AMD Ryzen 9 3900X Isınma Sorunu

emrecsgo123

Hectopat
Yer
Bolu
Daha fazla  
Öncellikle herkese merhaba, işlemcim boş durumda 50-60 dereceye geliyor stock cooler (fan) ile. Oyunlarda 80-90 dereceye kadar çıkabiliyor.
Stock Fan olsa bile boşta bu kadar ısınması normal değil bence. Acaba bunun cözümü veya önerebiliceğiniz bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• Assdsız.png
    42,2 KB · Görüntüleme: 183
  • ssz.png
    103,4 KB · Görüntüleme: 142
Fanı temizle termal macunu yenile kasayı temizle.
O işlemciye stock fan yetersiz kalır zaten sıvı soğutucu öneririm.

Fanı temizle termal macunu yenile kasayı temizle.
O işlemciye stock fan yetersiz kalır zaten sıvı soğutucu öneririm.
Bilgisayarı daha yeni aldım, 1 haftalık bile değil, stock fanı yetersiz kalır bazı durumlarda tabi ama boş durumda bu kadar yüksek derecede olması da normal değil galiba.

Bilgisayarı daha yeni aldım, 1 haftalık bile değil, stock fanı yetersiz kalır bazı durumlarda tabii ama boş durumda bu kadar yüksek derecede olması da normal değil galiba.

CPB açık mı? Onun dışında normal sıcaklıklar boşta 50-60 derece.
Kardeşim Sıkıntı işlemcinin çok güçlü olması. BIOS'tan Core Boost açıksa kapatmayı deneyebilirsin.
Onun dışında o işlemciye göre boşta normal bir sıcaklık fakat kesinlikle soğutucu alman lazım sıvı soğutucu öneririm. Sorunun kalmadıysa çözüldü işaretlemeyi unutma. İyi forumlar.

Eğer açıksa; BIOS ayarlarından Core Boots ayarını kapatmak işinize yarayabilir. Çok güçlü bir işlemci. Bence o işlemci için sıvı soğutma düşünebilirsiniz.
Açık mı bilmiyorum hiç karıştırmadım, ama biraz sonra BIOS'a girip bir bakayım. Teşekkür ederim. Eğer sıcaklık böyle devam ederse kesin alacağım.

Açık mı bilmiyorum hiç karıştırmadım, ama biraz sonra BIOS'a girip bir bakayım. Teşekkür ederim. Eğer sıcaklık böyle devam ederse kesin alacağım.
Muhtemel sizi tatmin edecek değerler elde edemezsiniz. Bütçeniz varsa, sıvı soğutma en iyi tercih olur.

Bir Frisby vakası daha. Kasanızın kapağını açık olarak kullanın mümkünse. 3900X gibi bir işlemci için de içindeki PSU hiç güven vermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…