AMD R7 2700X için soğutma tavsiyesi

Sadece stok fandan iyi olmasini istiyorsan neden Sivi Sogutma ile risk altina girmek istiyorsun? Cok yaygin olmasada sivi sogutma akitabilir, ben tabi ki de sivi sogutma oneriyorum ama alicagin sogutma ile OC yapmiyacaksan hava sogutma oneririm. Arctic 34 Duo modeline bakabilirsin.

Sadece stok fandan iyi olmasini istiyorsan neden Sivi Sogutma ile risk altina girmek istiyorsun? Cok yaygin olmasada sivi sogutma akitabilir, ben tabi ki de sivi sogutma oneriyorum ama alicagin sogutma ile OC yapmiyacaksan hava sogutma oneririm. Arctic 34 Duo modeline bakabilirsin.
Yani konunun başında belirtmiştim aslında. Overclock ile kullanıyorum işlemcimi. 4.2GHz all core. Şansıma silikon iyi ki 1.325V ile çalışıyor. Ancak yine de çok fazla ısınıyor. Tavsiye edilen voltaj 1.415

Arkadaşlar bende Silverstone pf360 almayı düşünüyorum performans testlerine baktım performansı gayet iyi ama sızdırma durumundan söz edilmiş , tabi sizdirmasi kötü bir şey olur ama sızdırma durumunda bildiğim kadarıyla içindeki saf su olduğu için sisteme zarar vermez diye duymuştum doğru mu acaba ?

Arkadaşlar bende Silverstone pf360 almayı düşünüyorum performans testlerine baktım performansı gayet iyi ama sızdırma durumundan söz edilmiş , tabi sizdirmasi kötü bir şey olur ama sızdırma durumunda bildiğim kadarıyla içindeki saf su olduğu için sisteme zarar vermez diye duymuştum doğru mu acaba ?
Hocam içindeki sıvı mineral yağı olmadıkça sisteme zarar verir. Sızdırma ihtimalleri bu soğutucularda neredeyse yok gibi. Benim asıl endișem pompa arızası. Bir kere alıp uzun süre kullanmak istediğim için 3 yıla bozulursa ne yaparım bilmiyorum. Yine de olası bir sızıntı durumunda pcyi düzgünce kurutursanız sorun olmayacaktır. Pf360 için 2. Jenerasyon bir asetek pump kullanılıyor denmiş ki bana biraz eski geldi. Sanırım hiç riske atmayıp be quiet dark rock pro 4 alacağım

Hocam içindeki sıvı mineral yağı olmadıkça sisteme zarar verir. Sızdırma ihtimalleri bu soğutucularda neredeyse yok gibi. Benim asıl endișem pompa arızası. Bir kere alıp uzun süre kullanmak istediğim için 3 yıla bozulursa ne yaparım bilmiyorum. Yine de olası bir sızıntı durumunda pcyi düzgünce kurutursanız sorun olmayacaktır. Pf360 için 2. Jenerasyon bir asetek pump kullanılıyor denmiş ki bana biraz eski geldi. Sanırım hiç riske atmayıp be quiet dark rock pro 4 alacağım
Bugün sipariş verdim artık hayırlısı

İyi forumlar. Kısa süre önce imzamdaki sistemi topladım. Kasa Cooler Master MB520 RGB modeli. Yakın zamanda ağır yükte R7 2700X için Wraith prismin yeterli olmadığını fark ettim. Oyun içinde sıcaklıklar gayet normal ancak yayın açınca veya Sony vegas Pro 17 de render alırken işlemci sıcaklıkları 77-82 derece arası geziyor. İșlemciyi tüm çekirdekler 4.2 GHz 1.325V ile çalıștırıyorum. Yaklaşık soğutucu için 1200 TL bütçem var hatta geçmez ise çok sevinirim. Kasa 360MM sıvı soğutma destekliyor. Bu ayarlar için uygun undervolt/soğutucu tavsiyelerinize Noctua hariç açığım(görüntüyü bozuyor arkadaș 😀)
Edit: İleride R9 3900X'e geçiş yapacağım.
İlgilenirseniz barrowun 240mm sıvı soğutması mevcut elimde barrow yurt dışında baya ünlü bir firma eğer ilgilenirseniz 240mm 600tl 360mm 900tl.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı