XFX RX 580 oyunda görüntü gitme sorunu

dontcrykid

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ekran kapanıyor fakat kasa halen çalışıyor. Sadece oyunlarda başıma geliyor yani yüksek GPU kullanımlarında. Oyundayken bir süre sonra ekran kapanıyor ve power basılı tutup kapatana kadar kapanmıyor sistem. 82 - 83 dereceyi görüyor ekran kartı ısınıyor ama macun değiştirdim, kasa içi tertemiz sürekli temizlerim. RX 580 modeli ve 90'a kadar kapanmaması gerekir. Neden 82 derecede kapanıyor anlamıyorum. Isınmadan olduğunu düşünmüyorum bu modelleri 90 derecede kullanan var ki bazen 78 derecede kapandığına şahit oldum. GPU-Z ile arka plandaki değerlere bakıyorum kapanmadan önceki logları da paylaşacağım. Lütfen çözümünü bulalım aylardır uğraşıyorum ve artık canıma tak etti. Amazon'dan aldığım ve içini açtığım için geri gönderemiyorum sanırım. Her şeyi denedim gerçekten ne yapacağımı şaşırdım. Sıcaklık için termal macun sipariş ettim onu da deneyeceğim ama çözüleceğini sanmıyorum. PSU değiştirdim yine de aynı, 600W vardı 750W yarı modüler ile denedim aynı. İşlemci max 60 derece oyunlarda bu arada. Yan kapağı açık kasanın, arkadaşlar lütfen konuyu okuyarak cevaplayın. Herkese teşekkür ederim okuyan ve cevaplayan. Ne diyeceğimi bilmiyorum sorun nerede anlamıyorum. Her türlü öneriye açığım.

XFX RX 580 / Ryzen 5 1600 / 8GB / 750W PSU (önceki 600W).

Denediğim çözümler

• En az 4-5 tane bench programını kullandım sonuçlar normal mi diye,
  • BIOS ayarlarını sıfırladım,
  • Ekran kartı ve işlemcideki RAM'de dahil OC kaldırdım.
  • Sıcaklıktan ötürüdür diye termal macun yeniledim (2 kere)
  • Yazılımdandır diye düşünerek format attım.
  • Güncel sürücüleri kaldırıp temiz kurdum.
  • HDD taramasıyla arattım bad sector yok.
  • SSD tarattım onda da sorun yok.
  • RAM 3000 MHz ama 2133'e çektim.
  • PSU değiştirdim 750W ile güçtendir diyerek olmadı.
  • Ekran kartı MSI Afterburner ile fan ayarı yaptım %100'e kadar çıktım.
  • Ekran kartı MHz ayarlarını 1100'lere kadar indirdim.
  • Fan yönlerini değiştirdim.
Birkaç şey daha denedim ama aklıma gelmiyor şu an.

GPU-Z log file : GPU-Z Sensor Log.txt

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı macununu değiştirdim diyosunuz acaba temasmı etmiyor blokla ?

Yeni macun sipariş ettim yarın kargodan elime ulaşacak tekrar özenle sürücem macunu hocam ama yine de 1 saniyede bu kadar hızlı ısınıp soğumasıyla bir alakası olabilir mi ki macunun orayı merak ediyorum açıkcası.
Hocam GPUTweak II ile GPU Temp Target'i 75'e sabitledim fakat yine aynı sorun. Benchmark açar açmaz 83 derece kapatınca direk 40-39 derece yazıyor.

Son düzenleme:
Yeni macun sipariş ettim yarın kargodan elime ulaşacak tekrar özenle sürücem macunu hocam ama yine de 1 saniyede bu kadar hızlı ısınıp soğumasıyla bir alakası olabilir mi ki macunun orayı merak ediyorum açıkcası.
Hocam GPUTweak II ile GPU Temp Target'i 75'e sabitledim fakat yine aynı sorun. Benchmark açar açmaz 83 derece kapatınca direk 40-39 derece yazıyor.
Sorun bence kartın direk kendisinde hocam böyle bişey olması çok zor fanı çıkarsanız bile böle bişey olmaz normalde söktürceksiniz bana fanı şimdi :)

Sorun bence kartın direk kendisinde hocam böyle bişey olması çok zor fanı çıkarsanız bile böle bişey olmaz normalde söktürceksiniz bana fanı şimdi :)
Aman hocam çalışıyorsa sakın ellemeyin. :) İllet oldum bu RX serisine de AMD ekran kartlarına da soğuttu beni iyice bi de siz uğraşmayın. Yarın macunu yeniledikten sonra da çözülmeyecek muhtemelen garip bir sıkıntısı var bulana kadar uğraşıcam artık yapacak birşey yok.

Pazartesi servise yollayacağım. Bakalım ne çıkacak sonuç. İşallah iade hakkı tanırlar. İade olursa da nvidia ya geçerim büyük ihtimal. Siz ne önerirsiniz arkadaşlar imzamdaki pc özelliklerine göre.

hocam 17 ile başlayan driverları dene az çok araştırdıysan bu sorunları rx vega kullananların % 50 si yaşıyor ben çözüm buldum diyeni görmedim
Bende de aynı kart aynı sorun var bende oyun açılış ekranında sorun veriyor sadece bir kere oluyor sonra 2-3 gün olmuyor bende 2-3 aydır var sorun fan ayarını manuel yaptım 75 dereceyi geçmiyor şu an 17.5.2 driver yüklü 4-5 gündür hiç sorun yaşamadım
Deneyeyim hocam ama söylenilenlerin aynısını yapmıştım. Bizim problemlerimiz farklı bir de sanırım. Bende görüntü bir anda gidip geri gelmiyor senin bahsettiğinde 2-3 saniyelik bir kaç kere kopuyor. Ben amazondan almasam iade ederdim.
Amazonda iade işi daha kolay ben asus x370 f i gönderdim adamlar eline ulaşmadan bana sıfırını yolladı üstelik kargolarıda karşıladı ama amazon.de

Son düzenleme:
Pazartesi servise yollayacağım. Bakalım ne çıkacak sonuç. İşallah iade hakkı tanırlar. İade olursa da nvidia ya geçerim büyük ihtimal. Siz ne önerirsiniz arkadaşlar imzamdaki pc özelliklerine göre.
Umarım istediğin şekilde ilerler süreç. Bencede artık Nvidia'yı düşünme vakti :) bütçene göre 1060 6GB veya 1070 parana göre tabi zaten 580'e muadil ve üstü kartlar 1000 serisi bütçene uyanı seçmen iyi olur işlemciden yana kafan rahat zaten :)
hocam 17 ile başlayan driverları dene az çok araştırdıysan bu sorunları rx vega kullananların % 50 si yaşıyor ben çözüm buldum diyeni görmedim
Bende de aynı kart aynı sorun var bende oyun açılış ekranında sorun veriyor sadece bir kere oluyor sonra 2-3 gün olmuyor bende 2-3 aydır var sorun fan ayarını manuel yaptım 75 dereceyi geçmiyor şu an 17.5.2 driver yüklü 4-5 gündür hiç sorun yaşamadım

Amazonda iade işi daha kolay ben asus x370 f i gönderdim adamlar eline ulaşmadan bana sıfırını yolladı üstelik kargolarıda karşıladı ama amazon.de

Amazon.de sanırım bu konuda daha anlayışlı. Ben amazon.com'a yazdım fakat umursamadılar bile geçiştirici bir cevap aldım. Driverı değiştirmedim ama benim sorunum çok farklıydı. Yorum atanlara teşekkür ederim çözemesekte denediler. Fakat çözümü kendim buldum diyebilirim. Ekran kartını dikkatlice inceledikten sonra GPU board üzerinde 4'lü fan pininin bir tanesinin sallandığını fark ettim ve sökerken hepsi elime geldi ardından işe koyuldum biraz lehim biraz pasta derken 0a yakın bir lehim oldu :) Sipariş ettiğim MX-4 termal macunu da gereğinden dikkatli sürdükten sonra ekran kartında herhangi bir sorun kalmadı.

İki tane bios vardir

Dosya Ekleri

• A45D1150-FED8-4351-8E4C-9BB3CE9D4C66.png
    A45D1150-FED8-4351-8E4C-9BB3CE9D4C66.png
    129,1 KB · Görüntüleme: 55
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı