AMD Radeon 530 düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10
Bir dakika bakıyorum;
İşlemci: AMD A9-9425 2 Core + 3GHz.
Dahili ekran kartı: AMD Radeon R5 Graphics.
Harici ekran kartı: AMD Radeon 530.
RAM: 8 GB RAM.
Ek olarak bilgisayar SSD kullanıyor.

Aynı işlemci ile ekran kartı benim laptopumdada var sorun aslında ekran kartında değil işlemcide bende Valorant'ta işkence çekiyorum. Tespit ettiğim kadarı ile sıcaklıktan dolayı oluyor.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FPS oldukça normal bence o attığınız ekran kartı benchmarkları ekran kartını %100 kullandıracak bir işlemci için yapılmış yani benchmark ta ekran kartı darboğaz yapıyor sizde ise işlemci %100'deyken ekran kartı %50-%60'larda.

Hocam burada testi yapan kişi harici değil dahili ekran kartını kullanmış. Aşırı normal bu kadar düşük FPS almak.

Hocam burada testi yapan kişi harici değil dahili ekran kartını kullanmış. Aşırı normal bu kadar düşük FPS almak.

Çok bir değişiklik olacağını sanmıyorum sonuçta işlemci %100 kullanımda.

Attığım FPS arttırma videosunu uygulamayın eski.

Son düzenleme:
Lenovo Ideapad S145'e sahibim. Bu laptopu sadece işlerimi halletmek için almıştım, fakat oyun oynadığım bilgisayar bozuldu ve tamiri 5 günden az sürmez. Laptopun sahip olduğu ekran kartı AMD Radeon 530 CS:GO oyununda acı çekiyor, ana menüde 70-100 FPS arası alırken oyunun içinde 20 ile 40 arası FPS alıyor. İnternetten oyun testlerini izledim ve dolandırıldığımı bile düşündüm bir an (oyun ayarlarım; Very Low, 1280x720, 16:9).Eki Görüntüle 823405
İnternette bulduğum bir test daha.

Sistemini yaz.

Bir dakika bakıyorum;
İşlemci: AMD A9-9425 2 Core + 3GHz.
Dahili ekran kartı: AMD Radeon R5 Graphics.
Harici ekran kartı: AMD Radeon 530.
RAM: 8 GB RAM.
Ek olarak bilgisayar SSD kullanıyor.

Hocam gayet normal. İşlemcinin aynısına sahibiz hemen hemen. Çok rezil bir işlemci.

1-Driver kur.
2-Sıcaklıklara bak.
3- Oyun işlemcinin grafik birimi ile açılıyor olabilir.
4-Virüs bulaşmış olabilir (kaspersky veya walwerebytes kur. )
5-Bir kullanılabilir RAM imktarına bakar mısın, belki RAM'in 1-2Gb'ı dahili grafik birimine gitmiştir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı