AMD Ryzen 5 2600 boşta fazla ısınıyor

OC kullanmıyorum ve benim şuan tek kafama takılan şey boşta bu kadar çok fazla derece göstermesi.
Bilgisayarı toplayalı 6 gün oldu ve Cooloor Master Mastergel Maker macun sürülü. BIOS'da System ve CPU fan ayarları DEFAULT olarak ayarlı. Oyunlarda ise 60-65 arası seyir ediyor.
Yük altında değerler gayet iyiymiş aslında. Belki işlemci yük altında değilken ki fan profilinden kaynaklanıyor olabilir sıcaklık. İşlemci boştayken daha hızlı çalışması için bir ayar yapabilirsin.

İşlemciyi CPU FAN yerine PUMP FAN kısmına takarsanız çok hızlı dönecektir fanı bu hatayı yapmış olabilirsiniz.
Anakartımda Pump fan diye bir bölüm yok diye biliyorum.
Yük altında değerler gayet iyiymiş aslında. Belki işlemci yük altında değilken ki fan profilinden kaynaklanıyor olabilir sıcaklık. İşlemci boştayken daha hızlı çalışması için bir ayar yapabilirsin.
Yük altında bu dereceleri görmesi çok sorun teşkil etmeyecekse bu halde bırakıcam. 2 tane fan alıp kasanın yukarısına egzoz fan görevinde takıcam.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı