Rehber AMD Ryzen DDR4 RAM Overclock

Hangi çip var? Thaiphoon Burner indirip EEPROM > SPD sekmesinden SS atar mısınız?
Windows 11 de erişim engelleniyor. Ancak çipler D9ZFW. Sıkıntılı bir çip. Sizinle geçen yıllarda yine denedik. Şuan Ryzen 5600 e geçiş yaptığım için değerlerle biraz daha oynamayı düşünüyorum.

Hatırladım, bir arkadaşıma daha OC yapmıştım bu çip ile. 3733-17 ötesine gidememiştik onda da. İşlemcisi Ryzen 3 3100 idi.

O arkadaş ben olabilirim. Forumda konum mevcut. Ryzen 5600 bellek kontrolcüsü olarak daha iyidir diye düşünüyorum.
Yok hocam, farklı bir arkadaş idi. Evet, 5600 bellek kontrolcüsü olarak daha iyi. 3866-3933 MHz falan denenebilir.

4133 MHz boot etti, voltajla alakalıymış. Stabil voltajı bulana kadar karnım ağrıyacak.

@BerkayZ87 Hocam sizce nasıl? 3800-16'da 56.5ns civarı görüyordum. Ama daha bunun ayarlarına başlamadım diyebilirim. 4400'e alınca sistemi boot etmeye çalışırken kendini aç kapa yapıyor.

Son düzenleme:
Güzel.

@The Prodigy B550 GAMING Plus'tayken yaptığım Latency SS'imi buldum

4133-16 1.55V.

Son düzenleme:
Hocam şu anda kaç alıyorsunuz?

Okuma hızı sadece frekansa göre mi belirleniyor ve tRFC değeri için kaç denemeliyim?
XMP açık şu an, 4000-19-19-19-39 1.35V haliyle duruyor. Pek ellemedim, uğraşasım yok.

Okumadan kastın AIDA 64'teki "Read" mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…