AMD nesilleri nasıl anlaşılır?

AMD'de nesil/seri kısmı daha karmaşık.

1*** serisi AF modeller haricinde 1. nesil örneğin (1200 AF ve 1600 AF gibi işlemciler 2. nesil CPU'ların mimarisini kullanıyor ama 1*** serisi gibi adlandırıldılar, Ryzen APU'lar da aynı seri adını taşıyan Ryzen işlemcilerin mimari olarak bir nesil gerisini kullanıyor), nesil mevzularındansa mimariye bakmak daha kolay. Zen, Zen+, Zen2, Zen3 diye gidiyor, AM5 soket ile de Zen4 gelecek.

Hocam nesli direkt kendi kodunda örneğin: R5 3500X 3. nesil bir işlemci ve R5 3600 3. nesil ama 3500X'ten daha üstün.
hocam anladım ama ryzenda kaç nesil var ben biraz değil baya intelciyim amdye hep önyargılıydımda merak ettim

hocam yani senin pc şuan 3. nesil değilmi kaç nesil var iyimi yani mesela intele göre kötü oluyor biraz
Hocam İNTEL mantığına göre 3. nesil ama AMD'de sistem böyle işlemiyor. R3 3100 işlemci de 3. nesil R5 3600 de ama arada dağlar kadar performans var. Hatta R5 3500 ile R5 3600 de 3.nesil yine aralarında performans farkı var. AMD'de İNTEL mantığına göre bakarsanız hata yaparsınız. AM4, ZEN+, Kaç GHZ, Ön bellek vs AMD'de bu şekilde daha teknik detaylara bakmanız lazım.

Hocam anladım ama Ryzen'da kaç nesil var ben biraz değil bayağı Intel'ciyim AMD'ye hep önyargılıydımda merak ettim.

AMD'de nesil/seri kısmı daha karmaşık.

1*** serisi af modeller haricinde 1. nesil örneğin, nesil mevzularındansa mimariye bakmak daha kolay. Zen, zen+, zen2, zen3 diye gidiyor, AM5 soket ile de zen4 gelecek.

AMD işlemcilere nesil değil de mimari olarak yaklaşmak lazım.

Hocam İNTEL mantığına göre 3. nesil ama AMD'de sistem böyle işlemiyor. R3 3100 işlemci de 3. nesil R5 3600 de ama arada dağlar kadar performans var. Hatta R5 3500 ile R5 3600 de 3.nesil yine aralarında performans farkı var. AMD'de İNTEL mantığına göre bakarsanız hata yaparsınız. AM4, ZEN+, Kaç GHZ, Ön bellek vs AMD'de bu şekilde daha teknik detaylara bakmanız lazım.
anladım hocam tamam ama gene anlamadım teknik bakacaz kısaca ben gene intel olmaya devam edeyim
AMD işlemcilere nesil değil de mimari olarak yaklaşmak lazım.
tamam hocam anladım mimari teknik. bana ters saolun varolun

anladım hocam tamam ama gene anlamadım teknik bakacaz kısaca ben gene intel olmaya devam edeyim

tamam hocam anladım mimari teknik. bana ters saolun varolun
Önceki işlemcim i5 9400f idi. Ben ekran kartı konusunda NVİDA, işlemci konusunda da AMD tavsiye ederim. İntel işlemciler aşırı ısınıyor. Belki de gönderdikleri stok fan AMD'den daha kötüdür orasını bilemem ama bende 2 işlemci vardı ikisi de ısınıyordu. Ek olarak AMD anakart avantajı var. Bende A320M anakart var. Giriş anakart ama AMD'nin 2022 yılında çıkardığı işlemcileri bile destekliyor. BİOS güncellemesi ile o işlemcileri kullanabiliyorum. Ama intel maalesef çakallık yapıp her nesil işlemciye ayrı bir pin, o pine de ayrı bir anakart çıkarttırıyor.

Hocam bu biraz saçma olur misal Intel az performans yüksek ücret isteyip AMD tam tersini verse yine de Intel mi tercih edersiniz?
hocam amdyi pek, nasıl desem bilemiyorum ben inteli daha çok sevşiyorum senelerdin pentium sonra celeron kullandın xeon da kullandım core 2 felanda sopnra 11800h a geçtım baya memnunum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı