AMD Ryzen 5 3600 sistem için öneri

B450M-A Pro Max al. Sanki Ryzen 5 1600, Ryzen 5 3600 karşılaştırıyorsun. Arasındaki farka değmez. Bütçene göre o Anakart isteğini gayet karşılar. Alıp geçebilirsin, ayrıca tamamen standart değil güzel bir anakart. F/P ikili R5 3600 ve o Anakart.

Çok teşekkür ederim.
Tekrardan merhaba, ram dual kit yerine aynı üründen 2 adet almak ne kadar mantıklı? Dual kitlerin biri arıza verdiği zaman tek değişme gibi bir durum mevcut mu? Araştırdığım markaya göre dual olanlar hep dual tek satılmıyor. Ek olarakta powersupply önerileriniz nedir bütçe power için max 450tl.
Merhaba, satın almış olduğum ekran kartı coil whine sebebiyle iade/değişim raporu aldı. Eğer değişim olursa yine aynı ürünü alacağım ama diğer ihtimale karşı konuda ki sistem için güzel bir ekran kartına ihtiyacım var. Bütçe 2000₺-2300₺. Mevcut ekran kartı 1660 SUPER GAMİNG X.

Son düzenleme:
Öncelikle kolay gelsin bütün yorumları tek tek okudum dersem yalan olur. Benim söylemek istediğim bir kaç şey var belki işine yarar diye yazıyorum. Hali hazırda ben Ryzen 3600 işlemci ve Gigabyte B450 Pro Anakartlı bir sistem kullanıyorum. Parçaları alırken kesinlikle anakartın destek listesine bakmalısın. Yoksa ram hataları yüzünden benim gibi günlerce uğraşabilirsin. Bu B450 serisi anakartlar 2 jenerasyon işlemciler için üretildi ve bios güncellemesi ile 3000 serisi işlemcileri çalıştırıyor. Bu yüzden de yazılımsal hatalar var. Örneğin bazı anakartların görüntü bağdaştırıcısı çalışmıyor mesela AMD 3000 serisiyle mecbur ekran kartıyla kurulum yapman gerekiyor. Ram tarafında örneğin 1.2 v tanımlı olarak çalışıyor anakartların çoğu halbuki yeni ramlerin hemen hemen hepsi 1.35 v buda genellikle mavi ekran almana neden oluyor yani küçük küçük sorunlar var ama bazen insanı çileden çıkarabiliyor. Örneğin ben biosu update ettim 5 gün uğraştırdı beni ram hataları mavi ekranlar falan cinnet yani. Sonunda da ne oldu kendi kendine sanki hiç denememişim gibi biosu eski sürüme yükledim ki daha öncesinde de bunu denemiştim birden bire düzeldi. Yani abuk sabuk sorunlar salak saçma işler olabiliyor. Windows'u bir kere kurdun mu daha sonrasında otomatik alınan güncellemelerle falan sistem stabil hale geliyor ve kesinlikle bir daha hata vermiyor. Ama örneğin bir format attın hadi bakalım sil baştan uğraş dur. Bu kadar sözün sonunda gelmek istediğim nokta eğer 3000 serisi işlemci alacaksan bence biraz daha paraya kıyıp x570 anakart al başın ağrımasın sonra. Yada ram ssd disk gibi parçaları tamamen anakartın desteklediği şeylerden alarak toplamalısın. Kolay gelsin tekrardan.

Öncelikle kolay gelsin bütün yorumları tek tek okudum dersem yalan olur. Benim söylemek istediğim bir kaç şey var belki işine yarar diye yazıyorum. Hali hazırda ben Ryzen 3600 işlemci ve Gigabyte B450 Pro Anakartlı bir sistem kullanıyorum. Parçaları alırken kesinlikle anakartın destek listesine bakmalısın. Yoksa ram hataları yüzünden benim gibi günlerce uğraşabilirsin. Bu B450 serisi anakartlar 2 jenerasyon işlemciler için üretildi ve bios güncellemesi ile 3000 serisi işlemcileri çalıştırıyor. Bu yüzden de yazılımsal hatalar var. Örneğin bazı anakartların görüntü bağdaştırıcısı çalışmıyor mesela AMD 3000 serisiyle mecbur ekran kartıyla kurulum yapman gerekiyor. Ram tarafında örneğin 1.2 v tanımlı olarak çalışıyor anakartların çoğu halbuki yeni ramlerin hemen hemen hepsi 1.35 v buda genellikle mavi ekran almana neden oluyor yani küçük küçük sorunlar var ama bazen insanı çileden çıkarabiliyor. Örneğin ben biosu update ettim 5 gün uğraştırdı beni ram hataları mavi ekranlar falan cinnet yani. Sonunda da ne oldu kendi kendine sanki hiç denememişim gibi biosu eski sürüme yükledim ki daha öncesinde de bunu denemiştim birden bire düzeldi. Yani abuk sabuk sorunlar salak saçma işler olabiliyor. Windows'u bir kere kurdun mu daha sonrasında otomatik alınan güncellemelerle falan sistem stabil hale geliyor ve kesinlikle bir daha hata vermiyor. Ama örneğin bir format attın hadi bakalım sil baştan uğraş dur. Bu kadar sözün sonunda gelmek istediğim nokta eğer 3000 serisi işlemci alacaksan bence biraz daha paraya kıyıp x570 anakart al başın ağrımasın sonra. Yada ram ssd disk gibi parçaları tamamen anakartın desteklediği şeylerden alarak toplamalısın. Kolay gelsin tekrardan.

Ben MSİ B-450M A Pro Max anakartını aldım. Bahsettiğiniz sorunları yaşamadım desem yeridir. Tek yaşadığım ekran kartsız kurulum yapılmaması bu konuda haklısınız. Benim diğer bir sıkıntım usb 3.0 kasa ön portlarının çalışmaması idiydi ürünü servise gönderdim şimdi geri gelmesini bekliyorum. Kasa ön portları usb 3.0 olan taşınılabilir harddiski okumuyor taktığım zaman kilitleniyor gibi bilgisayar akıp gidiyor ama kasaya takılan hiç bir flash bellek vs okunamıyor yeniden başlatmanız gerekiyor. Ancak önce normal bir flash bellek takıp sonra hdd yi takarsanız okuyor anlayamadığım içinden çıkamadığım bir sorundu. Umarım servis halletmiştir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı