AMD Ryzen 9 7950X vs i9-14900K

Bence gereksiz para. Sırf ekranı dokunmatik diye kasaya 20 bin TL vermiş olursun neredeyse.

166 bin TL iş için kullanmayacaksan direk saçma zaten. Ben saçmalamışken niye azıyla yetinelim diye dedim. Şurada birkaç ay kalmış RTX 5080'in çıkmasına. 4090'ı evire çevire dövecek.

166 bin TL iş için kullanmayacaksan direk saçma zaten. Ben saçmalamışken niye azıyla yetinelim diye dedim. Şurada birkaç ay kalmış RTX 5080'in çıkmasına. 4090'ı evire çevire dövecek.
Ben kasa için gereksiz dedim. Evet arkadaş isterse 5090 çıkınca bu bütçede 5090'Lı sistem bile alabilir.

Ben kasa için gereksiz dedim. Evet arkadaş isterse 5090 çıkınca bu bütçede 5090'lı sistem bile alabilir.

Böyle bir sistem alıyorsa F/P oranından daha çok kaliteye bakıyordur. Bu kadar paraya mid Tower yerine Full Tower kasa almak çok daha mantıklı.

Çok iyi...

Böyle bir sistem alıyorsa F/P oranından daha çok kaliteye bakıyordur. Bu kadar paraya mid Tower yerine Full Tower kasa almak çok daha mantıklı.
Bu arkadaş buna göre ekipman da alacak. Evet anlıyorum ama gidip 2000TL'lik ekipman alıp'da 1000TL'lik kulaklık kullanmayacağına göre ona göre seçim yapması gerekli. Senin dediklerin ile sistem fiyatı tek başına 200 bin TL oluyor zaten. O yüzden biraz az abartalım.

Bu arkadaş buna göre ekipman da alacak. Evet anlıyorum ama gidip 2000TL'lik ekipman alıp'da 1000TL'lik kulaklık kullanmayacağına göre ona göre seçim yapması gerekli. Senin dediklerin ile sistem fiyatı tek başına 200 bin TL oluyor zaten. O yüzden biraz az abartalım.

Senin seçtiğin kasa ile fiyat farkı 9 bin TL. 166'dan 174 bin TL'ye çıkıyor.

Gerek yok 9.000TL farka gider 1300 watt PSU ekler veya 2. bir monitör falan alırım.

O mantıkla bakarsak 7800x3D için Carbon Wi-Fi anakarta gerek yok? Boşa niye 19 bin TL veriyor. Ben 5300 TL'ye aldığım B650M Gaming Plus Wi-Fi ile gül gibi kullanıyorum. A620 bile takan var o işlemciye. Forumda o işlemci için önerilen B650 Gaming Plus Wi-Fi zaten. Veya Corsair'in dominatium RAM'leri yerine 6000MHz CL30 Patriot vs alabilir. Çoğu parça abartı o sistemdeki kasa niye kısılsın? Veya 4090 ASUS TUF 74 bin TL neden 85'e MSI alalım? Her parçayı fulleyip kasadan çok kısmışsın.

150.928 TL parçadanda kısmadım. Hem Full Tower hem de dolu dolu bir kasa.

Son düzenleme:
O mantıkla bakarsak 7800x3D için Carbon Wi-Fi anakarta gerek yok? Boşa niye 19 bin TL veriyor. Ben 5300 TL'ye aldığım B650M Gaming Plus Wi-Fi ile gül gibi kullanıyorum. A620 bile takan var o işlemciye. Forumda o işlemci için önerilen B650 Gaming Plus Wi-Fi zaten. Veya Corsair'in dominatium RAM'leri yerine 6000MHz CL30 Patriot vs alabilir. Çoğu parça abartı o sistemdeki kasa niye kısılsın? Veya 4090 ASUS TUF 74 bin TL neden 85'e MSI alalım? Her parçayı fulleyip kasadan çok kısmışsın.

150.928 TL parçadanda kısmadım. Hem Full Tower hem de dolu dolu bir kasa.
İlk olarak ürünleri aynı marka almak için o şekilde seçtim. İkincisi senin dediğin şekilde olması için adamın tüm parçaları kendinin montajlama zorunluluğu var.

Ekstra MSI dizmeyip sadece asus dizsem busefer de başka parçalar için ekstra masraf yapması lazım.

Ekstra olarak da anakart'ın carbon olması sadece işlemci ile alakalı olmaz. PCI5.0 2 tane m2 desteği wifi bluetooth özelliği ve genel sistemin uzun süreli olması için seçtim evet bütçe vardı diye seçtim çünkü bütçesi varken X670 alması ona ekstra port ve destekleri ile avantaj sağlar ama kasa zaten benim attığım 4090'ı destekliyor. 360MM radyatör desteği de var. Görüntüsü de hoş. 10 bin TL kasaya vermenin bir anlamı yok kısaca.

İlk olarak ürünleri aynı marka almak için o şekilde seçtim. İkincisi senin dediğin şekilde olması için adamın tüm parçaları kendinin montajlama zorunluluğu var.

Ekstra MSI dizmeyip sadece ASUS dizsem bu sefer de başka parçalar için ekstra masraf yapması lazım.

16 bin TL para artıyor en kötü 500-1500 TL'ye bilgisayarcıya vs taktırabilir. Hepsi MSI yapıp parçadan kısacağıma kaliteli markalarla dizerim.

Ekstra MSI dizmeyip sadece ASUS dizsem bu sefer de başka parçalar için ekstra masraf yapması lazım.

Ekstra olarak da anakartın Carbon olması sadece işlemci ile alakalı olmaz. PCI5.0 2 tane M.2 desteği Wi-Fi Bluetooth özelliği ve genel sistemin uzun süreli olması için seçtim evet bütçe vardı diye seçtim çünkü bütçesi varken X670 alması ona ekstra port ve destekleri ile avantaj sağlar ama kasa zaten benim attığım 4090'ı destekliyor. 360mm radyatör desteği de var. Görüntüsü de hoş. 10 bin TL kasaya vermenin bir anlamı yok kısaca.

Kasayı NZXT H9 Flow olarak değiştirir. 6 bin TL bandında. Fiyat 146 bin TL'ye düşüyor.
İsterse hepsini MSI dizebilir tabii. Sıvı soğutma, güç kaynağı ve kasayı daha kötü alarak ekstra 16 bin TL ödemek ona kalmış. Ben önermiyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı