMD fanı değilim. AMD fanı olmadığım gibi hiç bir markanın da fanboyu olmadım. Bu iki firma arasında ki ekonomik olaylara objektif bir bakışla bakarak böyle bir fikir söylüyorum. Ben de biliyorum ki Intel elbette daha performanslıdır ve şuan seçilmesi gereken tek işlemci serisi bence de Skylake'dir. Lakin AMD'nin bu son şansında yanında olmalıyız diye düşünüyorum.

Ekran kartlarına gelince aslında söyleyecek pek bir söz bulunmamakta. Çok şükür ki o konuda arada ki rekabet bariz görülebiliyor. Bir dönem Nvidia önde iken sonra ki dönem AMD öne geçiyor. Her sene bu şekilde devam ederse ekran kartı piyasası da canlı kalmaya devam edecektir. Şu sıralar ekran kartı olarak R7-R9 3xx serisini tavsiye ediyorum. Pascal vs. Polaris'i 4 gözle beklediğim gibi, Zen mimarili İşlemcileri ise 8 gözle bekliyorum. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı