RX 5700XT'nin fiyat bakımından muadili RTX 2060 Super veya RTX 2070 değil mi? Siz neden RTX 2060 alacaksınız?
(Sadece bu noktaya takıldım gerçekten.
)
Fiyat bakımından 2060S 5700XT'nin muadili bu olaydan sonra da 5700XT'ye artık biraz daha soğuk bakıyorum. Malum 1 günlük 5700XT'de de blackscreen sorunu var 5 yıllık kartta da ne zaman geleceği belli olmaz her yer kan ağlıyor AMD blackscreen sorunu için hatasını kabul etti ama şu yüzden oldu fixliycez demiyor. Anca oyun açılırken-kapanırken blackscreen alan kullanıcıları fixliyor. Gerçekten inanılmaz 0 ilgi ve alaka hayır madem bozuk kartlar söyle chip bozuk düzelmez de millete de uğraşmasınlar.
Bunca zaman WattMan sorunununda güç profili veya Driver'den kaynaklandığını düşünmüyorum. WattMan'da donanımsal fazlar ve chip arasındaki dengesizlikten kaynaklanıyor. 5700XT alıp downclock yapıp kullanan bir ton insan var madem kartı vereceksiniz de neden millet downclock yapıp kullansın? Downclockda sorunu cözmüyor bir süre downclock ile idare eden kart benimki gibi zamanla Windows'u açar açmaz kapanıp çöp oluyor bilginize bir sürü arkadaş var kernel Power41(63) hatası alan hata PSU danda kaynaklanabilir ama GPU AMD ise %80 GPU'dan kaynaklanıyor. Eğer AMD kartınız varsa ve garantisi bitmişse PSU'da sağlamsa kartın artık öldüğünü bilin gitmiyor uğraşmaya değmez en fazla bikac ay daha fazla gider.
Konunuzu "AMD neden mi kalitesiz?" Yazdığınız yere kadar okudum. AMD ekran kartı ve işlemci konusunda kendini çok aştı. Rakibinden çok ucuz olmasına rağmen verdiği performansı şöyle örnek verebilirim. RTX 2060'ın çoğu modeli RX 5700 XT ile çok yakın. Buna rağmen RX 5700 XT performans olarak RTX2070 ile çok yakın gitmekte. Yine şunu söyleyebilirim. 2070 ve RX 5700 XT (ucuz) arasında maddi bir fark var. Yine de RX 5700 XT 2070'in performansına dayanıyor.////
AMD'nin yeni işlemcilerine zaten laf yok gayet performanslılar. Demekki yazıyı tam okumamışsınız ben AMD'nin GPU larından yakındım ama bir firma yaptığı işi yarım yamalak yapıyorsa ya tecrübesiz ya da kalitesizdir. Baktığınızda tecrübeli mi evet ama kalitesiz ben bulldozer dönemi faciası işlemcilerni de kullandım (9590) sorunlu işlemcilerdi. Resmen 8300'e 300W güç verilip ele tutturulmuş bir işlemciydi. Fakat şu an Ryzen kullanıyorum ve memnunum fakat AMD mağdur etmeyi seven bir firma siz hiç NVIDIA'da WattMan, blackscreen, HD serisi cehennem gibi çalışan kartlar R9 390, 390X-290, 290X-R9295X2 gibi faciaları duydunuz mu? Hayır. NVIDIA sıcak çalışıp çok güç tüketen kartları yapmayı GTX 470, 480 faciasından sonra bıraktı. Adamlar hala daha 750 Ti'ya Driver veriyorlar bence zorunlu mu kesinlikle değil ama hala daha destek veriyorlar bu desteği AMD'de görebiliyor muyuz? Hayır.
Umarım yeni RX5000 serilerinde devam eden WattMan, blackscreen gibi saçma sapan sorunları Big Navi kartlarda aşarlar da belki tercih edebilirim. NVIDIA'ya baktığınızda 1000 TL fazla verip aynı performansı verır demek kolay olabilir ama uğraşmayan bilmez, bilemez saç yoldurttu resmen 2 aydır neredeyse her gün bununla uğraştım.