AMD Ryzen 5 3600 MSConfig'de işlemci sayısı ne işe yarar?

Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar. MSConfig'de eskiden 4 işlemci sayısı görebiliyor iken aklıma geldi aktif edeyim düşüncesi ile tekrar göz gezdirdim ve işlemci sayısı 12 olarak gördüm. 12 adeti seçsem herhangi bir sorun yaratır mı? Dezavantajı veya avantajı nedir? Ayrıca.

1596237784663.png

29 Temmuz itibari ile anakartımın yeni BIOS sürümü yayınlanmış ancak açıklama da dikkatimi çeken bir uyarı var. AMD Ryzen 5 3600 kullanıyorum.

1596238514792.png

Türkçesi aşağıdaki gibidir. Teknik anlamda bilgim yok. Anakartım A320M-HDV r4.0

1. AMD agesa cOMBO-AM4 Pi 1.0. 0. 6'yı güncelleyin 2. 3RD gen AMD Ryzen XT serisi CPU'yu destekler * sisteminizde pinnacle, Raven, Summit veya Bristol Ridge CPU kullanılıyorsa ASRock bu BIOS'un güncellenmesini önermez. * Bu BIOS'u güncellemeden önce, lütfen önceki BIOS sürümündeki açıklamayı da okuyun.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. MSConfig'de eskiden 4 işlemci sayısı görebiliyor iken aklıma geldi aktif edeyim düşüncesi ile tekrar göz gezdirdim ve işlemci sayısı 12 olarak gördüm. 12 adeti seçsem herhangi bir sorun yaratır mı? Dezavantajı veya avantajı nedir? Ayrıca.

Eki Görüntüle 628423
29 Temmuz itibari ile anakartımın yeni BIOS sürümü yayınlanmış ancak açıklama da dikkatimi çeken bir uyarı var. AMD Ryzen 5 3600 kullanıyorum.

Eki Görüntüle 628431

Türkçesi aşağıdaki gibidir. Teknik anlamda bilgim yok. Anakartım A320M-HDV r4.0

1. AMD agesa cOMBO-AM4 Pi 1.0. 0. 6'yı güncelleyin 2. 3RD gen AMD Ryzen XT serisi CPU'yu destekler * sisteminizde pinnacle, Raven, Summit veya Bristol Ridge CPU kullanılıyorsa ASRock bu BIOS'un güncellenmesini önermez. * Bu BIOS'u güncellemeden önce, lütfen önceki BIOS sürümündeki açıklamayı da okuyun.
İlk sorunuzun yanıtı ön yükleme esnasında kaç adet tread biriminin kullanılacağıdır. Ön yükleme dediğimiz konu Windows u başlatmak. Tread ise sanal işlemci. Ryzen 5 3600 6 çekirdek 12 sanal işlem birimli bir işlemci. Bilgisayarınız açılırken zaten yeteri kadar işlem gücü kullanır. Bu ayar ile oynamaya gerek olmadığını düşünüyorum. 12 yi seçerseniz bütün işlem birilerini kullanmaya zorlarsınız. Bu zorlama herhangi bir sorun yaratır mı o konu hakkında bir bilgim bulunmuyor.

İkinci konu ise 3 jenerasyon amd ryzen xt CPU bizim ryzen 5 3600 ün XT versiyonu için destek sunuyor demek.
Summit Ridge CPU ilk jenerasyon ryzen işlemciler. Ryzen 5 1600 gibi
Raven Ridge CPU ikinci jenerasyon APU lar. Ryzen 5 2400GE gibi
Pinnacle Ridge CPU dahili grafik yongasi bulunmayan işlemciler. Ryzen 5 2700 gibi
Bristol Ridge CPU sanırım yeni nesil APU lar
Bizim Ryzen 5 3600 Matisse Ridge CPU kategorisinde.

İlk sorunuzun yanıtı ön yükleme esnasında kaç adet tread biriminin kullanılacağıdır. Ön yükleme dediğimiz konu Windows'u başlatmak. Tread ise sanal işlemci. Ryzen 5 3600 6 çekirdek 12 sanal işlem birimli bir işlemci. Bilgisayarınız açılırken zaten yeteri kadar işlem gücü kullanır. Bu ayar ile oynamaya gerek olmadığını düşünüyorum. 12'yi seçerseniz bütün işlem birilerini kullanmaya zorlarsınız. Bu zorlama herhangi bir sorun yaratır mı o konu hakkında bir bilgim bulunmuyor.

İkinci konu ise 3 jenerasyon AMD Ryzen XT CPU bizim Ryzen 5 3600'ün XT versiyonu için destek sunuyor demek.
Summit Ridge CPU ilk jenerasyon Ryzen işlemciler. Ryzen 5 1600 gibi.
Raven Ridge CPU ikinci jenerasyon APU'lar. Ryzen 5 2400GE gibi.
Pinnacle Ridge CPU dahili grafik yongasi bulunmayan işlemciler. Ryzen 5 2700 gibi.
Bristol Ridge CPU sanırım yeni nesil APU'lar.
Bizim Ryzen 5 3600 matisse Ridge CPU kategorisinde.

Teşekkürler bilgiler için benim BIOS'u güncellemem de herhangi bir sorun bulunmuyor o halde olarak cevap atacaktım ki baktım cevap gelmiyor konuya güncelledim :) ve sorunsuz bir şekilde sonuca ulaştım teşekkürler destek için.

Teşekkürler bilgiler için benim BIOS'u güncellemem de herhangi bir sorun bulunmuyor o halde olarak cevap atacaktım ki baktım cevap gelmiyor konuya güncelledim :) ve sorunsuz bir şekilde sonuca ulaştım teşekkürler destek için.
Rica ederim , bilgi paylaştıkça artar 😊 Bu config'deki ön yükleme çekirdek sayısı ile oynamaya karar verirseniz de deneyimlerinizi öğrenmek isterim.

Rica ederim, bilgi paylaştıkça artar 😊 bu Config'deki ön yükleme çekirdek sayısı ile oynamaya karar verirseniz de deneyimlerinizi öğrenmek isterim.

İşlemci sayısını 12 yaptım ama tam olarak ne oldu anlayamadım :)
görev yöneticisinde performans kısmıda bu şekilde çalışıyor anormallik var mı?

1596240498844.png

1596240448935.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı