AMD Radeon HD6470M Driver Sorunu ve atikmpag.sys Hatası

OnurD7

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus Dual GeForce RTX 3050 OC Edition 8 GB
Merhaba, Samsung NP305E5A S04 laptopumda 2 haftadır bu sorunu yaşıyorum. 120 GB Samsung SSD'ye Windows 7 yüklü defalarca format attım, Windows 10'a yükselttim, termal macunu 4 kez yeniledim fakat sorun çözülmedi. Eskiden biraz yüklenince çıkıyordu şimdi Chrome açarken bile bu mavi ekran çıkıyor. Bugün tekrar format attım ve AMD driverlarını yüklemedim bu hatayı vermedi fakat bu sefer de ekran boyutunu 1336x768 yapamıyorum. Eski driverları da yükledim fakat sorun devam ediyor. Yükledikten sonra yeniden başlatınca tekrar bu mavi ekran çıkıyor.

Çıkan hata bu, buna ek Windows 10 yüklü iken sırayla Kernel_Security_Check_Failure, Video_TDR_Failure hataları da çıktı. Sorun ekran kartından mı kaynaklanıyor ?

QMb7Lv.jpg

Sorun devam ediyor, serviste ekran kartının çipsetinin değişmesi gerektiği söylendi Samsung biz önermiyoruz dedi servis garantili değişim yaparız dedi bazı yerlerde ekran kartının anakarta gömülü olmasından dolayı değişimin mümkün olmadığını okudum bilgisi olan var mı ?

Bendede aynı sorun var ekran kartı amd redeon 5650 m bi türlü çözemedim sorunu çözersen söylermisin?

Geçici bir çözüm buldum sanırım, Driver Booster 3 ile ekran kartı hariç bütün driverları güncelledim, yeniden başlatınca tekrar mavi ekran veriyor fakat F8'den bilinen son iyi yapılandırmayı seçiyorum birkaç kez, sonra normale dönüyor fakat ekran kartında sorun var sanırım bilgisayarı yeniden başlatınca tekrar aynı sorun oluyor.

Edit: Ekran kartı çipini değiştirttim ve sorun düzeldi, 180 TL verdim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı