Arkadaşlar PC yeni topladım bugun. İlk defa PUBG gırdım, düşük ayarlarda işlemci 98-99 ekran kartı 87-89 derece değişiyor ve kasadan tuhaf bir koku geliyor. Kasa Frisby 9270G Venom.
-AMD Ryzen5 2600X.
-GTX 1660 Ti Dual 6 GB OC.
- 8x2 3200MHz G.Skill RAM.
-250GB Samsung Evo SSD.
-1TB WD harddisk.
Ryzen işlemci normal durumlarda o kadar ısınamaz çünkü 95 derecede kendini koruma amaçlı PC'yi kitler. Kullandığınız programda güvenilir olduğundan CPU fanını iyi oturttunuz mu diye kontrol edin ayrıca termal macunu düzgün sürdünüz mü? Ve son olarak PSU'nuz nedir?
ne yapabilirim sizce pc yeni topladım bugün de bi 10 saat oynadım ama sürekli dereceler yüksekti biosdan cps kapattim olmadi onu denedim herşeyi denedim olmuyor
Ryzen işlemci normal durumlarda o kadar ısınamaz çünkü 95 derecede kendini koruma amaçlı PC'yi kitler. Kullandığınız programda güvenilir olduğundan CPU fanını iyi oturttunuz mu diye kontrol edin ayrıca termal macunu düzgün sürdünüz mü? Ve son olarak PSU'nuz nedir?
ben sürmedim bilgisayarcı sürdü ve banada tam oturmadı gibi geldi arasında hafif 2 3 mm bi boşluk var ama temas ediyor gibi güç kaynağım frisby 650w 80+
ne yapabilirim sizce pc yeni topladım bugün de bi 10 saat oynadım ama sürekli dereceler yüksekti biosdan cps kapattim olmadi onu denedim herşeyi denedim olmuyor
ben sürmedim bilgisayarcı sürdü ve banada tam oturmadı gibi geldi arasında hafif 2 3 mm bi boşluk var ama temas ediyor gibi güç kaynağım frisby 650w 80+
Frisby 9270g venom mithrain tavsiyesi olan bi kasa bi bakarmısın hava akışı nasıl sence
İşlemci fanının işlemciyle arası bu şekil
Hocam internette kasanın hava sirkülasyonunda sıkıntı olduğu söyleniyor ama öndeki 3 fanı bi tık içeri alıp sorunu çözmüşler elimi ön fanlara tuttuğumda hafif bir esinti var yani biraz düşük sizce neden olur sıvı soğutma gereklimi bu arada kasa Frisby Venom 9270G