AMD RX 5000 ve 6000 serisinin sürücü desteği sona erdi!

• Konuyu başlatan 815867
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 45
  • Görüntüleme 703
Hocam cidden aradaki farkı görmeden anlamazsınız. Eğer ki hikayeli oyun oynayıp grafiklere bayılıyorsanız.

Hocam normalde hard FPS ve MOBA oyuncusuyum, herkes boyle dedigi icin denedim ama hatta bir sure ozellikle 4K'da hikayeli oyunlar oynamak icin kendimi zorladim ancak hiç benlik degilmis. Elbette gorsel acidan FHD'ye gore daha iyi gozukuyordur ama ozellikle "oha lan goruntu cok iyi, akiyor" tarzinda bir hissiyat veremedi bana ama "hmm gayet net gozukuyor" dedigimi hatirliyorum. Belki hikayeli oyunlar sarmadigi icin belki de ben degisigimdir bilemiyorum.

Hocam normalde hard FPS ve MOBA oyuncusuyum, herkes boyle dedigi icin denedim ama hatta bir sure ozellikle 4K'da hikayeli oyunlar oynamak icin kendimi zorladim ancak hiç benlik degilmis. Elbette gorsel acidan FHD'ye gore daha iyi gozukuyordur ama ozellikle "oha lan goruntu cok iyi, akiyor" tarzinda bir hissiyat veremedi bana ama "hmm gayet net gozukuyor" dedigimi hatirliyorum. Belki hikayeli oyunlar sarmadigi icin belki de ben degisigimdir bilemiyorum.

Bende öyle düşünüyorum hocam fakat monitör oyun zevki için bayağı önemli geliyor bana. Fakat benim içinde FHD de oynayamadığım oyun kalsın yeter.

4K hikayeli oyun oynamak ilk 4K ya geçişte çok iyi geliyor ama çok boş bir şeymiş gibi geliyor sonradan kart boşa yoruluyor yani.

Neden hocam? RX6800 kullanıyorum 16 GB 256bit GDDR6 ekran kartım var sürücü desteğini çekmesi kötü olmuş ama saf güç olarak gayet güçlü bir kart.

Yeni cikan oyunlar bu kartlar icin optimize durumda olmayacaklari icin performans acisindan sıkıntı cikarma ihtimalleri var. GTA 6 acilir ama optimizasyonu nasıl olur bilemiyorum.

Oyun desteği alamazsa ya oynayamaz ya da oyun açılır ama oynanabilecek durumda olmaz.

Bildigim kadariyla yeni cikan oyunlarin cogu acilacaktir ama muhtemelen tamamen optimize sekilde calismayacak.

Yeni cikan oyunlar bu kartlar icin optimize durumda olmayacaklari icin performans acisindan sıkıntı cikarma ihtimalleri var. GTA 6 acilir ama optimizasyonu nasıl olur bilemiyorum.

Bildigim kadariyla yeni cikan oyunlarin cogu acilacaktir ama muhtemelen tamamen optimize sekilde calismayacak.
Hm anladım bu kötü olmuş, günümüzde hala rx580 kullanan var hocam artık bende gittiği yere kadar kullanırım bittiği yerde Nvidia ya geçiş yaparım😅

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı