AMD Phenom X4, GT 220 Sistem Upgrade

Kabahatli

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben bu sistemi 5 yıl önce electroworld'den 1500 tl'ye almıştım. Ve her oyunu olmasa da birçok oyunu orta kalitede açabiliyor (64 bit oyunlar hariç), bilgisayar hızım iyi. Bunları belirtmek istedim. Ve ayrıca ben oyun oynayan, hızlı işlem yapmayı seven birisiyim. Şu anki sistemim ne düzeyde? Ve hızlı, iyi oyun performansı almam için neleri değiştirmem gerekiyor, bunları öğrenmek istiyorum.

SİSTEMİM:
CPU:AMD Phenom X4 9600
RAM:Kingston 4GB(2-2)kingston 401,8 mhz
ANAKART:Gigabyte M61PME-S2P (Socket M2) Anakart
EKRAN KARTI:NVIDIA GeForce GT 220
HARDDİSK: SAMSUNG HD322HJ SCSI

NOT:Arkadaşlar yorumlarınız benim için önemli, ve öğrenciyim 300-400 tl arası bir bütçem var ona göre yorumlarınızı eklerseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Malesef sattığınıza da değmez upgrade için yapacağınız masrafa da değmez. Aslında sistem 5 senelik bir bilgisayar için fena değil oyun dışında iş görür. İllaki biraz daha oyun performansı derseniz SSD alıp bir de ekran kartına yatırım yapabilirsiniz.

Biraz daha para ekleme şanısınız olursa da AMD APU lu bir sistem fiyat performans olarak sizi idare edebilir.

Ben 2004 te ünideyken 1999 yılından kalma celeron 300A işlemcili bilgisayarım vardı hiç oyun merakım olmadı bir iki oyun vardı onları oynardım en fazla. O sistemi o zaman hatırı sayılır bir paraya (öğrenci için özellikle) anca celeron 500 falan yapıp geforce 440mx ekran kartı alıdığımı hatırlıyorum sadece kasmadan çalışsın işgörsün diye :) Teknoloji çok çabuk gelişiyor...İşin ekonomik kısmı ise pek değişmeyecek çünkü donanım güncellendikçe oyunlar, programlar da gelişiyor, daha çok güç ister hale geliyorlar ve bu bilinçli de yapılıyor.

Ama yine de APU gibi güzel alternatifler vs. çıkması güzel tabi ki...Oyun oynamak hala vakit kaybı geliyor bana. :)

Ben 2004 te ünideyken 1999 yılından kalma celeron 300A işlemcili bilgisayarım vardı hiç oyun merakım olmadı bir iki oyun vardı onları oynardım en fazla. O sistemi o zaman hatırı sayılır bir paraya (öğrenci için özellikle) anca celeron 500 falan yapıp geforce 440mx ekran kartı alıdığımı hatırlıyorum sadece kasmadan çalışsın işgörsün diye :) Teknoloji çok çabuk gelişiyor...İşin ekonomik kısmı ise pek değişmeyecek çünkü donanım güncellendikçe oyunlar, programlar da gelişiyor, daha çok güç ister hale geliyorlar ve bu bilinçli de yapılıyor.

Ama yine de APU gibi güzel alternatifler vs. çıkması güzel tabi ki...Oyun oynamak hala vakit kaybı geliyor bana. :)

Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun.Ben de bundan sonra bu bilgisayarı internete girmek,ödev proje hazırlamak için kullanırım.Oyun oynamak yarınlara kaldı. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı