Yeni bir dizüstü bilgisayar aldım. HP 8 GB bellek var fakat 5.95 kullanılabilir diyor buradan biraz araştırma yaptım ve görev yöneticisinden donanıma 2 GB ayırdığını gördüm ben tüm belleğimi kullanmak istiyorum.
Not. Biraz daha araştırma yaptım ve sanırsam işlemcinin ekran kartı kullanıyormuş onu aygıt yöneticisinden devre dışı bırakınca ekran parlaklığı yarı yarıya düştü olmadı geri düzelttim.
Özellikler.
İşlemci: AMD Ryzen3 3200U with Radeon Vega Mobile GFX (4CPUs) 2.6GHz.
Bellek: 8192MB RAM.
Ekran kartı: AMD Radeon Vega 3 Graphics.
VRAM: 2033MB.
Paylaşılan bellek 3045MB.
Bir tane daha ekran kartı var DxDiag'da oluşturucu diye onun özellikleri.
AMD Radeon 530.
VRAM: 2038MB.
Not: Windows 10 ayarlara giriyorum sistem monitör deyip en aşağıya inince grafik ayarları var oraya giriyorum göz at diyorum oyunumu seçiyorum sonra göz at altına geliyor tıklıyorum seçeneklerden yüksek performans yapıyorum AMD Radeon 530 kullanıyorum sıkıntı gidiyor. Şimdi sorum şu. Ben nasıl 8 GB belleğin tamamını kullanacağım donanımdaki belleği alacağım.
AMD Radeon 530 nasıl harici ekran kartı olacak sürekli onu kullanacağım ve Vega 3 ekran kartından belleğimi nasıl alacağım.
Not. Biraz daha araştırma yaptım ve sanırsam işlemcinin ekran kartı kullanıyormuş onu aygıt yöneticisinden devre dışı bırakınca ekran parlaklığı yarı yarıya düştü olmadı geri düzelttim.
Özellikler.
İşlemci: AMD Ryzen3 3200U with Radeon Vega Mobile GFX (4CPUs) 2.6GHz.
Bellek: 8192MB RAM.
Ekran kartı: AMD Radeon Vega 3 Graphics.
VRAM: 2033MB.
Bir tane daha ekran kartı var DxDiag'da oluşturucu diye onun özellikleri.
AMD Radeon 530.
VRAM: 2038MB.
Not: Windows 10 ayarlara giriyorum sistem monitör deyip en aşağıya inince grafik ayarları var oraya giriyorum göz at diyorum oyunumu seçiyorum sonra göz at altına geliyor tıklıyorum seçeneklerden yüksek performans yapıyorum AMD Radeon 530 kullanıyorum sıkıntı gidiyor. Şimdi sorum şu. Ben nasıl 8 GB belleğin tamamını kullanacağım donanımdaki belleği alacağım.
AMD Radeon 530 nasıl harici ekran kartı olacak sürekli onu kullanacağım ve Vega 3 ekran kartından belleğimi nasıl alacağım.
Son düzenleme: