AMD RX 550 4 GB overclock değerleri nasıl olmalı?

Bahadr19f

Centipat
Daha fazla  
Adsız.png

Frekans değerlerini açtım. Normal uygulamanın, belirlediği %30 da böyle hangi değerleri arttırırsam performansta kartı yakmayacak iyi bir artış olur?

Hocam MSI Afterburner kullanmanı öneririm overclock için.
Öncelikle power limiti en sona alın. Sonra da core clock ve memory clock değerlerini +50 +50 arttırmayı deneyin teker teker, eğer görüntüde bozulma veya siyah ekran gibi bir sorun olursa geri düşürün.

Öncelikle Power limiti en sona alın. Sonra da Core clock ve Memory clock değerlerini +50 +50 arttırmayı deneyin teker teker, eğer görüntüde bozulma veya siyah ekran gibi bir sorun olursa geri düşürün.

%75'in üzerine çıkıyor mu güç bir ara MSI Afterburner'i indirmiştim ama yapamamıştım 75 de kalmıştı.

%75'in üzerine çıkıyor mu güç bir ara MSI Afterburner'i indirmiştim ama yapamamıştım 75 de kalmıştı.
Oradaki limit %75 değil, +%75. %175 anlamına geliyor ve ekran kartının ekstra olarak %75 güç çekebilmesine izin veriyor. Tamamen normal bir durum.

Eki Görüntüle 2435711

Frekans değerlerini açtım. Normal uygulamanın, belirlediği %30 da böyle hangi değerleri arttırırsam performansta kartı yakmayacak iyi bir artış olur?
Overclock öyle kafana göre değerleri sağa çekerek yaptığın bir iş değil. İlk başta stok değerlerde furmark v2 açıp bi 5 dakika boyunca beklet kartı, sıcaklık değerlerine bak. Sonrasında ise power limiti %75 yap o şekilde sıcaklıklarına bak. Zaten RX 550'nin max tdp'si 50W. Unlock ile 75W yapılıyor ancak gerek görmüyorum basit overclock için.

Sıcaklıklarınız power limit %75'de iken 75 derecenin altında ise overclock yapabilirsiniz. Core hızını normal hızın 50 mhz üstünde çalıştırıp furmarkta 1 dakika bekleyin. Sorun olmaz ise bi 50 daha ekleyin, bir 50 daha ekleyin. Ayrıca voltaj menüsünde 1050mV olan state 7 voltajını 1075'e alın. Çökene kadar 50 ekleyin. Çöktüğü zaman çökmeden çalıştırabilidğiniz değeri girin ve kullanın. Bu arada gözünüz sıcaklıklarda olsun. Mümkünse fanınızı %100'e alın eğer ki 2pin değil ise fan girişi.

Memory kısmında ise yine +50 kuralını uygulayın. Voltaj vermek isterseniz +50mV öneririm, ancak bu bellek kontrolcüsünün voltajıdır direkt bellek voltajı değildir. Ayrıca ekstrem overclock yapmak isterseniz RX 550 için vbios modlamanız gerekir. Bu şekilde voltaj limitleri arttırılıp, TDP limiti kaldırılacaktır. İşin sonunda overclock ile bu kartı ancak %20 25 hızlı hale getirebilirsiniz, o da şu anki halini iyice zorlarsanız. TDP limiti kaldırma ile %35leri zorlayabilirsiniz ancak.

Öncelikle power limiti en sona alın. Sonra da core clock ve memory clock değerlerini +50 +50 arttırmayı deneyin teker teker, eğer görüntüde bozulma veya siyah ekran gibi bir sorun olursa geri düşürün.
Hocam ben afterburnerdan clock değerlerini arttırıyorum ve FPS'de herhangi bir değişim olmuyor sebebi sizce ne olabilir?

Hocam ben Afterburner'dan clock değerlerini arttırıyorum ve FPS'de herhangi bir değişim olmuyor sebebi sizce ne olabilir?

Ne kadar arttırıyorsun? Ayrıca ayarları uygula tuşuna bastın değil mi?

Ne kadar arttırıyorsun? Ayrıca ayarları uygula tuşuna bastın değil mi?

Bastım hocam ama clockun arttığından eminim, bir ara yüksek bir değere ayarlamıştım ve ekran gitmişti. 0 iken 120 falan yaptığımda kasma donma ekran gitmesi falan olmuyor ama FPS'de yükselmiyor.

Eki Görüntüle 2435711

Ayrıca mümkünse hiç bir ayar çekilmemiş halde iken bir ekran görüntüsü atabilir misin?

Hocam ben afterburnerdan clock değerlerini arttırıyorum ve FPS'de herhangi bir değişim olmuyor sebebi sizce ne olabilir?
Power limite düşüyorsun muhtemelen. Power limitini arttırdın mı? Sıcaklıklar ne durumda? Thermal throttle da yiyor olabilirsin.

Ayrıca mümkünse hiç bir ayar çekilmemiş halde iken bir ekran görüntüsü atabilir misin?

Power limite düşüyorsun muhtemelen. Power limitini arttırdın mı? Sıcaklıklar ne durumda? Thermal throttle da yiyor olabilirsin.
Power Limit full sıcaklıkları gözlemlemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı