AMD RX6600 WattMan & beklenmedik sistem arızası

yigit1222

Hectopat
Daha fazla  
RAM
ADATA XPG Gammix 8GB (1x8GB) DDR4 3200MHz Siyah Ram
SSD veya HDD modeli
James Donkey JD240 LE 240GB 2.5" 3D Nand 510MB/50
Ekran kartı
XFX Speedster SWFT 210 RX 6600 8GB GDDR6 128Bit Ek
Anakart
Asus Prime B450M-K II 4400(OC)MHz mATX Anakart
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500 3.60GHz 6 Çekirdek İşlemci

Genel olarak CS Valorant dışı oyun oynamıyorum, bunun da sebebi bu Allah'ın cezası hata çünkü ne zaman NBA2K24 ya da en basitinden MC açsam direk oyun başladığı gibi atıyor. Örnek olarak MC'de dünya oluşturma ya da 2K24'te tam maç yüklenirken gitmesi gibi.

Onun dışında Forza 4 oynuyordum eskiden, onda bir sıkıntı yoktu. Sonra lethal Company açtık, onda mesela lobide bir şey yok fakat oyunu başlatırken yüklenme ekranında yine kapatıyor PC kendini ardından yeniden başlatmaya çalışıyor ama siyah ekranda kalıyor. Bende fişi çekip bir daha takıyorum, öbür türlü açılmıyor.

Sizden ricam, bilgisayardan çok anlamayan bir kardeşiniz olarak bunun sebebi nedir? Forumlarda genel olarak denilenleri kısmen yaptım ama belki güncel olarak sizlerin yardımı dokunur. Bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX570'i 3 yıl sonra güncellemiştim en son 2021'de çıkan bir sürümü kullanıyordum. Bir arkadaş bazı oyunlarda FPS vs. artıyor güncellesene dedi, başıma iş açmıştım(kötü tarafı eski sürümüm neydi onu da unuttum). Gerek olmadığı sürece bence güncellemeyin. Ek olarak 8 GB RAM zaten çoğu şey için yetersiz bence yanına bir 8 daha takın, WattMan'in sağı solu belli olmuyor, bir tanıdığım RAM'lerin yerini değiştiği için düzelmişti

WattMan sorunu artık Windows 11 sürücüleri ile bitti ve WattMan sorunu sadece ekran kartından kaynaklı değil PSU yetersizliği 8gb ramin şuan yetersiz olması ve SSD de boş yer olmamasından da kaynaklı olabiliyor Windows kaç kullanıyorsunuz SSD de kaç GB boş alan var ve PSU kaç watt?

XFX RX 6600 bende de var korkuyorum boyle konuları okurken

PSU yetersizliğini anlarım da hocam, SSD'de boş yer kalmaması kulağa hala saçma geliyor

PSU yetersizliğini anlarım da hocam, SSD'de boş yer kalmaması kulağa hala saçma geliyor

SSD'de boş yer kalmadığı için Windows kendini kitliyor. O zaman da WattMan sorunu oluyor. Ben RX5700 ve Windows 10 kullanırken bu sorunu yaşamıştım. Windows 11'e geçip SSD kapasitesini büyüttüm sorun çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
XFX RX 6600 bende de var korkuyorum boyle konuları okurken

Bende ya XFX'ya Sapphire almayı düşünüyorum bu sene ikinci el(RX570 ağlıyor artık ne olur beni kullanma diye). Sistemi komple değiştirip 4060 yapmazsam muhtemelen onu alacağım. 3 dönem AMD kullandım(hdserisi ve R7 240, RX570) bakalım ne olacak.

Ama bu genel geçer bir doğru mu yoksa sizde olan bir çözüm mü? Windows 11 ile WattMan yok demek büyük bir şey çünkü.

Ben SSD büyütüp Windows 11'e geçtim ekran kartı aynı sistemdeki her şey aynı ve WattMan sorunu çözüldü bir arkadaşımda RX580 var o hiçbir şeyi değiştirmeden Windows 11'e geçti yeni sürücüler ile WattMan sorunu kalktı artık hiç oyunlarda çökmüyor kapanmıyor dedi.

Hmm bana yine de genel bir doğru gibi gelmedi? Bunu AMD'nin açıklaması veya herkes tarafından onaylanması vs. gerek. Ben ilk defa sizden duydum. Hatta böyle bir şey var mı diye konu bile açılabilir.

Hocam çok affedersin 8 yazmışım fakat 16 zaten ama dediğiniz gibi RAM'lerin yerini değiştireceğim

8 yazarak büyük bir hata yaptım 16 zaten hocam PSU 600 watt kasa ile gelmişti ve son olarak win 11'den 10'a geçtim ama bi fark yok hala aynı sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…