AMD R5 5600X yük altında 80 derece

Tamam dostum. Sorun soğutucu montaj ya da soğutucunun pompasında bir sorun var gibi. Çünkü bu değerler normal değil. Maksimum 96 derece, ortalama 81 ve en önemlisi minimum 59 derece :D benim de aynı işlemci var. Üzerinde 250 TL satın aldığım hava soğutucu var. Ve bu stress testinde maksimum 75 derece oluyor. Oyunlarda ise 70 derece maksimum genelde. Yani kısacası senin sorunun soğutucu ile alakalı gibi.

Bu arada soğutucunda bir problem olmasaydı eğer senin maksimum sıcaklığın 65 dereceyi geçmez diye düşünüyordum bu stres testinde. Ama 96 dereceye ulaşmış ki bu da sorun var demektir.

Değerli zamanını ayırdığın için çok teşekkürler ne yapmam gerekiyor şu anda.

Değerli zamanını ayırdığın için çok teşekkürler ne yapmam gerekiyor şu anda.

Dostum kullandığın sıvı soğutucu performansı gerçekten çok iyi. Ama bir sorun var. Bunu bilemem, montaj ya da başka bir sorun olabilir. Ama bu sorun soğutucun ile alakalı bi durum olduğu kesin. Mümkünse montaj'ını kontrol et. Bak benim evimde şu an cayır cayır soba yanıyor. Benim değerlerim yaz aylarında mesela ortalama maksimum 71-72 derece. Soba yanmayınca 70 derece zor oluyor. Şu an ki değerlerimi paylaşıyorum. 5600x işlemci 65W güç tüketimine sahip. Yani çok extreme soğutucuya gerek de yok aslında. Senin soğutucu çok iyi olmasına rağmen sıcaklıkların taban yapmış durumda. Minimum değerin bile aşırı yüksek. Dediğim gibi, soğutucunun montajını tekrardan dikkatlice yap. Termal macunu düzgün şekilde sür. Bu sorun tekrar ederse soğutucunu garantiye yolla.

Adsız.jpg

Dostum kullandığın sıvı soğutucu performansı gerçekten çok iyi. Ama bir sorun var. Bunu bilemem, montaj ya da başka bir sorun olabilir. Ama bu sorun soğutucun ile alakalı bir durum olduğu kesin. Mümkünse Montaj'ını kontrol et. Bak benim evimde şu an cayır cayır soba yanıyor. Benim değerlerim yaz aylarında mesela ortalama maksimum 71-72 derece. Soba yanmayınca 70 derece zor oluyor. Şu an ki değerlerimi paylaşıyorum. 5600X işlemci 65W güç tüketimine sahip. Yani çok Extreme soğutucuya gerek de yok aslında. Senin soğutucu çok iyi olmasına rağmen sıcaklıkların taban yapmış durumda. Minimum değerin bile aşırı yüksek. Dediğim gibi, soğutucunun montajını tekrardan dikkatlice yap. Termal macunu düzgün şekilde sür. Bu sorun tekrar ederse soğutucunu garantiye yolla.

Eki Görüntüle 1252914

Abi ben kabloları yanlış takmışım herhalde birazdan test edeceğim sonuçları atarım tekrardan :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı