Amd Ryzen 2200G İçin A320 Anakart Tavsiyesi

Piyasadaki çoğu anakart Ryzen 2000 ready zaten. Ayrıca nasılsa ilerde BIOS güncellemesi gelip A320 anakartlar overclock destekli olacak bunu hepimiz biliyoruz. A320 anakart almamak için bir nedenin yok. Bende Gigabyte GA-A320-DS3 var kesinlikle tavsiye ederim çok memnunum. Özellikle sensör bolluğundan.

Piyasadaki çoğu anakart Ryzen 2000 ready zaten. Ayrıca nasılsa ilerde BIOS güncellemesi gelip A320 anakartlar overclock destekli olacak bunu hepimiz biliyoruz. A320 anakart almamak için bir nedenin yok. Bende Gigabyte GA-A320-DS3 var kesinlikle tavsiye ederim çok memnunum. Özellikle sensör bolluğundan.
Vrm yani beslemeleri vb. şeyleri kötü bir anakarta, O.C. desteği gelse ne olacak? Çoğu B chipset anakart'ların bile beslemeleri kötüyken, herşeyin kırpılmış olduğu A320M'de O.C başarısı beklemeyin. Ryzen 5 2600 de bile yeri geliyor stabilite yakalıyamıyor. Sorun O.C. olmaması değil yani.

Vrm yani beslemeleri vb. şeyleri kötü bir anakarta, O.C. desteği gelse ne olacak? Çoğu B chipset anakart'ların bile beslemeleri kötüyken, herşeyin kırpılmış olduğu A320M'de O.C başarısı beklemeyin. Ryzen 5 2600 de bile yeri geliyor stabilite yakalıyamıyor. Sorun O.C. olmaması değil yani.
Ryzen 5 2600 zaten 65 TDP değerinde. R3 1200'de aynı şekilde. Ryzen 3 1200 stabil çalışıyorsa R5 2600'de çalışır çünkü aynı güç tüketimine sahipler. Evet VRM faz bileşenlerinin amperajı B350 anakartlara göre biraz daha düşük ama arkadaş overclock yapacağım diye bir şey belirtmemiş ki? A320'nin şey şeyinin kırpılmış olduğunu söylemişsin ama B350 ile A320 arasında başka belirgin bir kırpılma yok istersen araştırabilirsin.

Dostum burada kimse öyle bir sorun yaşarsın veya yaşamazsın diye kesin bir kanıya varamaz ama bu devirde A320M Almak biraz mantıksız. gelişime açık değil. Üstüne biraz koyup MSİ B350M Pro VD plus alabilirsin.
Asus B350M-A aldım. Bios güncellemesi yapmama gerek varmı gelince. Bios güncellemesi yapmam gerekirse anakarta eski bir model işlemci ilemi yapılıyor. Yoksa elimdeki Ryzen 2200g yi takıp yapabilirmiyim?

Asus B350M-A aldım. Bios güncellemesi yapmama gerek varmı gelince. Bios güncellemesi yapmam gerekirse anakarta eski bir model işlemci ilemi yapılıyor. Yoksa elimdeki Ryzen 2200g yi takıp yapabilirmiyim?

Hangi firmadan aldın? keşke bios güncellemesini yapıp göndermelerini söyleseydin. Eline gelince işlemcin ile kendin yapabilirsin. BİOS GÜNCELLEME

Herhangi bir değişiklik söz konusu değilse yani kısacası benim bildiğim kadarı ile 1. nesil bir işlemci olmadan A320 ve B350 anakartlara bios update işlemi yapılamaz. Aldığınız firma bir teknoloji mağazasıdır ve sürekli bu sorunla uğraşmaktan bıktığı için boş zamanlarında bu anakartlara update yapıyor ve bu şekilde satıyorsa bilemem. Ben böyle bir ihtimal vermiyor olsam da bir ihtimaldir.
Ürünü aldığınız firmayı arayın ve elinizdeki işlemcinin Ryzen 2200G olduğunu belirtin bu sebeple anakart için bios update işlemi gerekiyormuş fakat bu konuda bana kimse bilgi vermedi diyerek ne yapılması gerektiğini sorun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı