AMD neden mi kalitesiz?

Siz hangi üreticiyi tercih edersiniz?

• Oy verenlerin toplamı
    135
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
RX 5700XT'nin fiyat bakımından muadili RTX 2060 Super veya RTX 2070 değil mi? Siz neden RTX 2060 alacaksınız? (Sadece bu noktaya takıldım gerçekten. )

Fiyat bakımından 2060S 5700XT'nin muadili bu olaydan sonra da 5700XT'ye artık biraz daha soğuk bakıyorum. Malum 1 günlük 5700XT'de de blackscreen sorunu var 5 yıllık kartta da ne zaman geleceği belli olmaz her yer kan ağlıyor AMD blackscreen sorunu için hatasını kabul etti ama şu yüzden oldu fixliycez demiyor. Anca oyun açılırken-kapanırken blackscreen alan kullanıcıları fixliyor. Gerçekten inanılmaz 0 ilgi ve alaka hayır madem bozuk kartlar söyle chip bozuk düzelmez de millete de uğraşmasınlar.
Bunca zaman WattMan sorunununda güç profili veya Driver'den kaynaklandığını düşünmüyorum. WattMan'da donanımsal fazlar ve chip arasındaki dengesizlikten kaynaklanıyor. 5700XT alıp downclock yapıp kullanan bir ton insan var madem kartı vereceksiniz de neden millet downclock yapıp kullansın? Downclockda sorunu cözmüyor bir süre downclock ile idare eden kart benimki gibi zamanla Windows'u açar açmaz kapanıp çöp oluyor bilginize bir sürü arkadaş var kernel Power41(63) hatası alan hata PSU danda kaynaklanabilir ama GPU AMD ise %80 GPU'dan kaynaklanıyor. Eğer AMD kartınız varsa ve garantisi bitmişse PSU'da sağlamsa kartın artık öldüğünü bilin gitmiyor uğraşmaya değmez en fazla bikac ay daha fazla gider.
Konunuzu "AMD neden mi kalitesiz?" Yazdığınız yere kadar okudum. AMD ekran kartı ve işlemci konusunda kendini çok aştı. Rakibinden çok ucuz olmasına rağmen verdiği performansı şöyle örnek verebilirim. RTX 2060'ın çoğu modeli RX 5700 XT ile çok yakın. Buna rağmen RX 5700 XT performans olarak RTX2070 ile çok yakın gitmekte. Yine şunu söyleyebilirim. 2070 ve RX 5700 XT (ucuz) arasında maddi bir fark var. Yine de RX 5700 XT 2070'in performansına dayanıyor.////

AMD'nin yeni işlemcilerine zaten laf yok gayet performanslılar. Demekki yazıyı tam okumamışsınız ben AMD'nin GPU larından yakındım ama bir firma yaptığı işi yarım yamalak yapıyorsa ya tecrübesiz ya da kalitesizdir. Baktığınızda tecrübeli mi evet ama kalitesiz ben bulldozer dönemi faciası işlemcilerni de kullandım (9590) sorunlu işlemcilerdi. Resmen 8300'e 300W güç verilip ele tutturulmuş bir işlemciydi. Fakat şu an Ryzen kullanıyorum ve memnunum fakat AMD mağdur etmeyi seven bir firma siz hiç NVIDIA'da WattMan, blackscreen, HD serisi cehennem gibi çalışan kartlar R9 390, 390X-290, 290X-R9295X2 gibi faciaları duydunuz mu? Hayır. NVIDIA sıcak çalışıp çok güç tüketen kartları yapmayı GTX 470, 480 faciasından sonra bıraktı. Adamlar hala daha 750 Ti'ya Driver veriyorlar bence zorunlu mu kesinlikle değil ama hala daha destek veriyorlar bu desteği AMD'de görebiliyor muyuz? Hayır.

Umarım yeni RX5000 serilerinde devam eden WattMan, blackscreen gibi saçma sapan sorunları Big Navi kartlarda aşarlar da belki tercih edebilirim. NVIDIA'ya baktığınızda 1000 TL fazla verip aynı performansı verır demek kolay olabilir ama uğraşmayan bilmez, bilemez saç yoldurttu resmen 2 aydır neredeyse her gün bununla uğraştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi güzel anlatmışsın da keşke arada enter tuşuna bassanız.

AMD'nin avantajı fiyat olmuştur. Şahsen ben de NVIDIA'nın daha düzgün çalıştığını düşünüyorum ama şartlar gereği AMD kullanıyorum.

Bende zorla okudum Umarım daha okunabilir bir haldedir.

Konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum ve fikirlerine katılıyorum. Ben de bu zamana kadar hep AMD ekran kartı tercih ettim. Şu an XFX RX 590 kullanıyorum ve yaşamadığım sıkıntı kalmadı ve büyük ihtimalle son AMD kartım olacak. Evet şimdi görüşümü yazdım diye "fanboy" arkadaşlardan linç bekliyorum hadi bakalım

2070S şu anki fiyatına 2 ay önce 5700XT sistem topladım. Ama 2 ay önce diyeceksiniz. Evet 2 ay önce. İmkan olaydı da 4 ay önce toplayaydım. Makine yağ gibi akıyor valla AMD Türkiye dostudur.

Aynı ikilem araba alırken de var. Dizel yerine benzinli al aradaki 50 bin TL'yi faize koy. Benzin parasını çıkartsın bilmemne. Aga para yok olsa alcaz zaten. Faize koyacağım parayla dizel alırım.

Aynı hesap param olsa 2080 Ti alırım. Ama olmayınca AMD devam.

590 1660 ayarında bir kart. Eski ve çok güç tüketiyor. Driver sorunlarını zaten var. Gulü gulü fanfinboylar. Dizel araba almanın mantığı yok. Turbo benzinliler de az yakar performans akar.

Bu kadar güç çeken bir karta Fatboy yaparsan böyle olur. Kasan mesh değilse ve undervolt yapmayı bilmiyorsan almaman gerekiyordu. Senin hatan. Pulse modeli bile 77 dereceyi görürken nedir bu özgüven?

Hayır işin komik tarafı ben hep High-end AMD kartlar almaya çalıştım ve bunları gidene kadar kullanmaya çalıştım 4 karttan 3'ü bu yolda çöp oldu. Gerçekten ironik olmalı 4870 yerine 280 almadım 6870 yerine 580 almadım R9 390X yerine 980 Ti almadım diye başıma geldi bütün bunlar. 980 Ti alsaydım %99 ihtimalle hâlâ daha çalışır durumda olacaktı. 700 ve üstünde reball gerektiren NVIDIA chip sayısı 100 karttan belki 1 iken AMD'de 6000 ve üstü %50'den daha fazla hele ki 6850 şu an piyasadakı 6850'lerin %70'i arızalıdır reflow veya reball işlemi görmüştür. 6850 reball a değmeyeceğincen genelde reflow yapıp 2. elde satıyorlar kartı.

Şu an RX 580 kullanıyorum bir problem yaşamadım, ilerde RTX serisine geçiş yapacağım. Bu karta 270W güç çektirip 80 derece civarlarında tutmuştum ayrıca.

AMD taraflı bir sorun yaşadığımdan dolayı değil, RTX teknolojisini istediğim için mesela.

İşlemci konusunda da bilemiyorum bayağı kararsızım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…