AMD RX 6700 XT WattMan hatası

xHvec

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Yaklaşık 9 aydır kullandığım AMD RX 6700 XT WattMan hatası alıyorum. Defalarca bilgisayara format atıp driverlarını sıfırdan kurmama rağmen sorun devam ediyor.
Oyun oynarken oyun ortasında ekran bir anda gidiyor ve bilgisayarı tekrar açtığımda ekran kartı driverı silinmiş bir şekilde karşıma çıkıyor.
Aygıt Yöneticisi'nden sürücü güncelleştir deyip driverı tekrar yüklüyorum ancak tekrar aynı sorunu alıyorum.
Ürünü servise yönlendirdim. Herhangi bir sorun olmadığını belirttiler ancak sorun maalesef devam ediyor.

Sistem:
ASUS ROG STRIX B650-A Gaming Wi-Fi 6400MHz(OC) RGB M.2 AM5 DDR5 ATX anakart.
AMD Ryzen 7 7700 3.80 GHz 8 çekirdek 40 MB AM5 5nm işlemci.
Kingston Fury Beast RGB KF556C40bbak2-16 16 GB (2x8) DDR5 5600 MHz CL40 RAM.
Sapphire 11306-01-20G Radeon RX 6700XT 12 GB GDDR6 Nitro PCI-Express 4.0 ekran kartı.
Gigabyte P750GM 750W 80+ Gold Full modüler 120mm fanlı PSU.

Dosya Ekleri

• 6638adae-158d-4ce0-9cfd-c44b2767d94a.jpg
    6638adae-158d-4ce0-9cfd-c44b2767d94a.jpg
    139,9 KB · Görüntüleme: 132
Vallahi hocam kartta sıkıntı var gibi. 6 ay boyunca sabretmemeniz lazımdı. THH yolu açık bence. Ben şahsen fiziksel bir arıza olduğunu düşünüyorum. Birebir aynı kartı kullanıyorum ben de, ben de sizin gibi parçaları değiştirdim fakat hiçbirinde sıkıntı olmadı. Yani bu şans meselesi değil, belli ki bir arıza var kartta.

Sorunu bazen art arda 3 kez bazen ise hiç yaşamıyordum. İlginç bir durum vardı kartta. O yüzden genel olarak PC formatı, driverları ile çözmeye çalışmıştım. Şimdi tekrar test edip sorun devam etmesi durumunda THH'ye başvuracağım.

Timespy testini üst üste 2 kez yapın. Kapanmazsa o zaman güç kaynağından değil %99 ekran kartından kaynaklanıyor diyebiliriz. Bunu deneyin bir de anakarttan PCI 3.0 hızına almayı bir deneyin gen Switch diye geçmesi lazım Auto'dan gen 3 alın tekrar oyun oynamayı timepsy testi ve oyun oynamayı deneyin. Unutmadan söyleyeyim tüm testleri fabrika çıkışından gelecek şekilde BIOS veya Undervolt overclock değerleri ile oynamadan yapın.

Hocam aynı sorunları yaşıyoruz muhtemelen ayrıcıca başka bir problemden bahsedeyim belki farkında olmadan bu sorundan kaynaklanıyor olabilir oyun açıkken Twitch yayını izliyorsanız aynı sorunu yapıyor 22.5.1 sürümü dışında hepsinde bu hata var 22.5.1 sürücüsünü deneyin büyük ihtimal sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

Timespy testini üst üste 2 kez yapın. Kapanmazsa o zaman güç kaynağından değil %99 ekran kartından kaynaklanıyor diyebiliriz. Bunu deneyin bir de anakarttan PCI 3.0 hızına almayı bir deneyin gen Switch diye geçmesi lazım Auto'dan gen 3 alın tekrar oyun oynamayı timepsy testi ve oyun oynamayı deneyin. Unutmadan söyleyeyim tüm testleri fabrika çıkışından gelecek şekilde BIOS veya undervolt overclock değerleri ile oynamadan yapın.

Üst üste 6 - 7 kez yaptın herhangi bir çökme ve sorun ile karşılaşmadım.

Hocam aynı sorunları yaşıyoruz muhtemelen ayrıcıca başka bir problemden bahsedeyim belki farkında olmadan bu sorundan kaynaklanıyor olabilir oyun açıkken Twitch yayını izliyorsanız aynı sorunu yapıyor 22.5.1 sürümü dışında hepsinde bu hata var 22.5.1 sürücüsünü deneyin büyük ihtimal sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

Bunu akşam deneyeceğim hocam. Teşekkürler tavsiye için.

Son düzenleme:
Aygıt yönetici üzerinden devre dışı bırakmıştım IGPU'yu. Eğer anakart üzerinden devre dışı bırakılabiliyorsa kaynak iletebilir misiniz?

Ekran kapanınca bilgisayarı kapatıp tekrar açıyorum. Driver yüklemek istediğimde Windows bu sürücüyü yüklenemeyeceğini bildiriyor. Bu sebepten dolayı Aygıt Yöneticisi üzerinden güncelleyebiliyorum. Aksi taktirde DDU ile driver kaldırıp tekrar yüklemem gerekiyor. Ancak yine aynı sorunu yaşıyorum sonrasında.

Maalesef anlam veremiyorum. 6 yıl GTX 1060 kullandım ancak 1 kez bile bir sorun ile karşılaşmadım. Windows 10 Pro sürüm 22H2. AMD Software 23.4.3 kullanıyorum şu anda.
23.4.1 Sürümü kurulu şuanda

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı