34lucifer28
Hectopat
Prime95 ile small ffts testi yapın 5 dk, ne olacak.
Bu ayarin ekran karti isisinda etkisi var mi? Cunku bosta 40 dereceden 45 dereceye cikti.
Prime95 ile small ffts testi yapın 5 dk, ne olacak.
Derece normal ama ekran karti ile alakası yok.Bu ayarin ekran karti isisinda etkisi var mi? Cunku bosta 40 dereceden 45 dereceye cikti.
ben 4.00ghz 1.044 voltaj olarak ayarladım bf1 ultrada maksimum 65 dereceye kadar yükseldiğini gördümMerhaba arkadaslar, AMD Ryzen 5 3600 islemci ve MSI B450 GAMING Plus kullaniyorum. Core performance Boost ayarimi disabled yaptim. A-XMP ayarimi hiz asirtma yaptim. Size sormak istedigim iki konu var. Birincisi, CPU Core voltage Auto'da 1.010V gosteriyor ve buna dokunmali miyim? Ikincisi CPU Speed 3.60 GHz gosteriyor bunu CPU ratiodan yukseltmeli miyim? Bu konulari hiç bilmeyen biriyim. Yanitlarsaniz sevinirim.
Dostum selamlar, imdadına yetişeyim dedim. Öncelikle benims sitemde 3600 16 ram promax b450 board 1660 ti ekran kartı cooler master lite 120 sıvı sogutma var. Ben oc ayarlarını şöyle kullanıyorum.Bana hiç BF demeyin vallahi. BF 5 oynamaya başladım ve her bölüm geçişlerinde hata vermeden kapanıyor. Bir türlü çözüm bulamadım. Her bölüm geçişte oyunu tekrar başlatıyorum. Bazen oyun ortasında hata vermeden masaüstüne atıyor.
Dostum selamlar, imdadına yetişeyim dedim. Öncelikle benims sitemde 3600 16 RAM promax B450 board 1660 Ti ekran kartı Cooler Master Lite 120 sıvı sogutma var. Ben OC ayarlarını şöyle kullanıyorum.
Voltaj 1.390V ( bunu yapınca hatta yükseltince oyun kayamk gibi akıyor Ultra'da )
Sıvı soğutma fanını Full'e deli gibi dönsün. Böylece ani FPS düşüşünü engellersin, Reddit'te kimisi 1375 üzeriyi fazla buluyor, ama güç için enerji lazım, ve iyi bir soğutma sıvı soğutman yoksa bunları yapma sakın!
Şimdi sorunun çözümüne geleyim. Ben bütün oyunları Ultra'da oynamak istiyordum, oynuyordum ama bu seferde kaymak gibi akma takıntısı başladı.
BF5'te aynı sorunu 2 ay yaşadım, oyundan soğudum sayısız kes EA Support ile yazıştım, sonunda bir hintli dedi ki.
Sir dedi, sisteminiz güçlü görnüyor ama BF5'e yetmiyor dedi.
Sonra girdim sistem voltaj değeri hesaplama yaptım.
Şu siteden dur bulayım, Power Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVision
Benim kasada ne varsa yazdım. 8 fan işlemci sıvı soğutma hard disklere kadar. Bir baktım ki sistem bana 548 Watt senin sistemin dedi. PSU'ya baktım 500 Watt High Power)
Yani anlayacağın benim sisteme PSU yetersiz gelmeye başlamış ben yükseltmeler yapınca.
Hemen gittim indirimde bir Corsair 80 Plus Bronze 650 Watt PSU sipariş ettim. Taktım, üzerinde bir de büyük geniş Cougar iron s kasa aldım geniş, nünde mesh havalandırma aralıkları da var.
Kasayı 100 TL'ye toplattım tekrar.
Sonuç?
Battlefield 5'te ne Origin kapanıyor ne başka bir şey.
Elindeki kasa da kaçlık PSU var bilmiyorum. Ama güçlü PSU varsa, sıvı soğutman varsa, buna rağmen kapanma oluyorsa anlakı frekans değerleri tutmuyordur. Dene bütün rakamları.
Kesin çözüm sıvı soğutma ve taş gibi bir PSU650 veya 750 Watt öneririm.
Mapler fena değil mi)) bazen oyunda multiplayerı bırakıp manzara izliyorum. Umarım bu yazı birçok kişiye çöüm olur çünkü bende bütün yaz çok çektim BF5 kapanma sorunu yüzünden.
Sevgiler.
Selamlar,Hocam oncelikle buyuk zahmet verip bu kadar detayli yazdigin için sağ ol varol
Senin yazdiklarina sirayla yanit vereyim. Oncelikle kasam bir hayli buyuk. Yani neredeyse bayanlarin ceyiz sandigi gibi. Sivi sogutmam var Aurora 240. PSU 700W kullaniyorum. Ekran karti olarak da GeForce 2060 Super kullaniyorum. Yani acicasi anlayacagin sistem bakimindan sorun yasadigimi bu durumda sanmiyorum ama bilemiyorum tabii ki. Voltaj ayarlarina gelince fabrika ayarlariyla yani 1.3W ile denedim olmadi. 1.2 denedim olmadi. 1.1W denedim olmadi. Anlayacagin her yolu denedim ama maalesef. Oyunun Maps'lerinin iceriginde sorun yasamiyorum. Ama 1. maps bitip 2. maps gecerken arada bir yukleme bekleme durumu var ya hani sag ustte v isateti cikip yeni maps yuklenirken oyun direkt masaustune atiyor. Bunu saklamayacağım cunku durust olmaktan bir zarar gelmez. Soyleki BF5 korsan oynuyordum. Daha dogrusu oglum oynuyordu. Forumdaki Recep hocam hata kodlarini inceledi ve Amazon server baglanmaya calisiyor o yuzden atabilir oyun dedi net olmamakla birlikte. Yani hocam cok istiyorum bu oyunu soluksuz oynamayi ama orijinal oynayanlar dahi ayni sorunu yasiyormus. Hiçbir yerde net cozumu bulamadim. Ayni dert Forza 4'de olmaya basladi. Yeni sistem kurali 3 ay oldu. Ama adam akilli sistemin hakettigi oyunlari bir turlu oynayamadik.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.