Teknobyte
Hectopat
Merhaba arkadaşlar yeni sistem topladım. Ama hatalarla boğuşuyorum. İlk önce RAM frekans hatası alıyordum. 7a38VPa BIOS güncellemesi geldi. Sorunsuz bir şekilde 3466 MHz yükselttim. Oyunlarda ve stres testlerinde hiçbir sıkıntı yok. Bilgisayarımı sabah açtığımda gün boyunca açık bırakırım. Yatmaya giderken kapatırım. Sabah açtığımda ise anakart üzerindeki CPU hata LED yanıyor. Bilgisayar çalışıyor. Monitörde görüntü yok. Bilgisayarı tekrar kapatıp açınca sorun çözülüyor. Gün içerisinden tekrar aynı hatayı almıyorum. Haftada bunu 2 veya 3 kez tekrarlıyor. Sanki araba gibi ilk seferde marş basmıyor. Isındıktan sonrada hiçbir şey olmuyor taş gibi çalışıyor. MSI monitörümde ise Gaming OSD yazılımı yüklü bilgisayarımda sürekli değil ama arada sırada bu uygulamayı kullanmak için USB bağlayın hatası veriyor. USB zaten takılı bilgisayarın tüm elektriğini kesiyorum. Tekrar açıyorum. Sorun düzeliyor. Bloody faremde ise RGB ayarını yapıyorum. RGB güzel güzel dalgalanıyor. 1 veya 2 bilgisayarı açıp kapattığımda sabit kırmızı yanıyor. RGB özelliği gidiyor. Tekrar ayarlasam dahi çalışmıyor. Ancak yazılımını silip yüklersem o şekilde çalışıyor. Turbox kulaklığım var onda da 4 veya 5 saat üzerinde oyun oynadıktan sonra oyun olsun Discord olsun YouTube olsun genel olarak seste küçük küçük kopmalar var kopma dediğim komple gitmiyor. Böyle müzik dinlerken hafif parazit gibi saniyelik ama müziğin keyfini kaçırıyor. Sürekli tekrar aralığı yüksek bunuda bilgisayarı tekrar başlatarak çözüyorum. Farklı USB portlarında sorun devam ediyor. 3MM jack olan kulaklık ve hoparlör sorun çıkartmıyor. Ben bu kulaklıktan şüpheliyim %90 kulaklık arızalı sanırım. Çoğu kişi bu bilgisayarı toplarken ekran kartı başını çok ağrıtır demişti fakat tek problemsiz çalışan parça ekran kartım AMD sistem topladığıma pişman oldum bundan önce aynı ekipmanlarla Intel ve ASUS sistemim vardı hiç böyle sorunlarım yoktu AMD bulaştığımdan beri hatalarla boğuşuyorum.
Yazılım bilgileri.
Sistem bileşenleri.

Yazılım bilgileri.
- Windows 10 Pro 64 Bit 1909.
- BIOS 7a38VPa.
Sistem bileşenleri.
- MSI B450M Bazooka v2.
- AMD Ryzen 5 3600.
- G.Skill Trident Z RGB DDR4-3600MHz CL18-22-22-42 1.35V 16 GB (2x8GB) F4-3600C18D-16Gtzr.
- Sapphire RX 5700 XT Nitro+
- Cooler Master gx-2 80+ 750W PSU.
- MSI Optix MAG271CR.
- Bloody J95.
- turbox TR-G03.

Son düzenleyen: Moderatör: