AMD RX 6700 XT WattMan hatası

xHvec

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Yaklaşık 9 aydır kullandığım AMD RX 6700 XT WattMan hatası alıyorum. Defalarca bilgisayara format atıp driverlarını sıfırdan kurmama rağmen sorun devam ediyor.
Oyun oynarken oyun ortasında ekran bir anda gidiyor ve bilgisayarı tekrar açtığımda ekran kartı driverı silinmiş bir şekilde karşıma çıkıyor.
Aygıt Yöneticisi'nden sürücü güncelleştir deyip driverı tekrar yüklüyorum ancak tekrar aynı sorunu alıyorum.
Ürünü servise yönlendirdim. Herhangi bir sorun olmadığını belirttiler ancak sorun maalesef devam ediyor.

Sistem:
ASUS ROG STRIX B650-A Gaming Wi-Fi 6400MHz(OC) RGB M.2 AM5 DDR5 ATX anakart.
AMD Ryzen 7 7700 3.80 GHz 8 çekirdek 40 MB AM5 5nm işlemci.
Kingston Fury Beast RGB KF556C40bbak2-16 16 GB (2x8) DDR5 5600 MHz CL40 RAM.
Sapphire 11306-01-20G Radeon RX 6700XT 12 GB GDDR6 Nitro PCI-Express 4.0 ekran kartı.
Gigabyte P750GM 750W 80+ Gold Full modüler 120mm fanlı PSU.

Dosya Ekleri

• 6638adae-158d-4ce0-9cfd-c44b2767d94a.jpg
    6638adae-158d-4ce0-9cfd-c44b2767d94a.jpg
    139,9 KB · Görüntüleme: 132
Driver yüklemek istediğimde Windows bu sürücüyü yüklenemeyeceğini bildiriyor.

Sistemindeki yazılım çakışması mıdır donanımsal problemden mi kaynaklıdır orasını bilmiyorum ama bu bir sorunun işaretçisi AMD'nin sitesinden indirdiğin sürücünün olduğu gibi çalışıp yüklemesi lazım.

Aygıt yöneticisinden sürücü kurmak zorunda olman bir sorunun göstergesi başlı başına.

Sistemindeki yazılım çakışması mıdır donanımsal problemden mi kaynaklıdır orasını bilmiyorum ama bu bir sorunun işaretçisi AMD'nin sitesinden indirdiğin sürücünün olduğu gibi çalışıp yüklemesi lazım.

Aygıt Yöneticisi'nden sürücü kurmak zorunda olman bir sorunun göstergesi başlı başına.

PC'ye format atıp AMD'nin sitesinden güncel driverları kurmama rağmen pek bir şey değişmiyor. Bu karttan umudumu kestim açıkçası. Sabahtan beri tüm ayarları denememe rağmen sonuç aynı.

Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla tek 8-pin kablosundan daisy chain yapıyorsun. Bu çok sağlıklı değil. Bunun yerine mutlaka ikinci bir 8-pin PCI kablosu uzatıp her güç girişine bağımsız bir kablo tak.
Daha sonra şuradan mpo_disable_reg indir ve çalıştır:

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, konu tekrar açmamdaki sebep anakartın sorunlu çıkmasıydı. Bilgi vermek amacıyla yazıyorum. Maalesef kronik sorunlu şu an ASUS anakartlar. Anakartı garantiye verdim ve sorunlu çıktığı için iade/değişim belgesi alıp iade ettim. BIOS konusunda sorunlar mevcut. Şu an MSI MPG B650 Carbon Wi-Fi anakarta geçiş yaptım. Herhangi bir sorun ile rastlamadım. Yeni AM5 sistem toplayacaklara tavsiyem bir süre ASUS anakartlardan uzak durması. YouTube'da da milyonlarca videoda sorunlar belirtilmişti zaten. Herkese iyi günler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı