AMD RX 580 bitmek bilmeyen sorunlar

Yaşadığım sorunlar:
Siyah ekran hatası,
Belirlenemeyen bir sistem hatasından dolayı WattMan ayarları sıfırlandı,
30-40 FPS alsam bile akıcı gözükmüyor,
Oyunlarda ani donmalar,
Sistemim:
i5 8400.
Sapphire RX 580 8 GB.
2x8 2400MHz RAM.
Z370P-D3.
Çözümleri nelerdir?
Lütfen yardım edin çok sıkıldım.
Edit: MSAA açınca karıncalanma oluyor.

Bu sorun bir çok kişinin başına geldi hepsi AMD'ye çamur atıp durdu. Ancak bir çoğunun ekran kartı dışındaki parçalardan kaynaklandığı ortaya çıktı. PSU'nuz, RAM'leriniz, anakartınız sebeplerden biri olabilir. Denemeniz gerekiyor.

Ben de RX 580 kullanıcısıyım. Daha önce RX 570, RX 5600 XT ve RX 5700 ile sistem topladım ve daha bir defa bu tarz bir sorunla karşılaşmadım. Çünkü bütün parçalardan kısıp ekran kartına yüklenmek yerine bütün parçaları kaliteli seçiyorum.

Bu sorun bir çok kişinin başına geldi hepsi AMD'ye çamur atıp durdu. Ancak bir çoğunun ekran kartı dışındaki parçalardan kaynaklandığı ortaya çıktı. PSU'nuz, RAM'leriniz, anakartınız sebeplerden biri olabilir. Denemeniz gerekiyor.

Ben de RX 580 kullanıcısıyım. Daha önce RX 570, RX 5600 XT ve RX 5700 ile sistem topladım ve daha bir defa bu tarz bir sorunla karşılaşmadım. Çünkü bütün parçalardan kısıp ekran kartına yüklenmek yerine bütün parçaları kaliteli seçiyorum.
Ben diğer parçalardan kısmadım aslında. RX 580 i aldığımda daha kötü bir sistemim(işlemci, anakart, psu, ram) vardı, aynı sorunlar yine mevcuttu. Parçaları değiştirdiğim zamanda birşey değişmedi. Sorunlar yine devam ediyor. Son zamanlarda biraz sıklaştı.
Tek tavsiyede bulunabilirim 20.4.2 sürümü kullanın hala sorun yaşıyorsanız bir undervolt deneyin çözüm sağlar mı bilemiyorum.
UV yaparsam performans ne kadar azalır?
XMP varsa, kapatıp dener misiniz? WHQL sürücülerde böyle bir sorun yaşanmamalı, en azından ihtimali çok düşüyor.
22 Eylül 2018'de almışım kartı. Garantide uzun süre test etmediklerini düşünüyorum. Hepsiburada üzerinden satın almıştım.

Son düzenleme:
Önerdiğiniz uygulama var mı? Ne kadar düşüreyim?

Ben hiç denemedim o yüzden şu konuya baksanız iyi olur:

Ben hiç denemedim o yüzden şu konuya baksanız iyi olur:
Isınmadan dolayı olan sorunları mı çözer?

Valla Asus Dual RX 580 kullanıyorum sistemi topladığımdan bugüne kadar tek bir problem yaşamadım. Üstelik oyunlarda FPS değerleride gerçekten tatmin edici. 144 Hz monitörle kullanıyorum.

Valla Asus Dual RX 580 kullanıyorum sistemi topladığımdan bugüne kadar tek bir problem yaşamadım. Üstelik oyunlarda FPS değerleride gerçekten tatmin edici. 144 Hz monitörle kullanıyorum.
Sapphire RX 580 kullanıyorum. Arkadaşlardan kartı suçlama başka birşey yüzünden baskıyı yemeyeceksem, 5 sene gibi bir süre 550 Ti kullandım. Sonuna doğru fazla ısınma dışında hiçbir sorun yaşamadım. Eğer para durumunda sorunum olmaz ise kesinlikle Nvidia tercih ederim sorunlar düzelmez ise.
Benim de 75 FPS altı kasma hissi veriyor çünkü monitörüm 75 Hz. Bunun için Freesync aralığı geniş bir monitör lazım.

Diğer sorunlar için Undervolt yapmayı dene.
UV yaptım fakat sorun devam ediyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı