AMD Ryzen 9 7900x3D nasıldır?

embraceit

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: Sapphire pulse RX 7900 GRE
Şu an Ryzen 5 7600X'e sahibim ama yakın zamanda değiştirmeyi planlıyorum çünkü her koşulda iyi olabilecek bir işlemci lazım. Ryzen 9 7900x3D nasıldır bu durum için? Bütçe 17k.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an Ryzen 5 7600X'e sahibim ama yakın zamanda değiştirmeyi planlıyorum çünkü her koşulda iyi olabilecek bir işlemci lazım. Ryzen 9 7900x3D nasıldır bu durum için? Bütçe 17k.
7800X3D kullanıyorum hayatımda böyle bir işlemci hızı görmedim.7900X3D düşünemiyorum bile yüksek önbellekli işlemciler X3D işlemciler çağın buluşu diyebilirim.Oyun oynuyorsanız hiç düşünmeden alın derim.

Sadece oyun oynuyorsanız gereksiz. Başka işlerle de uğraşıyorsanız düşünülebilir.

@embraceit bu fiyata çıkmaz. Seneye çıkacağı söylentisi var.

Sadece oyun oynuyorsanız gereksiz. Başka işlerle de uğraşıyorsanız düşünülebilir.

Ekran kartım RX 7900 GRE ve 2K monitörüm var ona rağmen biraz darboğaz yaşıyorum ve genelde CPU ve GPU dengeli kullanan oyunlarda işlemci güçlü olursa gerçekten güzel bir FPS artışı oluyor ve yakında da bilgisayar üstüne bir meslek yapabilirim o yüzden iyi olur.

bende ryzen 7 7700 var rx 6900xt nitro ya gayet yetiyor ama ileride render falan alıcaksam falan diyorsanız 7950x almanız

Ekran kartım RX 7900 GRE ve 2K monitörüm var ona rağmen biraz darboğaz yaşıyorum ve genelde CPU ve GPU dengeli kullanan oyunlarda işlemci güçlü olursa gerçekten güzel bir FPS artışı oluyor ve yakında da bilgisayar üstüne bir meslek yapabilirim o yüzden iyi olur.

7900x3D almayın. Serinin en güçlü işlemcisi 7800x3D. 7900x3D ve 7950x3D içindeki donanımlara rağmen iyi performans veremiyorsa bunun sebebi AMD'nin beceriksizliği. 7800x3D tek işlemciden oluşurken 7950x3D ve 7900x3D iki ayrı işlemciden oluşuyor. Birisinde L3 cache fazla diğerinde az. Bazı oyunlar L3 cache çok isterken bazıları ihtiyaç duymuyor. İşlemci bunun ayrımını yapmak için Windows'u kullanıyor. Kendine ait bir driveri yok. Windows'ta yanlış seçtiği için 7800x3D daha düşük önbellek ve çekirdek sayısına sahip olmasına rağmen daha iyi performans veriyor.

Geçenlerde AMD bu sorunu BIOS Update ile çözdük demişti. Bununla alakalı testler yapılmadı diye biliyorum. Ne kadar faydalı olur bilinmez. Windows'taki bug olayı gibi 4090 ile test yapınca fark oluyorsa ekstradan para vermenin anlamı yok. 7800x3D ve 4070 Ti Super kullanıyorum darboğaz sorunu hiç yaşamadım. İş/oyun için kullanacaksanız 7950x3D de alabilirsiniz. Çekirdek sayısından kaynaklı. Turbo'da hızıda daha yüksek. Oyunlarda genel olarak en iyisi 7800x3D. F/P olarak üstünen yok zaten. @BurakCeylan026

Desktop Screenshot 2024.09.05 - 14.02.19.15.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı