AMD Ryzen CPU'lar nasıldır?

O efsane uzun yazıdan sonra abimizin değinme gereği duymadığı bir şeyi de ben belirtetim, AMD şu an batık durumda. 4-5 milyar borcu var ve yatırım için kenarında 600milyon dolar gibi bir nakiti var. Intel'in 22-23 milyar kenarında duran, üretime ya da her hangi bir şeye ayırmadığı yatırım için bekleyen nakiti var. Bu Ryzen AMD'nin son sıçrayışı. Tutturmak zorunda. Piyasayı alt üst etmesini o yüzden bekliyorum çünkü başka şansı yok. Hele ki AMD elindeki bütün mal varlığını elinden çıkardıktan sonra. AMD batıcak, intel ve Nvidia tek el olacak mı? Hayır. Bu her ne kadar firamalar için iyi gözüksede değil. AMD bu sıçrayışında başarılı olamazsa, yıllar önce Microsoft'un Apple'a yaptığı gibi Intel'de AMD'ye yatırım yapacaktır. Intel-Nvidia anlaşmasının bitmesine az kaldı, Intel AMD ile iş birliği yapabilir bu durumda. Ama yine de AMD bu işlemcileri oldukça ucuzdan çıkaracağını ve kendini doğrultmaya çalışacağını düşünüyorum.

Ekran kartında yakaladığı başarıyı işlemcide de yakalaması AMD için iyi bir fırsat. Ryzen işlemciler gayet iyi görünüyor, ekran kartı tarafında da yazılım olarak çok iyi noktaya geldi ve artık Relive sayesinde oyun kaydı yapma olanağı geldi FPS düşüşü olmadan. AMD'nin attığı adımlar büyük, umarım istediği başarıyı sağlar. Tekelleşme iyi değil.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı