Çözüldü AMD rdna 2.0 ile Ray Tracing

• Konuyu başlatan Jira'nın süper çakması 3T
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 2.386
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
J

Jira'nın süper çakması 3T

Ziyaretçi
Arkadaşlar AMD ekran kartlarında rdna 2.0'a geçilince Ray Tracing desteği gelcek deniyor birkaç sorum olacak.
1-) sizce o zamana kadar bekleyip AMD mi alayım yoksa yakın zamanda RTX 2060 mı?
2-) şimdi RTX 2060 alırsam anakartım A320M olacak tassaruf amaçlı çünkü elimde o anakarttan var ama beklersem B450M alabileceğim yani çok büyük fark yaratır mı?
3-) sizce Ray Tracing AMD'ye ne zaman gelir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
Arkadaşlar AMD ekran kartlarında rdna 2.0'a geçilince Ray Tracing desteği gelcek deniyor birkaç sorum olacak.
1-) sizce o zamana kadar bekleyip AMD mi alayım yoksa yakın zamanda RTX 2060 mı?
2-) şimdi RTX 2060 alırsam anakartım A320M olacak tassaruf amaçlı çünkü elimde o anakarttan var ama beklersem B450M alabileceğim yani çok büyük fark yaratır mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

B550 anakartlar bence beklenmeli zira bu dolar kurunda bilgisayar donanımı almak pek mantıklı değil. Ayrıca bu videoda Unreal Engine 5 demo olarak sunduğu oyunda RTX teknolojisine pek ihtiyac olmadığı net bir şekilde görülüyor.

B550 anakartlar bence beklenmeli zira bu dolar kurunda bilgisayar donanımı almak pek mantıklı değil. Ayrıca bu videoda Unreal Engine 5 demo olarak sunduğu oyunda RTX teknolojisine pek ihtiyac olmadığı net bir şekilde görülüyor.

Çözüm
AMD Ray Tracing geleceğini sanmıyorum ayrıca orta da dlss gibi bir durumda var. Ayrıca AMD ekran kartı Driver'ları bug dolu ve kısa sürede fixlemiyorlar. NVIDIA pahalı belki ama en azından çalışan bir şeyleri var.

Biri diyor RTX gelişecek birisi diyor Unreal Engine 5 demo ben ne yapayım :(
AMD Ray Tracing geleceğini sanmıyorum ayrıca orta da dlss gibi bir durumda var. Ayrıca AMD ekran kartı Driver'ları bug dolu ve kısa sürede fixlemiyorlar. NVIDIA pahalı belki ama en azından çalışan bir şeyleri var.

AMD'nin ceosu açıkladı Ray Tracing'e çok yatırım yapmışlar.

Şu zamanda eski nesil mimari kartlara bir kucak dolusu para dökülmez bence. Yakında yeni Ray Tracing destekli AMD RDNA 2 ve NVIDIA Ampere mimarili 3000 serisi kartlar gelecek. Beklemenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Şu zamanda eski nesil mimari kartlara bir kucak dolusu para dökülmez bence. Yakında yeni RT destekli rdna 2 ve NVIDIA ampere mimarili 3000 serisi kartlar gelecek. Beklemenizi tavsiye ederim.

Bence değişen bir şey olmayacak fiyat konusunda eğer orta da bir ihtiyaç durumu var alınmalı yoksa yeni kartlar şu andakilerden de pahalı olacağını düşünüyorum.

Bence değişen bir şey olmayacak fiyat konusunda eğer orta da bir ihtiyaç durumu var alınmalı yoksa yeni kartlar şu andakilerden de pahalı olacağını düşünüyorum.
Ben de sistemi baştan aşağı yenilemeyi düşünüyorum olmuşken yeni nesil olsun istiyorum ben beklemekten yanayım acelem yok ama Türk lirası da her geçen gün değer kaybediyor o da bir gerçek.

Jira'nın süper çakması 3T, sorunuza verilen bir cevabı çözüm olarak işaretlemişsiniz, gerekirse bu seçimi değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı