AMD Ryzen 7000 işlemcileri ve AM5 anakartları satılmıyor (İyi ihtimalle şu an için)

Makaleler
6
Daha fazla  
Merhabalar.

Hardware Unboxed'ın güncel videosunda AMD'nin yeni işlemcilerinden, anakartlarından ve fiyat bazlı satış düşüklüğünden söz edilmiş. Temelde AM4 platformunun hala F/P oluşundan bahsedilmiş ki bir AMD kullanıcısı olarak direkt halde DDR5'e geçerek maliyeti yükseltmenin bir fayda sağlamayacağını da forumun farklı konularında dile getirmiştim.

Keza yeni çıkan işlemcilerin performans tarafındaki minimal başarıları ve termal sonuçları da tercih edilebilirliği kısıtlıyordu. Konu başlığında iyimser bir cümle paylaştım ama ancak daha kötümser düşünüyorum. Özellikle Intel'in hibrit sistem oluşumlarına yeni serilerinde de yer veriyor oluşuyla birlikte F/P ürünleri de piyasaya hızlıca sürüşü ciddi avantaj kazandırmış gözüküyor.

Tabii tüm bu durumlar anakart tarafına da sirayet ediyor. DDR5 zorunluluğu, yüksek önceliklere yönelik anakart tasarımları, beklentilerin ışığında oluşan fiyatlandırmalar derken global pazarda da mantıklı gözükmeyen bir AM5 piyasası hakim.

İsterseniz sizlerle de tartışalım. Siz bu yakın süreci ve gelecek yıllardaki durumu nasıl görüyorsunuz? Takım tutar gibi düşünce sunmadan paylaşım yapmanızı bekliyorum.

İlgili video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu fiyatlandırmalarla eskisi kadar satış yapmaları imkansız zaten. 7000 serisinde de DDR5 RAM belleği zorunlu mu tutmuşlar? Çok komik.
Bu durum devam ederse bazı yeni çıkacak 7000 serisi işlemcilerine DDR4 modülü ekleyeceklerini ve giriş seviyesi 600 serisi anakartlarında DDR4 destekleyeceklerini düşünüyorum. Bir anda DDR5'e geçiş olması çok zor ve birkaç yıl boyunca AMD yeni serisinin satışını yapamadan bu işin altından kalkamaz.

Detaylı bir araştırma yapmadım ama gördüğüm her anakart 5000TL ve üzeriydi. Aynı paraya 5800x3D almak varken saçma. 7000x3D serisini batırmazlarsa o serinin satacağını düşünüyorum.
Zaten videoda da 5800x3D işlemcisinden söz edilmiş. Gerçekten AM4 platformunda bu işlemciyle uzun bir süre ileriye bakabilecek kullanıcılar var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu fiyatlandırmalarla eskisi kadar satış yapmaları imkansız zaten. 7000 serisinde de DDR5 RAM belleği zorunlu tutmuşlar. Çok komik.

Neden? Adamlar DDR4 belli bir süre sonra yerini DDR5'e bırakacak zaten AM4 ile DDR4 var. Neden yeni serimi daha uzun süreler boyunca devam ettirebilecekken, DDR4 ekleyip sınırlandırayım ya da işlemcilerde ekstra alan kaplayayım desin?
O alanı daha iyi değerlendirmek varken neden öyle yapsın?

Yaptıkları mantıklı ama fiyat konusuna bir şey diyemeyeceğim.

Neden adamlar DDR4 belli bir süre sonra yerini DDR5'e bırakacak. Adamlar zaten AM4 ile DDR4 var neden yeni serimi daha uzun süreler boyunca devam ettirebilecekken, DDR4 ekleyip sınırlandırayım ya da işlemcilerde ekstra alan kaplayayım desin?
O alanı daha iyi değerlendirmek varken neden öyle yapsın?

Yaptıkları mantıklı ama fiyat konusuna bir şey diyemeyeceğim.
Şimdi bu durumda Intel'in o ekstra alanı kötü kullandığını mı düşünüyoruz? Ofansif algılamayın. Anlamaya çalışıyorum. Keza DDR4 bellekler hala piyasadalar ve DDR5'in bir ekstrası şu an için görülmedi. Bu değişim belirli bir sürece yayılabilirdi.

Şimdi bu durumda Intel'in o ekstra alanı kötü kullandığını mı düşünüyoruz? Ofansif algılamayın. Anlamaya çalışıyorum. Keza DDR4 bellekler hala piyasadalar ve DDR5'in bir ekstrası şu an için görülmedi. Bu değişim belirli bir sürece yayılabilirdi.

Intel önceki serilerde ne yaptı? Sürekli olarak anakart değiştirdi. Yine anakart değiştirecek. Adamlar yine ileriki zamanlarda anakart değiştirmek zorunda kalmayın diye böyle bir şey yapmışlar.

Söylediklerim fanboyluk değil. Uzun zamandır zaten bilgisayar teknolojilerini takip de etmiyorum. Mantıklı gördüğümü söylerim sadece.

@462488

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı