AMD Ryzen işlemciler hatalı mı?

Intel kullanan güllük gülistanlık değil her üründe karşına çıkabilir böyle olaylar.
Sizinki anlık oluyormuş ben hiçbir işlem yapamıyorum hiçbirşey sadece tek çözüm reset. Işın garip tarafı işlemci servisi ile konuştum testleri bizim gibi yapıyorlar anladığım kadarı ile OCCT, Prime95 ile bunlardan zaten bütün parçalarım sorunsuz çıkıyor yada Aida64, MemTest86 herşeyden oyunda tak kitleniyor. Bende ekran kartı diye ekran kartını yolladım. Ryzenler ham işlemci olduğundan eski bir ekran kartı taktım 1gb lik geçen video(4k) açtım çekilmiş ekran döndü bilgisayar kapandı ama Ama fanlar dönüyor kafayı bir çevirsin CPU ışığı yanıyor dedim bu ekran kartı 1gb bu videoyu desteklemediğinden oldu heralde ama intel celeron ekran kartı olmayan bir bilgisayar açınca kafamda soru işaretleri oldu.

Hocam sıfır format, BIOS güncelleme, driverlar, ekran kartını sessiz mode bile çektim frekans düşürüyor yok bir fayda olmadı bence donanımsal, PSU konusunda ekran kartı Rx570 PSU zalman GLX700 700w 80+ fazlası ile yeteceğini düşünüyorum.
Ama Bu hatanın ben ekran kartından olabileceğini düşünürken yabancı sitelerde ve diğer yazısın olayı okursanız iyice işlemciden şüphe etmeye başladım.

Kardeşim garanti kapsamında bir durum olduğunu düşünüyorsan tamir ettirebilirsin. Garanti dişiysa iş başka yönden gelişir, eğer zamanın varsa gittiğin yeri unutmadıysan neden olduğunu düşünmektense işlemciyi yaptır sorunu çöz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel kullanan güllük gülistanlık değil her üründe karşına çıkabilir böyle olaylar.
Forumda araştırsana ben çıkmaz demiyorum lakin Ryzen'ler neredeyse yari yarıya bu bence aşırı ya bana denk geliyor 😂 ya da hepsinde var bir sorun giriyorum R3 1300x, R5 2600, R7 2700x, R3 1200, R5 2600x, R5 3600 güzel işlemci lafım yok ama artık şu yaşadıklarımdan sonra güzel demek istemiyorum. Sıfır işlemci alıp 1 ay stabil kullanıp 1 aydan sonra saçmalaması garip. Işın en garibi şu çözemiyorum XMP kapat kitleniyor ac kitleniyor sonra açılıyor Prime95 4 saat 38 dk full yük bıraktım sorun yok ama oyunda sorun kafayı yedirecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keske bu yazıyı ben AMD vs Intel diye açtığımda yazsaydın. AMD yazanların hiçbiri kalmadı ortada şu konuyla alakalı o kadar konu açtım ki şuan burda yazanlar ve @dogant bana yardımcı oldu. Önerenler kayıp, önerenler sadece vs. Konularında bir görünüp AMD ya da tabi RX deyip cup yoklar. 😂.
Gerçekleri söyleyince bazı arkadaşların zorlarına gidiyor. Ne yazık ki durum ortada kardeşim, vallaha inan şu zamana kadar Ryzen serisi işlemcisi beni kanserden de beter etti, hiç bir hayrını göremedim. Geçmişteki açtığım konuya 2dk bakarsan neler çektiğimi anlarsanız. Benim artık diyeceğim hiç bir şey yok! Bana deseler ki al sana bedava Ryzen 2990WX verelim yok kardeşim sen onu git suriye’li birisine ver derdim.

Gerçekleri söyleyince bazı arkadaşların zorlarına gidiyor. Ne yazık ki durum ortada kardeşim, vallaha inan şu zamana kadar Ryzen serisi işlemcisi beni kanserden de beter etti, hiçbir hayrını göremedim. Geçmişteki açtığım konuya 2dk bakarsan neler çektiğimi anlarsanız. Benim artık diyeceğim hiçbir şey yok! Bana deseler ki al sana bedava Ryzen 2990WX verelim yok kardeşim sen onu git Suriye’li birisine ver derdim.
Valla hocam şu an ben de oyunda donmalar kitlenmeler yasıyorum ama ekran kartı mi RAM mi anakart mi işlemci mi anlayamadım. Saldım artık ya ekran kartı gelsin baktım oldu mu gene hepsini garantiye yollayacağım. Yani o kadar param gitti bida bir bilgisayar dizecek param kalmadı hep dediğim şu an paramı verdim ve bilgisayarımda tek yaptığım Netflix bilseydim xiomi TV box alırdım aynı işi görür ve geri kalan param cebimde kalırdı. Herkes birseyi övüyor ama sorunlara gelince kimseler ortada kalmıyor özellikle bir Ryzen serisini övenler.

AMD bu zamana kadar, neyi tam yapabilmiş ki? Üç kuruştan kaçıp hayatınızı zehir etmeyin! AMD always REGRET!
Neyi mi yapabilmiş, tamam kardeşim, 3 GB'den fazla RAM kullanmak yasak sana, 64-bit dediğimiz sistemi AMD bulmuştur, 64-bit bulunmasa fortnite bile açamazsın. Ne boş adamsınız yav, peki intel ne yapmış şimdiye kadar ? Onu görebilir miyiz ? Ah, doğru. Bol bol 4. çekirdekli işlemci.

Valla hocam şu an ben de oyunda donmalar kitlenmeler yasıyorum ama ekran kartı mi RAM mi anakart mi işlemci mi anlayamadım. Saldım artık ya ekran kartı gelsin baktım oldu mu gene hepsini garantiye yollayacağım. Yani o kadar param gitti bida bir bilgisayar dizecek param kalmadı hep dediğim şu an paramı verdim ve bilgisayarımda tek yaptığım Netflix bilseydim xiomi TV box alırdım aynı işi görür ve geri kalan param cebimde kalırdı. Herkes birseyi övüyor ama sorunlara gelince kimseler ortada kalmıyor özellikle bir Ryzen serisini övenler.
Valla hocam ne desen haklısın, öve öve bitiremiyorları bir kenara bıraktım bazıları da saplantı haline getirmişler. İnsanlara kendini beğenmişlik taslıyorlar, sanırsın Ryzen CEO su Lisa değil bunlar 🙂. Senin yaşadıklarının aynısını ben daha beterini yaşadım hocam. İnanır mısın masaüstün de bilene pc kasıyor ya masaüstün de bilene, video, film, izlerken kasıyor. Oyunlar da diyecek bir şeyim yok zaten, devamlı bir takılma, ani fps düşüşleri, drop vs. Nedense ben bu sorunları satmış olduğum sistem de hiç ama hiç yaşamıyordum? İ5 4460 bir işlemcim vardı, sadece oyunlar da darboğaz yiyordum o kadar, başka hiçbir problemi yoktu, ama Ryzen bir geçtim geçer geçmez içimden düşünüyorum acaba zamanı nasıl geri alırım diye🤔 yani hocam uzun lafın kısası bu forum da daha söylenecek o kadar çok şey var ki anlatsam bir 200 300 sayfalık bir roman olur herhalde 😊

Arkadaşlar bu konuyla alakalı sıkıntılı olup çözen var ise yardımcı olabilir mi? Biraz araştırdım yabancı sitelerde de benim ile ilgili benzer sorun yaşayanlar var. işlemcim Ryzen 2600X her türlü stress testini sorunsuz atlatıyor hatta bilgisayar tüm parçaları, ama oyunlarda kitlenme oluyor, ekran kartı diye WattMan hatası alıyordum suçu ekran kartına attım ve yolladim. Ama işlemci arızası olduğunu yazanlar olmuş aynı her testi geçip oyunda kitlenmeler yaşamışlar hepsi Ryzen serisi işlemci. Şimdi Ryzen işlemci kullanıp böyle yaşayanlar var mi başka?
Ryzen islemciler kesinlikle cift soket ve yuksek RAM Mhz inde calistirilmalidirlar, oyunlarda yuksek FPS almama ragmen takilma ve akicisizlik oluyordu, RAM in Mhz ini yukseltmemle bu sorunlar gitti, herkesin bilgisi olsun bu konuda.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı