Hocam MSI Afterburner kullanmanı öneririm overclock için.
Öncelikle Power limiti en sona alın. Sonra da Core clock ve Memory clock değerlerini +50 +50 arttırmayı deneyin teker teker, eğer görüntüde bozulma veya siyah ekran gibi bir sorun olursa geri düşürün.
Oradaki limit %75 değil, +%75. %175 anlamına geliyor ve ekran kartının ekstra olarak %75 güç çekebilmesine izin veriyor. Tamamen normal bir durum.%75'in üzerine çıkıyor mu güç bir ara MSI Afterburner'i indirmiştim ama yapamamıştım 75 de kalmıştı.
Overclock öyle kafana göre değerleri sağa çekerek yaptığın bir iş değil. İlk başta stok değerlerde furmark v2 açıp bi 5 dakika boyunca beklet kartı, sıcaklık değerlerine bak. Sonrasında ise power limiti %75 yap o şekilde sıcaklıklarına bak. Zaten RX 550'nin max tdp'si 50W. Unlock ile 75W yapılıyor ancak gerek görmüyorum basit overclock için.Eki Görüntüle 2435711
Frekans değerlerini açtım. Normal uygulamanın, belirlediği %30 da böyle hangi değerleri arttırırsam performansta kartı yakmayacak iyi bir artış olur?
Hocam ben afterburnerdan clock değerlerini arttırıyorum ve FPS'de herhangi bir değişim olmuyor sebebi sizce ne olabilir?Hocam MSI Afterburner kullanmanı öneririm overclock için.
Öncelikle power limiti en sona alın. Sonra da core clock ve memory clock değerlerini +50 +50 arttırmayı deneyin teker teker, eğer görüntüde bozulma veya siyah ekran gibi bir sorun olursa geri düşürün.
Hocam ben Afterburner'dan clock değerlerini arttırıyorum ve FPS'de herhangi bir değişim olmuyor sebebi sizce ne olabilir?
Ne kadar arttırıyorsun? Ayrıca ayarları uygula tuşuna bastın değil mi?
Ayrıca mümkünse hiç bir ayar çekilmemiş halde iken bir ekran görüntüsü atabilir misin?Eki Görüntüle 2435711
Frekans değerlerini açtım. Normal uygulamanın, belirlediği %30 da böyle hangi değerleri arttırırsam performansta kartı yakmayacak iyi bir artış olur?
Power limite düşüyorsun muhtemelen. Power limitini arttırdın mı? Sıcaklıklar ne durumda? Thermal throttle da yiyor olabilirsin.Hocam ben afterburnerdan clock değerlerini arttırıyorum ve FPS'de herhangi bir değişim olmuyor sebebi sizce ne olabilir?
Power Limit full sıcaklıkları gözlemlemedim.Ayrıca mümkünse hiç bir ayar çekilmemiş halde iken bir ekran görüntüsü atabilir misin?
Power limite düşüyorsun muhtemelen. Power limitini arttırdın mı? Sıcaklıklar ne durumda? Thermal throttle da yiyor olabilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.