Esgardir
Kilopat
- Monitör
- AOC AGON AG241QX
Arkadaşlar, kullandığım monitör AOC'nin agon AG241qx modeli. Bu modeli 2018'de satın aldığımda FreeSync özelliği olduğunu bilerek aldım. Tabii ekran kartım NVIDIA idi ancak G-Sync monitörler o zaman çok pahalıydı. Ben monitörü aldıktan bir iki sene sonra sizin de bildiğiniz üzere FreeSync monitörlere G-Sync desteği geldi. Ben de NVIDIA ekran kartımda kullandığım için NVIDIA denetim masasında bu G-Sync uyumlu ekran özelliğini aktifleştirerek kullandım yıllardır. Dün ise RX 6600 XT ekran kartına geçiş yaptım. Radeon Software programını açtığımda ise FreeSync açma/kapama seçeneğinin bile olmadığını gördüm. Yalnızca Adaptive Sync'ı açabiliyorum. Ayrıca Radeon Software, monitörün modelini de AG241qx değil AG241QG4 olarak yani bu monitörün o yıllarda G-Sync'lı muadili olarak çıkmış olan model olarak görüyor. Tabii NVIDIA Denetim Masası da son zamanlarda monitörün modelini bu şekilde görüyordu, NVIDIA ekran kartı kullandığım için pek umursamamıştım ancak şu anda FreeSync açamadığım için oyunlarda 1.5 kat daha yüksek FPS alsam da oyun zevkim anlık droplardan dolayı azalmış durumda. Konuyla alakalı bilgisi olan veya bu durumu daha önce yaşamış biri yardım edebilir mi?
Son düzenleyen: Moderatör: