AMD sistem açılmıyor

IMG_5939.JPG

Yapamadım ya her yere taktım olmuyor. Acaba kasada başka bir yere yanlış bir şey mi taktım?

Son düzenleyen: Moderatör:
X4 950 işlemcim var.

Arkadaşlar PC'yi baslatınca anakartın sol alt tarafından turuncu bir ışık gelip gidiyor. Alev olabilir mi? Her şeyi yeni aldım.

X4 950 işlemcim var.

Arkadaşlar PC'yi baslatınca anakartın sol alt tarafından turuncu bir ışık gelip gidiyor. Alev olabilir mi? Her şeyi yeni aldım.

Yanik kokusu var mi?

Zaten ne kadar cok kablo takacagin yer var ki? Bence yarin sabah kasayi sirtla, gotur servise. Bir de parcalari yakma (ki bence kisadevre oluyor ve PSU korumak icin kapatiyor)

Bazı anakartlarda led lamba olur, turuncu ışık o olabilir. Yanık kokusu gelirse endişelenmen lazım. :)
4/8 pin işlemci ve 24 pin anakart güç kabloları tam olarak oturmuş mu kontrol et. Oturmasa bile yukardan bakınca oturmuş gibi görünebiliyorlar.
PC montaj esnasında ön panel kabloları biraz kolay kopabiliyor/bozulabiliyor. Power-sv yazan iki pine birden tornavida ucuyla dokunmayı dene. Tornavida plastik saplı olsun ki çarpılma :)

Son düzenleme:
Anakartın ledi yanıyorsa 24 pin'de büyük ihtimalle sorun yoktur. İşlemci güç girişine Ekran kartının güç kablosunu takmış olma ihtimalin var mı? İkisinde de 4 pin kafa olur.

Ben şunu anlamadım; bilgisayarın gücü hiç mi açılmıyor? Açılıyor da hemen kapanıyor mu? Biraz ayrıntı verirsen daha yerinde tahminlerde bulunabiliriz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı