Windows 10 desteği sona erdi

• Konuyu başlatan 815867
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 559
3 yıl önce Windows 11 kurdum SSD alınca. Ekran kartı driver kurmaya izin vermedi. Mecbur geri döndüm. Olmadı Linux geçerim. Ya da param olur macOS kullanırım.
Linux hiç iyi olmaz benden demesi.

Windows 11'e hemen geçin derim 10'a artık sadece güvenlik güncellemesi gelecek ve 1 yıl sonra bitecek.

macOS oyunları asla oynatamayacak bir seviyede işletim sistemi Minecraft gir 60'i zor görür.

Pazarlama stratejilerine kurban gitmiş mükemmel işletim sistemidir kendisi.

Windows 10'da dururum belki biraz daha. Vaktiyle Windows 8.1'de de kalmıştım 10'a geçmemek için. Ne zaman artık sürücüler çıkmaz oldu o zaman geçerim 11'e.

Linux hiç iyi olmaz benden demesi.

Windows 11'e hemen geçin derim 10'a artık sadece güvenlik güncellemesi gelecek ve 1 yıl sonra bitecek.

macOS oyunları asla oynatamayacak bir seviyede işletim sistemi Minecraft gir 60'i zor görür.

macOS stabil ve yazılımda işlevli. Oyun konusunda macOS sıkıntı çıkarma potansiyeli var ama ekran kartını (hem dahili hem harici) kullanamayacağım bir işletim sistemine neden geçeyim? Linux için neden önermiyorsunuz, ne gibi olumsuzluklar yaşadınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 desteği sona erdi. Artık güvenlik güncellemesi almayacak ve casus yazılım vb. şeylere daha açık hale gelecek. Ayrıca bununla birlikte uygulamalar yavaş yavaş desteği kesecek.

Windows 11'e geçemeyen kullanıcılar için 3 seçenek var:
Windows genişletilmiş güvenlik güncellemeleri programına kaydolarak 1 yıl daha güvenlik güncellemesi alabilirler.
Linux dağıtımlarına geçebilirler.
Windows 10 LTSC sürümlerini kullanarak uzun süre daha destek alabilirler.

Kabul edelim Windows 10 en stabil işletim sistemlerinden birisiydi. Özellikle sesleri şimdiden nostaljik gelmeye başladı. Şahsen Linux dağıtımları ile yoluma devam edeceğim. Microsoft'un 1 yıl daha vereceği güvenlik güncellemesine güvenmiyorum, LTSC kullansam bile uygulamalar desteği kesecek.

siz ne yapacaksınız?

Windows 11'i çok sevmiştim ama TPM olmadıgından Valorant'ı oynayamıyorum yüklesem bile bir flash bellek alıp LTSC sürümünü kurmayı deneyeceğim çözüm olarak.

Windows 11'i çok sevmiştim ama TPM olmadıgından Valorant'ı oynayamıyorum yüklesem bile bir flash bellek alıp LTSC sürümünü kurmayı deneyeceğim çözüm olarak.
Ltsc eski PC ler için bunu kendi pcnize kurarsanız yavaşlama ihtimali var daha Microsoft store bile yok 8 GB RAM ile RX 570 olan bir bilgisayara sahip olmanıza rağmen lite sürümü kullanmanız şaşırtıyor beni.

LTSC eski PC'ler için bunu kendi PC'nize kurarsanız yavaşlama ihtimali var daha Microsoft Store bile yok 8 GB RAM ile RX 570 olan bir bilgisayara sahip olmanıza rağmen Lite sürümü kullanmanız şaşırtıyor beni.

Hocam Microsoft tek sıkıntı burada PC'de TPM olsa Lite sürümünü niye kurayım.

Hocam 256 GB nasıl yetiyor daha bir şey kurmadan direk 100'e düşüyor.

Yetmiyorku hocam ayrıca Windows 10'u kurunca 150GB falan alanım anca kalıyor zaten :D

PC'ye 2 oyun kuruyorum 0 Bayt boş kalıyor (GTA + Valorant)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı