AMD Phenom II X4 965 Yüksek Sıcaklık

DeepHeLL

Hectopat
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
13
AMD Phenom II X4 965 işlemcim var. İşlemci boşta 80, yükte 100 derecede çalışıyor. Termal macun yeniledim bir etkisi olmadı. Fan yerine tamamen oturmuş durumda. Sorun ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun kaliteliyse ve İşlemci fani gerçekten yerine oturmuşsa boşta 80 derecede çalışması mümkün değil. 100 dereceyi zaten göremezsiniz, işlemci o kadar ısınmadan bilgisayarınız kapanmış olur.

Overclock yaptıysanız voltajı ve hızı fabrika ayarlarına yükleyin. İşlemci fanini anakart üzerinde bulunan CPU Fan yazan yere taktiğinizdan ve fanin çalıştığından emin olun.

Bunların hiçbiri değilse muhtemelen sıcaklık değerlerini gösteren üçüncü parti yazılımda sıkıntı vardır. Mümkünse sıcaklık değerlerini BİOS'tan öğrenin, bostaki değeri oradan kontrol edebilirsiniz. 5-10 dakka bekleyip gözlemleyin, fan devri falan nasıl vs. diye...
 
AIDA64 Stability Testinin 2. dk sında sıcaklık değerleri:
 

Dosya Ekleri

  • cpu.png
    cpu.png
    71,4 KB · Görüntüleme: 524
Aida64'te sıcaklık değerleri böyle. Sanırım 100 dereceye ulaşan CPU değil çekirdek sıcaklığı. Çekirdek Sıcaklığının olması gereken değer nedir?
 

Dosya Ekleri

  • CPU2.png
    CPU2.png
    21,7 KB · Görüntüleme: 311
Normalde core sıcaklığı işlemci sıcaklığından düşük olur. Stres testinde bilgisayar kapanmıyorsa dediğim gibi çekirdek sıcaklıklarını gösteren sensörler bozulmuş olabilir. Core Temp programında maksimum çekirdek sıcaklığı yazar Tj. Max şeklinde o sıcaklığa ulaştığında bilgisayar kapanır normal şartlar altında. 62 derece en yüksek sıcaklığı. Normal değil kapanması lazım o sıcaklıkta.
 
hocam o dereceye ulaştığında elinizle kontrol edermisiniz işlemci fanının bloğunu o kadar sıcak değil ise işlemci fanı yerine oturmamış olabilir kontrol edin termal macun değiştirin.Bilgisayarın fişini çekin anakart üzerindeki bios pilini sökün 5 10 dk sonra takın çalıştırın.Değerlerde değişme olmazsa yazın tekrar yardımcı olalım.
 
Bakır bloklar çok sıcak. Bios pilini söktüm düzelmedi. Macunu 1 hafta önce değiştirmiştim zaten. Sistem ilk açıldığında ve stres testinde ısılar böyle.
 

Dosya Ekleri

  • CPU3.png
    CPU3.png
    11,8 KB · Görüntüleme: 227
  • CPU4.png
    CPU4.png
    30,8 KB · Görüntüleme: 260
Bakır bloklar çok sıcak.
O ısıyı el ile anlayabilmeniz çok zor. 50 derece zaten el ile kontrol ettiğinizde sıcak gelecektir. AIDA 64 üzerinde CPU 42 derecedeyken çekirdek sıcaklıklarının 100 derece olması normal değil. Stres testinde sistem kapanmıyorsa ve performansta sorun yaşamıyorsanız sorun yok. 42 derece CPU sıcaklığı olan işlemcinin çekirdek sıcaklıkları da en fazla 42 derecedir.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı