AMD RX 480 ve RX 470 ısınma sorunu

Taha Öneş

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yakın zamanda bu 2 karttan birini alacam ama geçenlerde bilgisayarcı bir arkadaşıma danıştım bana AMD'nin bu kartlarının çok ısındığını ve ısının verdiği hasardan dolayı sorunlar çıkartacağını söyledi. Nvidia al dedi açıkçası 1060 alacak bütçem yok. 1050ti'dan alacağım performans da beni tatmin etmez. Ne yapmamı önerirsiniz? Gerçekten böyle bir ısınma sorunu oluşturur mu bu kartlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum RX480 kullanıcısıyım, kartın sıcaklığı öyle abarttıkları gibi değil. Boşta 35 derecelerde oyunda tam yüke girdiği sıralar 65 derece civarlarında geziyor. O söyledikleri kart ilk çıktığı sıralarda yazılımsal olarak bir sıkıntı vardı, onuda güncellemeler ile hallettiler kart ısınmıyor. Kesinlikle ısınıyor diyen kişi körü körüne söylemiş bu lafı, kartın son halini bilmiyor demektir. 1050Ti performans bakımından RX460 ile RX470'in arasında kesinlikle bütçen varsa RX480 almanı tavsiye ederim.

Dostum RX480 kullanıcısıyım, kartın sıcaklığı öyle abarttıkları gibi değil. Boşta 35 derecelerde oyunda tam yüke girdiği sıralar 65 derece civarlarında geziyor. O söyledikleri kart ilk çıktığı sıralarda yazılımsal olarak bir sıkıntı vardı, onuda güncellemeler ile hallettiler kart ısınmıyor. Kesinlikle ısınıyor diyen kişi körü körüne söylemiş bu lafı, kartın son halini bilmiyor demektir. 1050Ti performans bakımından RX460 ile RX470'in arasında kesinlikle bütçen varsa RX480 almanı tavsiye ederim.
Hocam sizde Far Cry Primal var mı? Varsa Ultra ayarlarda benchmark yapar mısınız? :D

Bu ve benzeri şekilde konuşan şahsiyetlere itibar etmeyiniz. Sapphire Rx470 kullanıcısıyım ısınma ile ilgili bir problem yok. Zira 14 nm üretim teknolojisi ile üretilen bu kartlar yepyeni bir mimari ile düşük güç tüketimine sahipler. Tabi referans tasarıma sahip kartlar (Nvdia-Amd fark etmez) ısınıyorlar. Bu nedenle ayrı tutmak gerekir.

Son düzenleme:
Bu ve benzeri şekilde konuşan şahsiyetlere itibar etmeyiniz. Sapphire Rx470 kullanıcısıyım ısınma ile ilgili bir problem yok. Zira 14 nm üretim teknolojisi ile üretilen bu kartlar yepyeni bir mimari ile düşük güç tüketimine sahipler. Tabi referans tasarıma sahip kartlar istisna.
+1 hocam. :D Bir sürü cahil yüzünden insanlar AMD'den soğuyorlar. Hep kulaktan dolma bilgilerle gelip burada anlatıyorlar. :D

+1 hocam. :D Bir sürü cahil yüzünden insanlar AMD'den soğuyorlar. Hep kulaktan dolma bilgilerle gelip burada anlatıyorlar. :D
Aynen öyle. Recep Baltaş'ın tabiri ile söylemek gerekir ise ''bakkal amcalar'' bunlar genellikle.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı