AMD RX 480 GTA 5 Performansı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

AMD’nin 14nm FinFET üretim teknolojisi ile üretilen RX 480 ekran kartının GTA 5 performansına Ryzen 5 1600X ile bakıyoruz. Daha önce AMD’nin referans tasarım RX 480 ekran kartının kapsamlı bir incelemesini burada gerçekleştirmiştik. Öte yandan artık geleneksel hale gelen, kartın GTA 5 performans testine tabi tutulmasını bu kartla gerçekleştirmemiştik. Sürücüler, Windows 10 ve oyunun da […]

AMD RX 480 GTA 5 Performansı Technopat

Daha fazlası...

RX480 Nvidia'nın modellerine göre pek iyi bir kart değil ama RX580'den çok şey bekliyorum.
RX 480, Nvidia'daki karşılığı olan 1060 kartından DX 12'de daha iyidir. Bu da RX 480'nin ileriye dönük olmasını sağlıyor. Ancak GTA 5 için konuşursak, dediğiniz doğru. Zira GTA 5, DX 11 destekliyor, 12 desteklemiyor.
RX 580 şimdilik görülene göre ve tahminlere göre 1060-1070 arası kart olacaktır. Yani 500 serisi büyük ihtimal ara kartlar olucak. Öte yandan büyük şeyler beklemeniz gereken asıl devrim, Haziran ayında çıkması beklenen Vega kartlardır. Onlar 1070, 1080 veya daha üstü olacaktır. Ve hatta belki düşük bütçe için de Vega çıkar.

RX 480, Nvidia'daki karşılığı olan 1060 kartından DX 12'de daha iyidir. Bu da RX 480'nin ileriye dönük olmasını sağlıyor. Ancak GTA 5 için konuşursak, dediğiniz doğru. Zira GTA 5, DX 11 destekliyor, 12 desteklemiyor.
RX 580 şimdilik görülene göre ve tahminlere göre 1060-1070 arası kart olacaktır. Yani 500 serisi büyük ihtimal ara kartlar olucak. Öte yandan büyük şeyler beklemeniz gereken asıl devrim, Haziran ayında çıkması beklenen Vega kartlardır. Onlar 1070, 1080 veya daha üstü olacaktır. Ve hatta belki düşük bütçe için de Vega çıkar.
GTA 5'de eskidi artık ne de olsa 2013'te konsola çıkan bir oyun. Rockstar Games GTA 6 için kolları ufaktan sıvamalı. Eğer GTA 6 çıkar da DirectX 12 desteği olmaz ise 10 üzerinden 3 eksi vereceğim.

GTA 5'de eskidi artık ne de olsa 2013'te konsola çıkan bir oyun. Rockstar Games GTA 6 için kolları ufaktan sıvamalı. Eğer GTA 6 çıkar da DirectX 12 desteği olmaz ise 10 üzerinden 3 eksi vereceğim.
Doğru diyorsunuz, bugünden itibaren çıkan oyunların DX 12 ile beraber gelmesi hepimizin ortak isteği. DX 12'nin, DX 11 gibi standart olması yaklaştı.
BF 1'in de DX 12 desteği var ancak bilindiği üzere bir optimize problemli. Yeni çıkacak oyunlar için de, kanımca optimize şart.

Doğru diyorsunuz, bugünden itibaren çıkan oyunların DX 12 ile beraber gelmesi hepimizin ortak isteği. DX 12'nin, DX 11 gibi standart olması yaklaştı.
BF 1'in de DX 12 desteği var ancak bilindiği üzere bir optimize problemli. Yeni çıkacak oyunlar için de, kanımca optimize şart.
Battlefield 1 hikaye modunu Windows 7 Ultimate yüklü bilgisayarımda DX 11 olarak bitirmiştim. Malum Windows 7 DX 12 desteklemediği için mecburen DX 11 ile bitirmek gerekiyor. Bugün aniden kafama esti Windows 10 Pro kurmak kurdum ve Battlefield 1 oynadım DX 12 ile. Fps aniden 35 aniden 42 oluyor. Optimize problemli. Updateler ile çözülmesi gerek.

Ben RX 470 ile test etmiştim. Aynı ayarlarda 2K'da 50 FPS civarı alıyordum. 4K'da ise 30'lara düşüyordu. 4K o ayarla birlikte 30 FPS oynayabilirsin 480 ile birlikte.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı