AMD Ryzen İşlemcilerin i7 6700K'yı Geçmesi

AMD'yi yine ucuz bilgisayarlarda göreceğiz. SR3'ün konfigurasyonunda anladığım kadarıyla 4 çekirdek 8 threads var. 150$'da Böyle bir işlemci için gayet güzel bir fiyat. 530 TL'ye tekabül ediyor KDV'siz.
İşlemci fiyatları genelde Amazon.com'dan gelen fiyatına eşit oluyor Türkiye'de. Bu durumda 10 dolar kargo ve %18 vergi koyunca 665.71 TL yapıyor ki doların şu anki değerini düşünürsek gayet iyi fiyat. Bakalım iyi performans verecek mi.

Arkadaşlar, belli başlı şeyleri tartışmayı, tek amacı cebimizdeki doları kasalarına geçirmek olan firmaları savunmayı çok seviyoruz değil mi?

Buyurun Intel'in yıllar içerisinde gelişimi. Intel yıllardır high-end'de tek başına dolaşıyor ve rakibi olmadığı için kartlarını açmaya gerek duymuyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buyurun bu da AMD'nin bu sene Intel'e rakip olacak mı? Nvidia'ya rakip olacak mı? Sorusuna Linus'ın bakış açısı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD yıllardır yeni bir şey üretmiyor, 2xx serisine nerdeyse dokunmadı bile ve 3xx diye çıkardı. İşlemcileri halen daha PCIe 2.0. Ama bu durum Intel için değişik mi? Çok değil. İlk attığım video da gördüğünüz gibi DDR4'e geçmiş olmasına rağmen eski nesil işlemciyi alan çok da pişman değil. Nvidia'da sanıyor musunuz ki 960'ı 2'ye katlayıp yaptığı 1060'ı (AMD Rx'i çıkarmasaydı) size 250dolardan satacaktı?

Şu an AMD işlemcileri çöp, Nvidia ekran kartları çok pahalı, Intel işlemcileri overpriced. So get over it..

Ryzen'ın high end işlemcileri 2017 Q1(ilk çeyrek), bizim evimize girecek olanları 2017 Q2(yarısı)'de çıkacak. Ve evet AMD bizim Rx480'imizden 2 tane alın daha ucuza GTX1080 performansına sahip olun diye söyledi, grafiklerini gösterdi, kendi kartını belki de kullanıcılardan çok övdü. Bunun hakkında sunum yaptı adamlar. Çünkü batıyorlar, Intel istese şu anAMD'yi 10 kere falan satın alır ve bunu nakit parayla yapar. Kenarlarında 20milyar dolar kadar hiç bir şey için kullanılmayan, araştırmalar yatırımlar için sakladıkları nakit paraları var. Bir çek yazar ve oldu bitti. AMD en son hq'ını sattı eline nakit para geçsin diye. Bu AMD batıcak demek değil ileride Intel işlemcilerin içinde AMD gpu göreceğiz demek olabilir. Tek el olmak kimse istemez emin olun.

Daha fazla tartışmasak iyi olacak.

Şimdi bakın, ben Mayıs başında sistem topladım. Ve ilk hedefim RX 480 almaktı. Fakat ben ucuza bulunca GTX 970 aldım.

İlk başlarda pişman olmuştum lakin RX 480 in gerçek kullanıcı testleri gelince pişmanlığım gitti.

Ben bunu diyorum. Hemen bana anlamadan yüklenmeyin. Evet RX 480 büyük başarı, benim bunun aksini iddia ettiğim yok. Lakin daha iyisi olabilir miydi?

Ben bunu soruyorum.

Rayzen konusunda ise @''Furkan Emir'' in dediği gibi, üst seviyede savaşırsa iyi olmaz.

Ben kart kıyaslamadım. Performans geliştirmesi konusunda kıyasladım.

AMD kozlarını ne zaman sunacak? Tüm 1080 ve 1070 satıldıktan sonra mı?
GTX 1060 içinde aynı şeyler geçerli. Sonuçta bunlar donanım üreticisi kâr için üretiyorlar.

Arkadaşlar, belli başlı şeyleri tartışmayı, tek amacı cebimizdeki doları kasalarına geçirmek olan firmaları savunmayı çok seviyoruz değil mi?

Zaten insanlar cebindeki dolardan daha çok kaptırmamak için AMD savunuyor. Bugüne kadar hep F/P da AMD önde olduğu için. Yoksa İntele kalırsak PC toplanacak halde değil. En düşük İntel işlemciler bile 500TL'den başlarken onlar bile darboğazda kaçınılmaz oluyor.

Zaten insanlar cebindeki dolardan daha çok kaptırmamak için AMD savunuyor. Bugüne kadar hep F/P da AMD önde olduğu için. Yoksa İntele kalırsak PC toplanacak halde değil. En düşük İntel işlemciler bile 500TL'den başlarken onlar bile darboğazda kaçınılmaz oluyor.
Şu an AMD aslında kurnazlıklar yaparak cebimizdekini almaya çalışıyor. Yıllardır yeni işlemci çıkmadı, 2xx serisini 3xx diye yutturmaya çalıştılar. Intel'in pahalı olmasının sebebi tek olması, başka şansın yok. Nvidia'da yapıyor aynısı. Adamlar diyor ki orta sınıfı paylaşıyoruz ama en iyisini istiyorsan istediğim parayı da vereceksin ve her yeni çıkan ürünün fiyatını eleştirmemize rağmen alacak olan alıyor yine. AMD tek olsaydı en tepede çok da ucuza satacağını sanmıyorum ürettiğini. Ayrıca tükenmek üzere olan kaynakları da yıl içerisinde biraz artışa sebep oldu. Burada ben Intel'i ya da AMD'yi savunmuyorum onların birer şirket olduğunu hatırlatmaya çalışıyorum. Rx460 ile Rx480'in üretimi arasında neredeyse hiç bir mali fark yok ama 460 100dolar, 480 220. Yani her türlü iki firma da cebimizdekini almayı hedefliyor ama Intel en azından bunun karşısında güncellik, oyunlarda daha verimlilik sağlıyor. AMD şimdi rakibim ben Intel'e karşı diyor ve tahmin edilen fiyat Intel'in istediğinden biraz düşük. Tekrar hatırlatıyorum üretimleri mali olarak çok fark etmiyor. 1000dolarlık bir işlemciyi 500'e 600'e üretmiyorlar. AMD, benim oyunu Rx serisiyle aldı, yakın zamanda da gidip 480'i almayı hedefliyorum. Umarım Ryzen'le de oyumu alır piyasa da rekabet olut Intel elindeki gizli tuttğu kartları çıkartmaya zorlanır.

@Silinen üye Zaten işlemci üretimi ne kadar tutabilir. Üretim makineleri kendilerinin zaten. Hammaddesi kaç kuruş, önemli olan üretim maliyeti değil, AR-GE maliyeti, mimari maliyeti, kaç mühendis çalışıyor kim bilir, bizim gördüğümüz sadece başta olan. Eee o zaman onlara kim para verecek. Elbette bir maliyeti olacak. Ama F/P dengesinden bahsediyorum.

Ayrıca İntele verdiğiniz paranın hakkını alıyorsunuz da, AMD'ye verdiğiniz paranın hakkını almıyor musunuz? Ne kadar ekmek o kadar köfte. Sizin dediğiniz gibi tek tip SR7 satsınlar o zaman, ötekinleri kim alacak aynı bedel olursa.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Zaten işlemci üretimi ne kadar tutabilir. Üretim makineleri kendilerinin zaten. Hammaddesi kaç kuruş, önemli olan üretim maliyeti değil, AR-GE maliyeti, mimari maliyeti, kaç mühendis çalışıyor kim bilir, bizim gördüğümüz sadece başta olan. Eee o zaman onlara kim para verecek. Elbette bir maliyeti olacak. Ama F/P dengesinden bahsediyorum.
Bir malı ne kadar üretirsen o kadar ucuza mal edersin. Intel ve AMD'nin kurulu ve üretime hazır zaten her şeyi. Mühendis'lerine de aylık sabit maaş verdiklerini düşünürsek her şey dahil bir i7'yi mal etmek i3'ten çok da fazlaya patlamıyor. Teknoloji ise sürekli araştırdıkları şey zaten şu an çıkıcak olan 7. nesil'De 6'dan çok farklı değil. F/P açısından da AMD şu an iyi bir yerde değil çünkü high-end saydığımız işlemcisini i3'le kıyaslıyoruz forumlarda. En düşük 500Tl'lik intel ile ama 6. nesil ve 7.nesili kullanabiliyorsun, PCIe 3.0'ın var, anakartların USB 3.0 ve 3.1'i doğrudan destekliyor dolayısıyla daha hızlı çalışıyor. Yani şu an bana Ryzen dışında AMD'nin işlemcilerinden bahsetmeyin lütfen. Tek almayı düşünüceğim AMD işlemcisi 860k o da en budget sistemlerde belki Pentiuöm G4400 yerine o da.

@Silinen üye Arkadaş zaten eski işlemcileri savunduğumuz yok. AMD'nin İntel ile rekabet edip, o dolarların cebimizde kalmasını savunuyoruz. Ama hep başka yerlere çekiyorsunuz konuyu.

Ayrıca en büyük paranızı çalmaya çalışan hep inteldir bence. 1 pin ile anakartları çöpe attıran şirket.

Ayrıca Intel sürekli biz performansı çoşturmaya çalışmıyoruz, daha az güç tüketimi için uğraşıyoruz diyor. Bu da adamların karşısına hakiki bir rakip gelmeden kenarda yıllardır araştırdıkları, çalıştıkları o gerçekten yeni olan işlemcileri piyasaya sürmeyeceklerdir. Ryzen bile tam bir rakip olsa bile Intel'i köşeye şıkıştırmayacaktır çünkü AMD yılların getirdiği o "işlemcisi alınmaz" mantığı kırmaya çalışırken Intel halen daha pazara hükmedecek gibi gözüküyor aynı Nvidia ile oldupu gibi. Bu forumda kaç kişi AMD ile uğraşamam Nvidia önerin bana dedi sayamam. Yani teknolojisine AR-GE'sine para veriyorum dediğin Intel'de aslında sana yıllar öncesinin işlemcisiyle nereyse aynı olan işlemciyi satıyor bunu ispatlayan videoyu da bir kaç yorum önce paylaşmıştm zaten tekrar izleyebilirsin izlemediysen.

@Silinen üye Arkadaş zaten eski işlemcileri savunduğumuz yok. AMD'nin İntel ile rekabet edip, o dolarların cebimizde kalmasını savunuyoruz. Ama hep başka yerlere çekiyorsunuz konuyu.

Aynı şeylerden bahsediyorsak, ben o yorumumda ne Intel'i ne AMD'yi bir diğerine övdüm ya da sövdüm. Beğenip ya da beğenmeyip okuyup geçebilirdiniz.

Ayrıca en büyük paranızı çalmaya çalışan hep inteldir bence. 1 pin ile anakartları çöpe attıran şirket.

DDR3'den DDR4'e geçmek sayılmıyor o zaman..

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı