AMD Ryzen 7 6800H ve RTX 3060 LoL'de düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 11
LoL'de de aynı şekil. Lanede 110 120 falan. Team fightlarda 70 civarına kadar düşüyor. Önceden 50'ye kadar düşüyordu. Valorant'ı da hatırlamıyorum ama pek etki etmemişti galiba.

Ben bu işlemci ve ekran kartı ile bu kadar az FPS alabileceğimize inanmak istemiyorum. i7 12700H, 3070 çift kanal RAM (2x8GB) bileşenli cihazla R7 6800H RTX3070 Ti tek kanal RAM (1x16 GB) arasında LoL'de 2 katı (120~ ve 250~)FPS farkı ile i7'li sistem önde olurken FurMark testlerinde R7'li sistem 20FPS önde. Ben LoL'deki farkın RAM'lerdeki çift veya tek kanal olmasına bağlıyordum sizde çift kanal RAM fark etmediyse başka neden kaynaklabilir ki.

R7'li sistem benim diğer sistem bir tanıdığımın.

Ben bu işlemci ve ekran kartı ile bu kadar az FPS alabileceğimize inanmak istemiyorum. i7 12700H, 3070 çift kanal RAM (2x8GB) bileşenli cihazla R7 6800H RTX3070 Ti tek kanal RAM (1x16 GB) arasında LoL'de 2 katı (120~ ve 250~)FPS farkı ile i7'li sistem önde olurken FurMark testlerinde R7'li sistem 20FPS önde. Ben LoL'deki farkın RAM'lerdeki çift veya tek kanal olmasına bağlıyordum sizde çift kanal RAM fark etmediyse başka neden kaynaklabilir ki.

R7'li sistem benim diğer sistem bir tanıdığımın.
Valla inan ben de bilmiyorum. Arkadaşımın birinde 12700H 3060'lı 16gb 2xddr4 ramli monster vardı. Gözümün önünde 350 FPS ortalamasıyla oynadı LOL'ü.

@Erlanmayer hocam çift kanal takıldı PC'ye değerlerim düzeldi Valorant ve PUBG'de CS'de yeni Update'den sonra FPS düşüklüğü yaşanıyormuş sanırım eski değerlerime benzer alıyorum CS'de. Valorant'ta artış yüzde 30-50 civarı PUBG'de de aynı şekil.

Çift RAM takılması ile sorun çözüldü.

Son düzenleme:
@Erlanmayer hocam çift kanal takıldı PC'ye değerlerim düzeldi Valorant ve PUBG'de CS'de yeni Update'den sonra FPS düşüklüğü yaşanıyormuş sanırım eski değerlerime benzer alıyorum CS'de. Valorant'ta artış yüzde 30-50 civarı PUBG'de de aynı şekil.

Biraz geç gördüm hocam kusura bakmayın,
Bilgiler için çok teşekkür ederim güle güle oynayın.

Biraz geç gördüm hocam kusura bakmayın,
Bilgiler için çok teşekkür ederim güle güle oynayın.

Rica ederim hocam eğer laptop soğutucusu kullanmıyorsanız o da performansa etki etti bu arada.

Dostum iyi sosyaller taktığın RAM'in modelini söyleyebilir misin bazıları RAM takınca düzelmedi diyor ben de senin taktığın RAM'den takmayı düşünebilirim belki.

Dostum iyi sosyaller taktığın RAM'in modelini söyleyebilir misin bazıları RAM takınca düzelmedi diyor ben de senin taktığın RAM'den takmayı düşünebilirim belki.

Selamlar, ben laptopta bulunan SK Hynix DDR5 4800 RAM'dan bir tane daha aldım ve aman aman bir düzelme olmadı maalesef. En azından takılmalar ve arada oluşan donmalar azaldı ve modlanmış oyunlar daha rahat oynanıyor. Üzülerek söylüyorum ki LoL'de FPS hala aynı .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı