AMD Phenom II x6 1090T Turbo core özelliği

• Konuyu başlatan Cybex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 4.345

Cybex

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, yıllardır 3.2 ghz hızla kullanırken bugün çekirdek kapatıp 3.6ya getirmeye karar verdim. Biosa girdim ama çekirdek kapatma ile ilgili bir şey bulamadım. Cpu clock yazıyordu sanırım bir de cpu turbo ile ilgili bir şey onu enabled yapıp clock olan bölümde de x17 ye fln getirdim. Pcyi açıp dxdiag kullanarak directx tanıyı açtım. Orada 6 çekidek 3.5 ghz yazıyordu. Büyük ihtimalle kapatmayı beceremediğim gibi de bir şeyleri batırma yoluna saptım. Yardımcı olursanız sevinirim...

Bir de işlemci hızını yükseltmek güç tüketimini arttırır mı? Bu iki soruma burada cevap alamazsam nereye soracağım hiç bilmiyorum.:kararsız:

Öncelikle basit sorudan başlayalım :) Güç tüketim değerini elbette artırır ancak bunun bir miktarı var elbette :) Kalitesiz ve yetersiz güç kaynakları, bu gibi durumlarda sorun teşkil edebiliyor mesela. Technopat'ın güç kaynağı satın alma rehberinde bu konudan da bahsediliyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çekirdek kapatma mevzusuna gelecek olursak, kullandığın anakart ve doğal olarak BIOS menüsünü bilmiyorum ancak çekirdekleri açıp kapayabileceğin bir ayar olması gerekiyor.

Çekirdek kapatmak ile Turbo Core teklonojisinin zaten alakası dahi yok :) Biraz kurcalamışsın anlaşılan.
Yapman gereken şey BIOS'Da Default ayarlara dönmek ve CPU Enabler tarzı bir ayar aramak. Aşağıdaki konuda da buan benzer bir mevzu var.
[Çözüldü] Amd FX X8 8350 Çekirdek Kapatarak OC Yapmak | Technopat Sosyal

Her anakartta farklı isimlerle yer alabilir bu ayar. Anakart marka modelini de yaz bu arada. Örneğin Turbo Core dediğimiz teknoloji Intel tarafında Turbo Boost adı ile geçiyor. Baktığında temel olarak ikisinin de işlevi aynı anda bir firma diğerinin ismini olduğu gibi klonlayamıyor işte.

Son düzenleme:
Öncelikle basit sorudan başlayalım :) Güç tüketim değerini elbette artırır ancak bunun bir miktarı var elbette :) Kalitesiz ve yetersiz güç kaynakları, bu gibi durumlarda sorun teşkil edebiliyor mesela. Technopat'ın güç kaynağı satın alma rehberinde bu konudan da bahsediliyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çekirdek kapatma mevzusuna gelecek olursak, kullandığın anakart ve doğal olarak BIOS menüsünü bilmiyorum ancak çekirdekleri açıp kapayabileceğin bir ayar olması gerekiyor.

Çekirdek kapatmak ile Turbo Core teklonojisinin zaten alakası dahi yok :) Biraz kurcalamışsın anlaşılan.
Yapman gereken şey BIOS'Da Default ayarlara dönmek ve CPU Enabler tarzı bir ayar aramak. Aşağıdaki konuda da buan benzer bir mevzu var.
[Çözüldü] Amd FX X8 8350 Çekirdek Kapatarak OC Yapmak | Technopat Sosyal

Her anakartta farklı isimlerle yer alabilir bu ayar. Anakart marka modelini de yaz bu arada. Örneğin Turbo Core dediğimiz teknoloji Intel tarafında Turbo Boost adı ile geçiyor. Baktığında temel olarak ikisinin de işlevi aynı anda bir firma diğerinin ismini olduğu gibi klonlayamıyor işte.

Çekirdeklerin 2 sini kapatmayı başardım ama ghz aynı kaldı 3.2 Yani kapatmamın bir anlamı olmadı. Yaptığım hız aşırtmasını da geri aldım. 2 resim atıyorum. Şimdiki sorum daha farklı oldu. 2 çekirdek kapatıp 3.6 hıza mı getirmek. Yoksa 6 çekirdek açıkken 3.6 mı yapmak? Ne tehlikesi olur? Resimler şu an hiç işlem yapılmamış durumu gösteriyor. Anakartım gigabyte 990xa-ud3
bandicam 2015-03-19 16-53-47-478.jpg
bandicam 2015-03-19 16-54-04-884.jpg

Çekirdeklerin 2 sini kapatmayı başardım ama ghz aynı kaldı 3.2 Yani kapatmamın bir anlamı olmadı. Yaptığım hız aşırtmasını da geri aldım. 2 resim atıyorum. Şimdiki sorum daha farklı oldu. 2 çekirdek kapatıp 3.6 hıza mı getirmek. Yoksa 6 çekirdek açıkken 3.6 mı yapmak? Ne tehlikesi olur? Resimler şu an hiç işlem yapılmamış durumu gösteriyor. Anakartım gigabyte 990xa-ud3Eki Görüntüle 57262 Eki Görüntüle 57263
Overclock yaparsan bende aynı işlemciyi yapmak istiyorum overclock msj atabilirsiniz

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı