AMD Radeon serisi genel anlamda nasıl?

Cimbomlu Wassup

Centipat
Makaleler
4
Daha fazla  
Arkadaşlar, AMD R5, R7, R9 bu kartlar birbirlerinden farkları ne, performans anlamında hangisi kullanılmalı?

ben şu an AMD R5 kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
R9 , R7 kartlar biraz eskide kaldı RX serisi genel olarak fiyat performansta Nvidia'nın ciddi rakibi tek bir sorunları var oda Driver'lar ama en son 20.4.2 ile WHQL sertifikalı bir driver geldi diye biliyorum.

R9 kullanılmalı. Ama sıfır R9 artık piyasada kalmadı. Sadece R7 ve R5 serilerinden sıfır olarak ekran kartları kaldı. Eğer R9 alacaksanız 2.el e yöneleneceksiniz. Ama önermem.

Gayet iyi. R7 250 var bende. GTA 5 normal üstü (bazı ayarlar normal bazıları yüksek) ayarlarda 60 fps alıyorum. Eski bir ekran kartı lakin hala iyi. Eskiden herkes 750 ti al demişti bana. Şimdi bakıyorum da R7 250 almakta hata etmemişim. 🙂

O nesil eskide kaldı artık (gcn mimarisi). Genel anlamda bakmak gerekirse RX 500 serisi fazla güç tüketip ortalama üzerinde ısınıyor. RX Vega serisi (harici olan) gereksiz pahalı ve fazla güç tüketiyor. Dahili RX Vega serisinin halen geliştirilmesi gerek (DDR5 RAM gelince şu anki haliyle aralarında uçurum olacağını düşünüyorum). RX 5000 ve RX 5000M serisi ise en yeni nesil ve en iyi olanlarıdır.

Gayet iyi. R7 250 var bende. GTA 5 normal üstü (bazı ayarlar normal bazıları yüksek) ayarlarda 60 fps alıyorum. Eski bir ekran kartı lakin hala iyi. Eskiden herkes 750 ti al demişti bana. Şimdi bakıyorum da R7 250 almakta hata etmemişim. 🙂
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

O nesil eskide kaldı artık (gcn mimarisi). Genel anlamda bakmak gerekirse RX 500 serisi fazla güç tüketip ortalama üzerinde ısınıyor. RX Vega serisi (harici olan) gereksiz pahalı ve fazla güç tüketiyor. Dahili RX Vega serisinin halen geliştirilmesi gerek (DDR5 RAM gelince şu anki haliyle aralarında uçurum olacağını düşünüyorum). RX 5000 ve RX 5000M serisi ise en yeni nesil ve en iyi olanlarıdır.
Lakin o fiyat bandında Nvidia mı almak daha iyi yoksa AMD mi ?

İstersen senin için video çekebilirim. Ayarlar hemen hemen aynı. Burada sırf bu kartı kullandım diye övecek halim yok kanka. Bu arada benimki Asus'un. Yani OC'li bir şekilde geldi. Belki aradaki fark bu yüzdendir.

Eskilere olan Driver desteğinden dolayı AMD derim ama aynı ya da daha ucuzsa NVIDIA'da gayet iyi. Driver ve FPS değişim oranı olarak AMD çok önde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı