AMD RX 580 Görüntü Gitme Sorunu

koohrega

Decapat
Merhabalar...
  • CPU: AMD Ryzen 7 2700X
  • GPU: AMD RX 580
  • SSD: Samsung 970 Evo Plus NVMe PCIe M.2 500GB
  • RAM: Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3200 C16
  • MBD: MSI X470 GAMING PRO CARBON (MS-7B78)
  • PSU: Corsair HX - 1200

PC bu. Bende de PC kapanma sorunu oluyor. Stres Testi yaptım PC ye 30 sn sonra kapandı. Fanlar filan dönüyor ama pc de görüntü gidiyor. Kapatıp açıyorum, çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu %90 ekran kartı sorunu ki RX 580 kullandığınıza göre bu oranı %99'a çekebilirim... Sapphire mi markası diye sorayım bir de :D
  • Kartta OC varsa kaldırın.
  • OC yoksa çekirdek frekansını bi' 100 MHz düşürün.
  • Sorun devam ederse garantiye gönderin.
ASUS gibi markalar ile AMD RX serisi ekran kartlarının yazılımsal kararsızlığını tartışamaz mısınız? Wattman hatasından tutun çok fazla kararsızlığa sahip kartlar var. Anlamadığım şey ise bu hataların her kartta olmaması. Özellikle ASUS ile bu konuyu tartışmalısınız. Kullanıcılar bu tarz hatalar aldığında ne yapacaklar? Garanti servisi hata yok bahanesi ile kartı geri gönderiyor. ASUS Türkiye, teknik servis konusunda sınıfta kaldı zaten.

Büyük ihtimal wattman hatası alıyorsun :) Aynısı benimde başıma geliyor.
Aida64 ile işlemciyi stres testine soktuğumda ortalama 8 10 dakika sonra hata alıyorum ama ne gariptir ki stres testinde olan işlemci ama ekran kartı hata veriyor :D Hem işlemci hem ekran kartını aynı anda teste soktuğumda 10 dakika geçtikten sonra ( 10 dakikadan sonrasına devam etmedım ) hiç problem çıkmadı.

Bu %90 ekran kartı sorunu ki RX 580 kullandığınıza göre bu oranı %99'a çekebilirim... Sapphire mi markası diye sorayım bir de :D
  • Kartta OC varsa kaldırın.
  • OC yoksa çekirdek frekansını bi' 100 MHz düşürün.
  • Sorun devam ederse garantiye gönderin.
Burda garip olan bir durum testi işlemciye uyguluyorum ama hatayı boşta duran ekran kartı veriyor :D Hem ekran kartı hem işlemciyi aynı anda teste sokunca hata vermiyor :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı