Çözüldü AMD RX 6700 XT no signal hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

XessSup

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar denemediğim yol kalmadı bıktım artık. Bir anda monitor siyah ekran veriyor sonra Signal yok yazısı çıkıyor. Bilgisayar arkada çalışıyor ama yeniden başlatana kadar görüntü gelmiyor. Yeniden başlattığımda Windows kasıyor aygıt yöneticisinde ekran kartının devre dışı kaldığını görüyorum. Ve sürücü güncelleştir aktif et demeden düzelmiyor. Var mıdır çözümü bilen? Windows 11'den 10'a geçtim sürücü değiştirdim sildim tekrar kurdum ekran kartı girişlerine baktım görüntü kablosunu değiştirdim.

@kino

Çözüm
Sorunu çözdüm AMD işlemciye otomatik overclock yapıyormuş. İşlemciyi ayarlaması için AI Suite 3 indirdim sorun çözüldü.
En soldaki harici 2 pin tam takılı mı göremiyorum onu doğrular mısınız?

Evet takılı.

Şimdi dikkatimi çekti.

AMD driverında CPU hız aşırtma başarılı da duruyor işlemciden kaynaklı oluyor olabilir mi bunu varsayılana çekmemiz lazım mı?

@kino hocam sizde bakabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_3837.jpeg
    139,2 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
İstiyorsan dene ama en garantisi eve bir elektrikçi çağırtıp topraklamada kaçak olup olmadığını ölçtürmek. Eğer topraklamada bir kaçak oluyorsa o ekran kartı yakında bozulabilir.

Sorunu çözdüm AMD işlemciye otomatik overclock yapıyormuş. İşlemciyi ayarlaması için AI Suite 3 indirdim sorun çözüldü.

Çözüm
hocam onu nasıl yaptınız bir video varmı veya siz ayarlaması için söyleyebilirmisiniz?Bende aynı durumdan muzdaribim

Hocam onu nasıl yaptınız bir video var mı veya siz ayarlaması için söyleyebilir misiniz? Bende aynı durumdan muzdaribim.

Aslında sorun ondan kaynaklanmıyor. Bu mesajı yazdıktan bir süre sonra tekrar aynı hatayı almaya başlamıştım. Sorun kendi kendine çözüldü 2 ihtimal düşünüyorum ya driver sürüm güncellemesinden sonra düzeldi ya bazı uygulamalardan kaynaklanıyordu. Normalde güncelleme gelmesine rağmen çözülmemişti ama bir güncelleme geldikten sonra sorunum çözüldü. Aynı güncelleme günü Wallpaper Engine adlı uygulamayı da silmiştim ikisinden biri çözdü ama inan bilmiyorum. Şu dönemde hatta 2-3 aydır sorunsuz çalışıyor sistem. Hata falan yok. Yani ya uygulamalarını gözden geçir ya güncelleme bekle.

Anladım hocam sağolun,ben heralde teknik servise yollamayı düşünüyorum hem daha garantisi var

Anladım hocam sağ olun, ben herhalde teknik servise yollamayı düşünüyorum hem daha garantisi var.

Siz bilirsiniz ben her kartın sorunun farklı sebepten olduğunu düşünüyorum servise yollamak mantıklı olabilir belki çözerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…