Aynen. 3 yıla yaklaşan ve giriş seviyesi bir mobil ekran kartı. Ayrıca Game Ready Driver'in oyunlar için performansa pek bir katkısı olmaz. Yani FPS 20 iken bir anda 40'a falan çıkmaz. Mesela ben GTA V'i ilk 720M ile oynadığımda oyun bozuk görünüyordu. Yayınlanmış oyun sürücüsünü yükledikten sonra sorunsuzca oynamaya başladım. 7670M'de de olay aynıydı. Sürücü olarak AMD'nin veya NVIDIA'nın birbirine üstünlüğü yok. Her iki markanın da ekran kartını kullandım. Ancak genel olarak oyunlar Nvidia sponsorluğunda çıkıyor ve bu oyunların %90'ında mevcut. Bu durumda avantajlı olan Nvidia kullanıcıları oluyor. Neyse, isteyen istediğini alır. Ancak ben şuan ekran kartında Nvidia'nın öne geçtiğini düşünüyorum. İlk Nvidia deneyimim olmasına rağmen hiç AMD'yi aramadım.Herhalde 2.5 senelik ve oyun için olmayan bir ekran kartı olduğu için yazdı.
Getireceği uyumluluk ne ki?
Haklısın NVidia daha fazla oyun sunuyor fakat AMD de bu yöntemi uygulamaya başladı (biraz geç olsada) ve Microsoft'un DX 12'sini geliştirmede katkıda bulundu. Buda AMD kartlarda biraz daha fazla performans verecekmiş gibi geliyor bana.Aynen. 3 yıla yaklaşan ve giriş seviyesi bir mobil ekran kartı. Ayrıca Game Ready Driver'in oyunlar için performansa pek bir katkısı olmaz. Yani FPS 20 iken bir anda 40'a falan çıkmaz. Mesela ben GTA V'i ilk 720M ile oynadığımda oyun bozuk görünüyordu. Yayınlanmış oyun sürücüsünü yükledikten sonra sorunsuzca oynamaya başladım. 7670M'de de olay aynıydı. Sürücü olarak AMD'nin veya NVIDIA'nın birbirine üstünlüğü yok. Her iki markanın da ekran kartını kullandım. Ancak genel olarak oyunlar Nvidia sponsorluğunda çıkıyor ve bu oyunların %90'ında mevcut. Bu durumda avantajlı olan Nvidia kullanıcıları oluyor.
Nvidia da geliştirmeye destek oldu. Sadece AMD değil. Her iki kartta müthiş kartlar. Aralarında pek fazla bir ömür farkı olmaz. Artık kullanıcının tercihidir o.Haklısın NVidia daha fazla oyun sunuyor fakat AMD de bu yöntemi uygulamaya başladı (biraz geç olsada) ve Microsoft'un DX 12'sini geliştirmede katkıda bulundu. Buda AMD kartlarda biraz daha fazla performans verecekmiş gibi geliyor bana.
Bencede ama şunu demessem edemeyecem. Zaten artık yeni işletim sistemleri birbirleriyle hemen hemen aynı driver altyapısına sahip. Şahsen ben bacakları kırıkYeni işletim sisteminde çalışması. Neyse uzatmadan tartışmayı burada bitirelim.
KatılıyorumHer iki kartta müthiş kartlar. Aralarında pek fazla bir ömür farkı olmaz. Artık kullanıcının tercihidir o.
Buda biraz NVidia'nın para sevmesi@tolexto AMD'nin oyunlara biraz daha hamle yapması lazım. Nvidia logosu hangi oyuna denk gelse oyunun değeri GTA 5 ile aynı oluyor. Evolve vs GTA 5 ikisi de yakın fiyatta. Kaliteleri aynı mı ? Değil. Açıkçası Nvidia logosunu oyunlarda görmek istemiyorum pek fazla. Sadece AAA oyunlarda olsa yeter. AMD Logosu fiyatları o kadar uçurmuyor.
Nvidia götüreceğini götürüyor adamlarda taktik var. AMD Nvidia'dan 1 yıl geç çıkartıyor. 1 Yıl Boyunca Yüksek kartlarda hep Nvidia sattı çünkü AMD'nin yeni nesil kartı yok. Daha yeni yeni çıkartıyor. Hazır bilgisayarların %95'ında Nvidia var. Hala ne para sevgisi var adamlarda anlayamıyorum.Buda biraz NVidia'nın para sevmesi.
@iDark Merak etme dostum. İçimden bir ses ve bazı söylentiler AMD'nin büyük bir patlama yapacağını söylüyor. Zaten mobil kartlarda bende NVidia öneririm çünkü AMD kartlarda ısınma problemi var. Kendimden biliyorum.