- Makaleler
- 26
Hayır öyle bir şey olmaz. SSD'den olacağını sanmıyorum.Geçici sürücü derken?Buna geçmeme,siyah ekran gibi problemler olmaz dimi?Biraz saçma olacak ama Ssd den dolayı yapar mı peki?![]()
Hayır öyle bir şey olmaz. SSD'den olacağını sanmıyorum.Geçici sürücü derken?Buna geçmeme,siyah ekran gibi problemler olmaz dimi?Biraz saçma olacak ama Ssd den dolayı yapar mı peki?![]()
Zaten anakart gelecek iki gün sonra.Zaten anakart ve RAM servisteyse işlemcinin elinde olmasının bir mantığı yok. Yollayın hepsini hangisinde sorun varsa gerekli işlemleri yapsınlar. En fazla biri diğerinden bir iki sonra gelir ama diğer türlü tek tek uğraşmış olursunuz.
İşlemciye her türlü stress testi yaptım zaten.Aida64,occt(tüm testleri teker teker yapıldı)Furmarktada aynı şekilde test edildi sistem.Cpu z den bencmark yap işlemciye
Merhaba,yine rahatsız ediyorum ama bu hafta veya bir daha ki hafta anakartla rami teslim alacağım.O arada işlemciyi servisine(Koyuncu elektroniğe)vermek ne kadar mantıklı olur?İşlemciden şüphe etmem çok saçma bunun farkındayım.Benim şüphe ettiklerim;Ekran kartı sürücüsü ve ram uyumsuzluğu(veya problem).Ramleri garantiye vereceğim%100 ama işlemciyide versemmi acaba diye düşünüyorum.Bu ekrandan görüntü gitmesi ve anakartta cpu led sorunu işlemcide veya ramde bir problem değilde,ekran kartı sürücüsünde bir problem olduğunda bile olabiliyor galiba.Aynı benim problemimle birebir iki üç kaç kişi daha vardı grupta.Sürücü düşürerek çözenler var.Ddu ile silip düşürmeyi düşünüyorum ekran kartı sürücüsünü(19.9.2 veya 19.12.2) sürümüne ne önerirsiniz?Bu sorunu yaşayan herkeste rx 500 serisinden bir kart var saçma bir şekildeHayır öyle bir şey olmaz. SSD'den olacağını sanmıyorum.
Valla hocam kit halinde aldım ramleri.Ne gibi bir uyumusuzluk olabilir peki böyle bir durumda?Yoksa ramlerde mi problem var?Memtestte her ne kadar temizde çıksa bu tip programlara ne kadar güvenilir bilemiyorum.Ramleri garantiye vereyim diyorum.Sonrasında belki işlemciyide veririm.Hani diycem ekran kartındadır problem,furmarkta veya occt de hiçbir problem olmuyor.Fan sesi dışında.Kardeşim öncelikle ramlerin CL degerleri aynı mı eger aynı ise sıkıntı ramlerinde aynısı benimde başıma geldi Bi firmaya güvendim ramin CL degerini kontrol etmedim. Adam gitmiş bana CL 18 ram vermiş. Bende bakmadım kesin Cl16 dır diye. CL 16 ram aldım xmp yi açtım 3200 Mhz de çalıştırdım dediğin hatalar baş göstermeye başladı. Ramlerinde uyumsuzluk olabilir kontrol etmediysen et.
CMK16GX4M2E3200C16Kardeşim öncelikle ramlerin CL degerleri aynı mı eger aynı ise sıkıntı ramlerinde aynısı benimde başıma geldi Bi firmaya güvendim ramin CL degerini kontrol etmedim. Adam gitmiş bana CL 18 ram vermiş. Bende bakmadım kesin Cl16 dır diye. CL 16 ram aldım xmp yi açtım 3200 Mhz de çalıştırdım dediğin hatalar baş göstermeye başladı. Ramlerinde uyumsuzluk olabilir kontrol etmediysen et.
Yok hocam,daha önce kullanmış olduğum dual ramleri satıp yine aynı kit olarak aldımİlk olarak yaptıgın soruda ram eklemesi yaptım dedin kardeşim yani mevcut ramlerin yanına ekstra ram taktın yanlışmıyım. Demem o ki daha önce takılı olan ramler ile yeni takılan ramlerin CL degerleri aynı mı. Garanti şuan Bir çözüm degil senin için bütün parçaları teker teker garantiye göndermek zaman kaybı. Arızayı tesbit edipte arıza var ise arızalı ürünü garantiye göndermek daha akıllıca olur.
Anakartta XMP açınca (veya bana öyle denk geliyordu)daha önceki konularımdanda bildiğiniz gibi mouse da donma ve kilitlenme ardından ekranda görüntü gitmesi ve anakartta CPU LED sorunu yaşıyordum. 1 hafta önce kadar anakartla RAM'i servispointe verdim. Ve de istediğim BIOS'a düşürülmesi içinde. Bu yaşamış olduğum sorun 9-10 gün aralıklarla oluyordu. En son da bu ayın 1'nde olmuştu. Bu süre zarflarında genellikle problem yaşanıyordu. Bende o yüzden servipointe yarın yani çarşamba gününe kadar sistemi test eder misiniz diye söyledim. Onlarda ederiz dediler. Bugün aradım her gün test ettiklerini söylediler. Son olarak çarşamba yani yarında edeceklerini söylediler. Bir problem yaşamadıklarını söylediler. Test sırasında kullandıkları işlemci Ryzen 3 2200G olduğunu söylediler. Benim anakartla birlikte getirmiş olduğum RAM'le test ettiklerini belirttiler. Ben RAM'lerden şüpheleniyordum ama onlarda problem olmadıklarını söylüyor. Şu an aklımdakiler; ekran kartı sürücüsü(bundan dolayı aynı problemi yaşayanlar var) ve de işlemci. Ne önerirsiniz?Her şey etmen olabilir hocam. Sürekli test etmek lazım. Sürücüyü sildiğiniz zaman onboard dan almaz, Microsoft'un geçici bir sürücüsüne döner.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.